Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΛΙΑ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΑ ΟΣΟ ΕΝΑ 7ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ..?




atheatignosi.blogspot.gr


Εάν έχετε την εντύπωση ότι τα πουλιά είναι όμορφα πλάσματα, αλλά δεν έχουν καμία νοημοσύνη,  καλύτερα να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας: Τα πουλιά είναι εξυπνότερα από ό, τι τα παιδιά σε ορισμένες πτυχές μέχρι την ηλικία των 7.

Στο University of Cambridge, ερευνητές πραγματοποίησαν μια σειρά από απλά πειράματα που έχουν στόχο να δοκιμάσουν τη νοημοσύνη των πουλιών και των μικρών παιδιών. Ένα από τα πειράματα περιέλαβε τη χρήση χαλικιών για να βελτιώσει τη στάθμη ύδατος σε μια στάμνα με στόχο ένα στοιχείο που επιπλέει στην επιφάνεια έτσι ώστε όταν ήταν αρκετά υψηλό να το φθάσει. Εκπληκτικό!, η μελέτη διαπίστωσε ότι τα πουλιά ήταν εξίσου καλά στον υπολογισμό το πώς να πάρουν το στοιχείο από τις συσκευές, όπως και τα  παιδιά κάτω από την ηλικία των 7.
Τα κοράκια κάνουν ακριβώς οτι και οι άνθρωποι μέχρι την ηλικία των 7. Ωστόσο, πάνω απ 'αυτή την ηλικία, οι άνθρωποι έμαθαν και ήταν σε θέση να ολοκληρώσουν όλες τις εργασίες πολύ πιο γρήγορα.
Παρά το γεγονός ότι τα πουλιά δεν μπορούν ακόμα να κάνουν πράγματα που τα παιδιά μπορούν-όπως η ανάγνωση, το γεγονός ότι η συνειρμική μάθηση για την επίλυση προβλημάτων, μέχρι και σε παιδιά 7 ετών είναι αξιοσημείωτη.
Σε μια ξεχωριστή δοκιμή ερευνητές δημιούργησαν ένα παρόμοιο πείραμα, αλλά χρησιμοποιώντας ένα U-σχήμα σωλήνα κρυμμένο στο κάτω μέρος.  Αυτή τη φορά τα πουλιά φάνηκαν να συγχέονται και δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν, ενώ τα παιδιά εξετάστηκαν στην ίδια κατάσταση και έπλευσαν κατευθείαν χωρίς δυσκολία..
Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να καταλάβουμε τη λύση σε ένα πρόβλημα, ένα κοράκι μπορεί να είναι πιο χρήσιμο από ένα μικρό παιδί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger