Είναι γνωστό ότι στην Ινδία χρησιμοποιούνται κατά κόρον διάφορα "ματζούνια" για τις περισσότερες παθήσεις.
Μία από τις δημοφιλέστερες θεραπείες αυτού του είδους είναι και η κατάποση ζωντανών ψαριών, η οποία ασκείται από την οικογένεια Goud τα τελευταία 166 χρόνια, στην πόλη Hyderabad, για την καταπολέμηση του άσθματος.
Το άσθμα είναι μια από τις πιο σοβαρές αναπνευστικές παθήσεις, που μπορεί να έχει ένα άτομο και, δεδομένου ότι η συμβατική ιατρική δεν προσφέρει κάποια μόνιμη θεραπεία, πολλοί είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν κάθε είδους θεραπεία, όσο παράξενη και αντισυμβατική κι αν είναι.
Έτσι, κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στην πόλη Hyderabad προκειμένου να δοκιμάσουν αυτή την ασυνήθιστη θεραπεία, την οποία χορηγούν εθελοντικά περίπου 500 άτομα.
Η οικογένεια Goud ισχυρίζεται ότι πρώτα ταΐζει τα ψάρια με μία σταγόνα από μια μυστική φόρμουλα από βότανα, που μόνο τα μέλη της γνωρίζουν και, στη συνέχεια, τα χορηγεί στους ασθενείς, οι οποίοι δεν θα πρέπει να φάνε ή να πιουν τίποτα 4 ώρες πριν καταπιούν το ωμό ψάρι και για 2 ώρες μετά.
Επίσης, χρειάζεται να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να επιστρέφουν στην πόλη για τη θεραπεία επί 3 συνεχή έτη, αν πραγματικά θέλουν να απαλλαγούν μόνιμα από το άσθμα.
Η οικογένεια δεν χρεώνει τους ασθενείς για τις θεραπείες, ενώ τα συστατικά της «φαρμακευτικής» φόρμουλας αποτελούν καλά κρυμμένο μυστικό – γι’ αυτό και είναι πρακτικά αδύνατο να γνωρίζουμε τι επιπτώσεις μπορεί να έχει για ορισμένους ανθρώπους ή αν λειτουργεί πραγματικά.
Πολλοί από τους ασθενείς που έχουν δοκιμάσει αυτή τη θεραπεία λένε ότι τους έχει προσφέρει μεγάλη ανακούφιση.
Έχουν υπάρξει, ωστόσο, και περιπτώσεις όπου ο ασθενής έχει υποστεί σοβαρές κρίσεις άσθματος μετά τη λήψη της θεραπείας, ενώ οι γιατροί προειδοποιούν ότι τα ψάρια από μόνα τους θα μπορούσαν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.
Δημοσίευση σχολίου