Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΦΩΣ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΕΛΕΤΙΚΟΥΣ ΜΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Πηγή Αθέατη γνώση: Η μπλε κουκίδα αντιπροσωπεύει έναν παλμό μπλε φωτός που χρησιμοποιείται για την ενεργοποίηση στους σκελετικούς μύες που καλλιεργούνται στο εργαστήριο. 
Αυτός ο φωτοευαίσθητος γενετικά κατασκευασμένος ιστός χρησιμοποιείται για να χτίσει τις ιδιαίτερα αρθρωμένες μηχανές.
Οι νέες γενεές των βιο-εμπνευσμένων ρομπότ  θα είναι περισσότερο από απλώς εμπνευσμένα από τη φύση - θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πραγματικά βιολογικά συστατικά. Οι βιοτεχνολόγοι σε MIT έχουν τροποποιήσει γενετικά κύτταρα μυών για να αποκριθούν στο φως, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να τους κάνει εύκολα ελέγξιμους μυς ρομπότ που θα μοιάζουν και θα λειτουργούν σαν τα ζώα στα οποία είναι βασισμένοι.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας ισχυρός σκελετικός μυς έχει τροποποιηθεί για να αντιδράσει στο φως. Οι ερευνητές το έχουν κάνει με τα καρδιακά κύτταρα, τα οποία εμπυρευματίζονται ήδη. Ο Χάρι Asada, ένας καθηγητής μηχανολογίας στο MIT, είπε ότι είναι πιο αποτελεσματικά και λιγότερο ογκώδη από την τόνωση των μυών με ηλεκτρόδια, ειδικά για ένα σύστημα ρομποτικής, όπου το μικρό βάρος και η κινητικότητα είναι το κλειδί.
 Στο βίντεο που ακολουθεί, η μπλε κουκίδα αντιπροσωπεύει τους σφυγμούς. Μια στοχοθετημένη έκρηξη φωτός κάνει μια σύμβαση ινών, ενώ μια πιό διάχυτη ακτίνα μπορεί να το κάνει ολόκληρο να κινηθεί.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger