Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ 1ου ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ



Πηγή Αθέατη γνώση:Θαμμένος βαθιά κάτω από ένα λόφο στην κεντρική Κίνα, που περιβάλλεται από μια υπόγεια τάφρο δηλητηριώδους υδραργύρου,  βρίσκεται ενταφιασμένος ο αυτοκράτορας ανενόχλητος για περισσότερο από δύο χιλιετίες. 




Ο τάφος κατέχει τα μυστικά του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας, Qin Shi Huang, ο οποίος πέθανε στις 10 Σεπτεμβρίου, το 210 π.Χ., μετά την κατάκτηση έξι αντιμαχόμενων κρατών για να δημιουργήσει το πρώτο ενιαίο έθνος της Κίνας. 

Οι απαντήσεις σε μια σειρά από ιστορικά μυστήρια μπορεί να βρίσκονται θαμμένα μέσα σε αυτό το τάφο, αλλά αν οι σύγχρονοι άνθρωποι δούνε ποτέ μέσα σε αυτό το μαυσωλείο δεν εξαρτάται μόνο από την κινεζική κυβέρνηση, αλλά και απο την επιστήμη.

«Ο μεγάλος λόφος,  είναι το σημείο όπου ο αυτοκράτορας είναι θαμμένος, αλλά κανείς στον κόσμο αυτή τη στιγμή δεν έχει την τεχνολογία για να πάει και να τον ανασκάψει." 






Η έκθεση πολεμιστών τερακότας, με έργα τέχνης από την δυναστεία των Τσιν και εννέα  αγάλματα από τον εκτεταμένο ενταφιασμό  χτίστηκε και είναι στη διάθεση του κοινού απο 26 Αυγούστου.




Οι εμπόλεμες καταστάσεις

Qin Shi Huang γεννήθηκε το 259 π.Χ., ο πρώτος γιος του βασιλιά του Τσιν, ένα από τα έξι ανεξάρτητα βασίλεια μέσα στη σύγχρονη Κίνα.  Αυτά τα βασίλεια πολεμούσαν για περισσότερο από 200 έτη, αλλά μέσω ενός συνδυασμού στρατιωτικής δύναμης, στρατηγικής και φυσικών καταστροφών, ο Qin Shi Huang τα κατέκτησε όλα,  ανακηρύσσοντας τον εαυτό του  όχι μόνο έναν βασιλιά, αλλά και έναν αυτοκράτορα - τον πρώτο της Κίνας.

Οι μελετητές συζητούν ακόμη τις λεπτομέρειες για το πώς συνέβη αυτό, και τι μοναδική τακτική που επέτρεψε στον αυτοκράτορα Qin να επιτευχθεί αυτό που κανείς δεν είχε καταφέρει πριν.

Όταν πέθανε, ο Qin Shi Huang θάφτηκε στο πιο πολυτελή συγκρότημα τάφων που κατασκευάστηκε ποτέ στην Κίνα, σε μέγεθος μιάς πόλης υπόγειων σπηλαίων που περιέχουν τα πάντα όσα ο αυτοκράτορας θα χρειαστεί για τη μετά θάνατον ζωή. Οι αρχαίοι Κινέζοι, μαζί με πολλούς πολιτισμούς συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων Αιγυπτίων, θεωρούσαν ότι ακόμη και οι άνθρωποι που θάφτηκαν με ένα πρόσωπο θα μπορούσαν να είναι μαζί τους και στη μετά θάνατον ζωή.


Αλλά αντί του θαψίματος των στρατών, των παλλακίδων, των διοικητών και των υπαλλήλων του ίδιου, ο αυτοκράτορας Qin βρήκε μια εναλλακτική λύση: αναπαραγωγής αργίλου.

Συγκλονιστική ανακάλυψη 


Το 1974, μια ομάδα αγροτών έσκαβαν πηγάδια στην περιοχή Xi'an στην Κίνα, και σκόνταψαν μπροστά σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά αρχαιολογικά ευρήματα όλων των εποχών. Σε έναν τερακότα στρατιώτη που έσκαψαν από το έδαφος, αποδείχθηκε ακριβώς ο ένας από έναν ολόκληρο στρατό χιλιάδων, κάθε ένας ήταν εντελώς μοναδικός, με μεμονωμένο ιματισμό, την τρίχα και τα του προσώπου χαρακτηριστικά γνωρίσματα. 

Για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, οι αρχαιολόγοι κάνουν ανασκαφές στην περιοχή. Μέχρι στιγμής, έχουν αποκαλυφθεί περίπου 2.000 στρατιώτες από πηλό, αλλά οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν περισσότεροι από 8.000 συνολικά.

"Θα πρέπει να σκάβουν εκεί για αιώνες," προβλέπει ο  Romey.

Παρόλα αυτά, οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη αγγίξει τον κεντρικό τάφο, ο οποίος κρατά ένα παλάτι που περιέχει το σώμα του Qin Shi Huang.


Ακόμα κι αν ανέρχονται σε χιλιάδες, κάθε στρατιώτης τερακότα έχει λεπτομέρειες στην πανοπλία, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τα μαλλιά και τα ρούχα.



Θα ανοιχτεί ο τάφος;

Η απόφαση για το αν θα εξερευνήσουμε τον τάφο σύντομα, ή ποτέ, είναι στην κυβέρνηση της Κίνας.Η απόφαση αυτή είναι πιθανό να επηρεάζεται από το ρυθμό της τεχνολογικής προόδου.

"Στην αρχαιολογική διατήρηση, κάθε χρόνο έχουμε σημαντικές νέες εξελίξεις», δήλωσε ο Romey. "Όταν ξεκινήσαμε την εκσκαφή [στους στρατιώτες] τη δεκαετία του '70, κάθε λεπτό που είχαν εκτεθεί στον αέρα και το φως του ήλιου, η χρωστική ουσία ξεφλουδιζόταν. Τώρα έχουμε μια νέα τεχνική, όπου μπορεί να διατηρήσει το χρώμα όπως βγήκε απο την εκσκαφή. "

Ίσως, αν η επιστήμη προοδεύσει αρκετά, η ανασκαφή δεν θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο χώρο ταφής, και ο τάφος επιτέλους θα ανοίξει.

«δεν θα εκπλησσόμουν εάν είχαμε κάποιο είδος ρομποτικής οπτικής έρευνας που να πηγαίνει μέσα εκεί ώς κάποιο βαθμό.

Παρά την επιθυμία τους να προστατεύσουν τους θησαυρούς της αρχαιότητας, οι αρχαιολόγοι έχουν περιέργεια να μάθουν  τι υπάρχει μέσα στον κεντρικό τάφο του Qin Shi Huang.

Ποτάμια υδραργύρου

Αρχαία κείμενα λένε ότι ο αυτοκράτορας δημιούργησε ένα ολόκληρο υπόγειο βασίλειο και ένα πλήρες παλάτι.  Ενα σύνολο από τερακότα παλλακίδες δεν έχουν ποτέ ανακαλυφθεί, αν και οι εμπειρογνώμονες προβλέπουν ότι υπάρχουν κάπου στο συγκρότημα.

Και ο τάφος του Qin Shi Huang  πιστεύεται ότι είναι περικυκλωμένος με ποτάμια υγρού υδραργύρου, που οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι μπορούσε να παραχωρήσει την αθανασία.

«Είναι κάπως ειρωνικό," δήλωσε ο Romey. "Αυτό μπορεί να είναι πιθανώς ο λόγος που πέθανε, από την πρόσληψη υδραργύρου. Έπαιρνε όλα αυτά τα χάπια με υδράργυρο, επειδή ήθελε να ζήσει για πάντα και αντ αυτού τον σκότωσαν στην ηλικία των 39."

Η τάφρος του υδραργύρου παρουσιάζει επίσης ένα άλλο λόγο για τον οποίο οι αρχαιολόγοι είναι απρόθυμοι να εξερευνήσουν τον τάφο ακόμα. Σύμφωνα με κάποια δείγματα του εδάφους γύρω από τον τάφο, δείχνουν εξαιρετικά υψηλά επίπεδα μόλυνσης υδραργύρου.

"Η Αρχαιολογία, τελικά, είναι μια καταστροφική επιστήμη," είπε ο Romey. "Θα πρέπει να καταστρέψει πράγματα, προκειμένου να μάθουμε γι 'αυτό."

Τα Μυστικά του πρώτου αυτοκράτορα: Qin Shi Huang | National Geographic













atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger