Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΘΑ ΤΡΩΓΑΤΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΑΙΣΕΙ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ?




Θα τρώγατε κοτόπουλο που το έχουν ταίσει αρσενικό και διάφορα άλλα απαγορευμένα αντιβιοτικά; Πιθανώς να έχετε καταναλώσει ήδη!
Όταν τρώτε αυτό το υπέροχο ψητό, ή μια πεντανόστιμη σαλάτα απο κοτόπουλο .... Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς αυτά τα τρυφερά και χυμώδες κοτόπουλα φτάνουν στο πιάτο σας; 
Καλώς ήρθατε στην εργοστασιακή κτηνοτροφία.
Η κατανάλωση  πτηνοτροφικών προϊόντων είναι μεγαλήτερη από οποιοδήποτε άλλη παραγωγή Κάθε χρόνο, αυξάνονται οι φάρμες με περίπου 9 δισεκατομμύρια κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής. 
Η «Βιομηχανία αξιοποίησης ζωικών υποπροϊόντων» είναι μια επιχείρηση ανακύκλωσης που μετατρέπει τα ζωικά υποπροϊόντα σε εμπορεύσιμα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των ζωοτροφών.
Μετά τη σφαγή των πουλερικών, τα φτερά συνήθως μετατρέπονται σε άλευρα φτερών και πωλούνται ως ζωοτροφές. Αυτό παρέχει μια πιθανή διάβαση για την επανείσοδο της τροφής τους στην ανθρώπινη τροφική αλυσίδα.
Ο Keeve Nachman, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, οδήγησε μια ομάδα να ερευνήσει εάν χορηγήθηκαν αντιβιοτικά σε κοτόπουλα. Μια ομάδα χημικών εξέτασε, επίσης, και για άλλες χημικές ουσίες που βρέθηκαν, και αυτό που ανακαλύφθηκε, ήταν  συγκλονιστικό!!!
Οι δοκιμές που έγιναν στα κοτόπουλα περιλαμβάνουν: φθοριοκινολόνες (απαγορευμένα αντιβιοτικά), το αρσενικό , καφεΐνη, αντικαταθλιπτικά, αντιισταμινικά, παρακεταμόλη , και πράσινο τσάι. 
Πλάκα μου κάνεις; Γιατί όλα αυτά;
Περισσότερο από 2,2 εκατομμύρια κιλά roxarsone (ένα αρσενικό με βάση κτηνιατρικών φαρμάκων) χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση παρασίτων και την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης των κοτόπουλων ... και το αρσενικό είναι μόνο ένα συστατικό των ζωοτροφών.
Η καφεΐνη κρατά ξύπνια τα κοτόπουλα, κι έτσι θα τρώνε περισσότερο, και θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα. 
Ο σκοπός των αντικαταθλιπτικών δεν είναι για να κρατήσει τα κοτόπουλα ήρεμα, ενώ ζουν σε συνθήκες φριχτές, αλλά, για να κρατήσουν το κρέας τους πιο τρυφερό.
Στο Μέριλαντ, σε μια ιστορική ψηφοφορία, αναμένεται να υπογράψουν το πρώτο νομοσχέδιο που θα απαγορεύει τη χρήση του αρσενικού για τη διατροφή των κοτόπουλων.
Οι ερευνητές εξέτασαν τα φτερά κοτόπουλου μόνο για την ανάλυση των δοκιμών τους, όχι στο κρέας του κοτόπουλου.

2 σχόλια :

  1. Αλήθεια που τα διαβάζεται αυτά και τα λέτε και στον κόσμο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, εδώ:

      http://www.nytimes.com/2012/04/05/opinion/kristof-arsenic-in-our-chicken.html

      Διαγραφή

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger