Pages

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ ! ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΣΕΝΓΚΕΝ

Τα σανοφάγα πρόβατα, οι ανεγκέφαλοι γκοίμ οι οποίοι καταπίνουν αμάσητο οτιδήποτε τους προσφέρει η τηλεόραση το ραδιόφωνο και το διαδύκτιο, δεν θα μπορούσαν να μην πιστέψουν και την ανόητη απειλή που τους πασάρουν περι δήθεν εξόδου της χώρας μας από την Συνθήκη του Σένγκεν.


Επιμέλεια άρθρου:Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
29 Ιανουαρίου 2016


Η απάτη αυτή μοιάζει με αυτό που σας είχαμε ενημερώσει από την Αθέατη γνώση πρώτοι πρίν χρόνια - περι εξόδου της ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ενα παραμύθι, το οποίο απ΄οτι φαίνεται καλά κρατεί μέχρι και σήμερα.

Οπως δεν προβλέπεται σε καμία ευρωπαική συνθήκη έξοδο μιας χώρας από την Ευρωζώνη, έτσι δεν υπάρχει και κανένα άρθρο της συμφωνίας Σένγκεν που να αναφέρει την έξοδο μιας χώρας από αυτήν.

Οσο για τις ψευτοαπειλές που εκτοξεύονται από τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους δεν στέκουν σε καμία περίπτωση και ο μόνος λόγος που γίνονται είναι είτε από ασχετοσύνη, είτε για να τρομοκρατούν τους αδαείς γκοίμ ώστε να ζούν με τον φόβο της αβεβαιότητας για το αύριο.

Ωστόσο, προβλέπεται ως έσχατη περίπτωση η δυνατότητα διετούς παράτασης των εσωτερικών ελέγχων. Αυτή την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο δεν υπάρχει ούτε κάνε μια επίσημη ανακοίνωση για προειδοποίηση παρα μόνο γελοιότητες από διαφόρους άσχετους.

Η Συνθήκη Σένγκεν σε κανένα άρθρο της δεν προβλέπει την οποιαδήποτε μεταβολή στα όρια εφαρμογής των κανόνων της ελεύθερης διακίνησης και πολύ περισσότερο την έξοδο μιας χώρας από αυτήν.

Το μέτρο το οποίο αναφέρεται στο άρθρο 26 για το οποίο προπαγανδίζουν τα ΜΜΕ υλοποιείται μόνο σε έκτακτες και ακραίες περιστάσεις και αναφέρεται στην επαναφορά ενός είδους διασυνοριακών ελέγχων.

Ομως, ακόμη και να συμβεί αυτό, οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν σε μια τέτοια εξαιρετική περίπτωση είναι οι παρακάτω:

1. Εκθεση αξιολόγησης της Σένγκεν η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ελλάδα ως μέλος της συνθήκης Σένγεν αμελεί σοβαρά τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο των κανόνων Σένγκεν» και εάν υπάρχουν «σοβαρές ελλείψεις στη διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα.

2. Η Επιτροπή προτείνει συστάσεις, που πρέπει να εγκρίνει το Συμβούλιο της ΕΕ, σχετικά με τη λήψη διορθωτικών μέτρων για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης.

3. Η Επιτροπή μπορεί, βάσει του άρθρου 19α του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν, να υποδείξει στην Ελλάδα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα, όπως η ανάπτυξη ευρωπαϊκών ομάδων συνοριοφυλάκων, ή η υποβολή στρατηγικού σχεδίου το οποίο θα καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο το εν λόγω κράτος μέλος θα διαθέσει το δικό του προσωπικό και εξοπλισμό για την αντιμετώπιση των ελλείψεων

4. Οι προτάσεις της Επιτροπής πρέπει να εγκριθούν από επιτροπή των κρατών μελών με ειδική πλειοψηφία. Η Ελλάδα έχει τότε προθεσμία τριών μηνών για να ολοκληρώσει τις διορθωτικές δράσεις.

5. Αφού περάσουν 3 μήνες και η χώρα μας εξακολουθεί να έχει σοβαρές ελλείψεις και τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν επαρκούν για την κατάλληλη αντιμετώπισή τους, η Επιτροπή δύναται να ενεργοποιήσει την εφαρμογή της διαδικασίας που προβλέπεται στο άρθρο 26 του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν. Σύμφωνα με το άρθρο 26 του Κώδικα Συνόρων Σένγκεν, εάν τα μέτρα που αναφέρονται στο άρθρο 19α δεν είναι αποτελεσματικά, το Συμβούλιο της ΕΕ μπορεί, με βάση πρόταση της Επιτροπής, να συστήσει σε ένα ή περισσότερα κράτη μέλη να επαναφέρουν τους συνοριακούς ελέγχους στο σύνολο ή σε συγκεκριμένα τμήματα των εσωτερικών συνόρων του(ς) ως λύση εσχάτης ανάγκης, προκειμένου να προστατευθεί το κοινό συμφέρον στον χώρο Σένγκεν. Η σύσταση του Συμβουλίου πρέπει να εγκριθεί με ειδική πλειοψηφία.

6. Σύμφωνα με το άρθρο 26, και στις εξαιρετικές περιστάσεις που περιγράφονται ανωτέρω, οι έλεγχοι μπορούν να επαναφερθούν για διάστημα που δεν υπερβαίνει τους έξι μήνες. Το μέτρο αυτό μπορεί να παραταθεί για επιπλέον εξαμηνιαίες περιόδους μέχρι και δύο έτη.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι δεν προβλέπεται έξοδος μιας χώρας από την Σένγκεν, και μάλιστα τα παραπάνω μέτρα θα ληφθούν μόνο ως λύση έσχατης ανάγκης. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει καμία επίσημη αναφορά από την επιτροπή, αλλά και αν υπάρξει πρέπει να ακολουθήσουν κάποιες διαδικασίες οι οποίες σταδιακά θα φτάσουν στην έσχατη λύση που αναφέρεται παραπάνω.

atheatignosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου