Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Πώς μπορείς να μπεί κάποιος στην εξουσία; Με διαφορετικούς τρόπους, φυσικά, αλλά από μόνος του κάποιος δεν γίνεται με τίποτα. Οι άνθρωποι επιλέγουν την εξουσία που θα τους φέρει στην κορυφή. 


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
4 Απριλίου 2015


Μερικές φορές χτυπούν τις πόρτες των μασονικών στοών. Ο 18ος και 19ος αιώνας, ήταν ένας "πολύ ένδοξος δρόμος" προς την κορυφή. Και υπάρχουν στοιχεία σκοτεινά, σιωπηλά, επιδιώκοντας να μείνουν κρυφά και ταυτόχρονα να επηρεάσουν και να κυριαρχήσουν.


Η Αθέατη Γνώση κατόπιν ενδελεχούς έρευνας ανακάλυψε στοιχεία σχετικά με την απόκρυφη ζωή του Κόμη Ιωάννη Καποδίστρια (31/01/1776, Κέρκυρα - 29/09/1831, Ναύπλιο), Ηταν Ελληνας από πλούσια και αριστοκρατική οικογένεια, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάντοβα στην Ιταλία, και γρήγορα, από το 1803, ήταν στην πατρίδα του μια ισχυρή πολιτική προσωπικότητα, ένας από τους υπουργούς Δημοκρατίας των Ιονίων Νήσων, που δημιουργήθηκαν από τον πατέρα του (ο πατέρας του είχε τιμηθεί από την Ρωσία με τον (μασονικό) τίτλο του Ιππότη της Ιερουσαλήμ).


Ο πλήρης τίτλος του Τάγματος των Ναίτων ιπποτών είναι Τα Ενωμένα Θρησκευτικά, Στρατιωτικά και Τεκτονικά Τάγματα του Ναού και του Αγ. Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, της Παλαιστίνης, της Ρόδου και της Μάλτας

Μέλος των Ναϊτών μπορεί να γίνει κάθε Διδάσκαλος Ελευθεροτέκτονας Χριστιανικής Πίστεως. (όπως δηλαδή ήταν και η οικογένεια Καποδίστρια.)

Στη συνέχεια θα διαβάσετε αποσπάσματα απο τον ιστορικό και κριτικό λογοτεχνίας Βσέβολοντ Ζαχάρωφ, όπου ήταν ειδικός στην ιστορία του ευρωπαϊκού Τεκτονισμού, το άρθρο του για τον Καποδίστρια και τη σύνδεση του με την μασονία. Είναι επίσημα στοιχεία που μπορεί να βρεί ο καθένας στο διαδύκτιο στη Ρωσική γλώσσα.


Ο πατέρας του Καποδίστρια ήταν ένας υψηλόβαθμος Τέκτων, και η Τεκτονική Στοά των Επτανήσων  η οποία σε ένα χρόνο ανήκε στη Βενετία, υπάκουε αντίστοιχα, στη Μεγάλη Στοά της Ιταλίας.


Ως ιστορικός και κριτικός λογοτεχνίας ο Βσέβολοντ Ζαχάρωφ, ειδικός στην ιστορία του ευρωπαϊκού Τεκτονισμού, αναφέρει ότι ο Ιωάννης Καποδίστριας όχι μόνο γνώριζε για τον Τεκτονισμό του πατέρα του, αλλά, σύμφωνα με το έθιμο, έπρεπε να κληρονομήσει από τον πατέρα τη σφύρα του Διδασκάλου του και προετοιμάστηκε για να το πράξει.


Αφού τελείωσε την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάδοβας, το 1799, σε ηλικία 23 ετών, άρχισε να εργάζεται ως γιατρός και να αντιμετωπίζει τους φτωχούς δωρεάν, αν και δεν ήταν τόσο πλούσιος. Είναι αξιοσημείωτο ότι η καριέρα του άρχισε ως γιατρός στο τουρκικό στρατιωτικό νοσοκομείο (ο Βσέβολοντ Ζαχάρωφ λέει ότι εκείνες τις ημέρες, σχεδόν όλοι οι γιατροί ήταν Τέκτονες).


το Τάγμα των Ελευθεροτεκτόνων άρχισε να κερδίζει δύναμη στην Ιταλία και σύντομα έγινε επικεφαλής του απελευθερωτικού κινήματος, των Καρμπονάρων (σημειώστε ότι ο Mazzini και Garibaldi ήταν Τέκτονες)


Η πρόταση που περίμενε από τη Ρωσία ήρθε τον Μάιο του 1808, όταν ο Κόμης Νικόλαος Πέτροβιτς Ρουμιάντσεφ, επικεφαλής του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, του έστειλε επιστολή με την οποία, αφού του ανακοίνωνε ότι τιμήθηκε με τον τίτλο του ιππότη Β' Τάξεως του τάγματος της Αγίας Άννας, τον προσκάλεσαν στην Αγία Πετρούπολη, και στη συνέχεια έγινε υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. 


Η άνοδος του Καποδίστρια στη ρωσική αυτοκρατορική αυλή επιβεβαιώθηκε με τον διορισμό του από τον Τσάρο Αλέξανδρο Α. Ο τσάρος Αλέξανδρος Α ', ο οποίος πριν από λίγο καιρό ήταν τέκτονας και υποστήριζε ανοιχτά την Μασονία, μετά τη στρατιωτική επίθεση στη Δύση (1.813 - 1815), άλλαξε τη γνώμη του και άρχισε την προετοιμασία κατασταλτικών μέτρων εναντίον τους.   Το 1822, ο αυτοκράτορας υπέγραψε διάταγμα που απαγορεύει όλες τις μυστικές κοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων τις μασονικές στοές. Παρ 'όλα αυτά,απέτυχε να εξαλειφθούν οι Τέκτονες. Απλά δούλευαν υπογείως.


Σημαντικές φιλικές σχέσεις είχε ο Καποδίστριας με τους Τέκτονες αδέλφια Τουργκένιεφ, ειδικά με τον Σεργκέι, ο οποίος ήταν σύμβουλος της ρωσικής πρεσβείας στην Κωνσταντινούπολη.


Στο Κισινάου, ο τέκτονας Πούσκιν γνώριζε και τον διεκδικητή του θρόνου της Μολδαβίας-Roznovana Iordachi Rosetti, στα αρχεία του οποίου βρέθηκαν πολλά γράμματα.του Καποδίστρια. Ο Rossetti εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία και τη Γαλλία, και, φυσικά, ήταν τέκτονας.


Εγκυρα μασονικά λεξικά όπως το Lenhoff-Posner (Ελβετία) και το J. League (Γαλλία) αναφέρουν ότι ο Καποδίστριας ήταν Τέκτων.


---------------------------------------------------------------------------------------------

Το παρακάτω κείμενο που ακολουθεί είναι απο την Μεγάλη Στρατιωτική και Ναυτική Εγκυκλοπαίδεια, Τόμος 6ος, Αθήνα, 1930. 

Το 1811 πραγματοποιείται στο Παρίσι, μετά από υπόδειξη του Ναπολέοντα Γ’, η ίδρυση αμιγώς τεκτονικής μυστικής εταιρίας για την απελευθέρωση της Ελλάδας, υπό τον κόμη Σουαζέλ Γκουφφιέ και τους Χατζή Μόσχο και Ζαλίκη. Ο Ζαλίκης συμβολικώς ονομάσθηκε «Ξενοδόχος», το δε κατάστημά του «Ελληνόγλωσσο Ξενοδοχείο». Στην εταιρία αυτή μυήθηκαν εκτός των Ελλήνων και άπειροι φιλέλληνες τέκτονες. Κυριότερος από τους πρεσβευτές της εταιρίας αυτής ήταν ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο οποίος κατά την επιστροφή του στη Μόσχα μύησε και τον Νικόλαο Σκουφά. Μετά την πτώση του Ναπολέοντα η εταιρία αυτή μεταφέρθηκε στη Μόσχα, τα δε μέλη της στο Παρίσι ίδρυσαν το «Φιλελληνικό των Παρισίων Κομιτάτον». Ήδη στις παραδουνάβιες χώρες και στην ίδια τη Ρωσία ο τεκτονισμός είχε εξαπλωθεί, πολλοί δε εξέχοντες Έλληνες πολιτικοί και έμποροι, ανάμεσά τους και ο Καποδίστριας, η οικογένεια Υψηλάντη κ.α. ήταν μέλη διαφόρων στοών.


Το 1812 ιδρύεται από τον τέκτονα Αλ.Μαυροκορδάτο στη Μόσχα η μυστική εταιρία του «Φοίνικα» και στο Παρίσι η εταιρία της «Αθηνάς» και της «Φιλαθηναϊκής Ακαδημίας». Το 1813 αυτές τις εταιρίες διαδέχονται η «Ελληνογαλλική Εταιρία» και η «Εταιρία των Φιλομούσων», υπό την αιγίδα του τέκτονα Ιωάννη Καποδίστρια. Ακολουθούν κι άλλα στοιχεία για την τεκτονική δραστηριότητα του Καποδίστρια που αποδυκνείονται μέσα από Αθηναική εφημερίδα του 1867.

Μετά το 1810 ιδρύεται στη Μόσχα η εταιρία Φοίνιξ για την οποία ο Π. Αλευράς, που μυήθηκε σ' αυτήν, γράφει στην εφημερίδα Μέλλον των Αθηνών (13.6.1867) τα εξής : "Κατά την μύησίν μου εμάνθανον ότι η εταιρία αυτή είναι κλάδος τεκτονικός και ότι υπάρχει εν Αθήναις ετέρα παραφυάς του εργαζομένη υπό το όνομα της Εταιρίας Φιλομούσων. Του Φοίνικος αρχηγός είναι ο Ι. Καποδίστριας. Εις τούτον όλοι οι Μασόνοι καταθέτουν 12 φιορίνια ίνα δια του Φοίνικος χρησιμεύσουν προς εκπαίδευσιν νέων".Ο Παπαρηγόπουλος μάλιστα, στην Ιστορία του (τόμος 5ος), αναφέρει ότι ο Καποδίστριας, πριν έρθει ακόμη στην Ελλάδα, εργάστηκε ώστε πολλοί εξέχοντες ξένοι και υπουργοί και ηγεμόνες, και αυτός ο τσάρος της Ρωσίας Αλέξανδρος, έγιναν μέλη της εταιρίας όπου προήδρευε, η οποία είχε σκοπό τη διατήρηση των αρχαιοτήτων στην Ελλάδα, την ίδρυση μουσείου, βιβλιοθήκης και σχολείων.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Οπως γράφει ο Χόμπσμπαουμ (σελ. 158), «ο Καρμποναρισμός (με τη γενική του έννοια) παρέμεινε η κύρια μορφή επαναστατικής οργάνωσης, και η διάθεσή του να συμβάλει στην ελληνική απελευθέρωση τον βοήθησε να διατηρήσει τη συνοχή του… ενώ οι πολιτικοί πρόσφυγες από την Πολωνία (η Πολωνία αν και πανίσχυρο κράτος το Μεσαίωνα, είχε διαμοιρασθεί τότε μεταξύ Πρωσίας, Ρωσίας και Αυστρίας) και την Ιταλία τον διέδωσαν ακόμα πιο μακριά». Τον Ιούλιο του 1823 μάλιστα ιδρύθηκε και στην Ελβετία, με βοήθεια από τον Ιωάννη Καποδίστρια που ιδιώτευε τότε στη Γενεύη μετά την παραίτησή του από Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας και διατηρούσε επαφές με τους Καρμπονάρους για την υποστήριξη της ελληνικής Επανάστασης, η επαναστατική καρμποναρική στοά «Γαλάτες Αναμορφωτές» («Reformateurs Gaulois»).

Η φανερή αρχή της δράσης των «Καρμπονάρων», που αντλούσαν μέλη από όλες τις κοινωνικές τάξεις, ακόμα και από τον στρατό, εντοπίζεται ιστορικά στις αρχές του 19ου αιώνα (και γεωγραφικά στο βασίλειο της Νάπολης, όπου πριν από μόλις μία δεκαετία είχε συντριβεί η βραχύβια ιακωβινική «Παρθενόπεια Δημοκρατία»), ως ανάδυση μιας πολιτικοποιημένης και ριζοσπαστικής παραφυάδας των Ελευθεροτεκτόνων (στην σύγχρονη ιταλική, η λέξη «carbonaro» σημαίνει επίσης και «απόκρυφος», η δε λέξη «carboneria» σημαίνει επίσης και «συνομωσία»).

Ο αδελφός του Ιωάννη Καποδίστρια, "Βιάρος Καποδίστριας" είχε μυηθεί στην μασονική Φιλική Εταιρεία.

Ο μικρότερος αδερφός του Ιωάννη Καποδίστρια, "Αυγουστίνος Καποδίστριας"όταν ιδρύθηκε η μασονική Φιλική Εταιρία, έγινε αρχικά μέλος και στη συνέχεια έφορός της.Iσχυροί φίλοι του, όπως ο Α. Δάνδολος, ήταν γνωστοί τέκτονες, και η υπογραφή του είχε τα χαρακτηριστικά μασονικής υπογραφής. Η ένδειξη που έλαβε ο ερευνητής Π. Κρητικός από τη Μεγάλη Στοά της Ελβετίας Alpina το 1965 ότι ο Καποδίστριας ήταν μέλος της Στοάς Modestie της Ζυρίχης.

Φωτό απο την στοά: {http://www.panoramio.com/photo/46408177}.


Η περίοδος 1798 έως 1800, θεωρείται από τους βιογράφους του ιδιαιτέρως σκοτεινή. Ίσως τότε να εντάχθηκε σε κάποια Τεκτονική Στοά, όπως αυτή του Φοίνικος στην Κέρκυρα, ή του Αστέρος της Ανατολής της Ζακύνθου.


Ο μασονικός Φοίνικας υπήρξε και έμβλημα της χούντας.{http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/d/d0/21april1967.png}


Εδώ βρίσκεται ο σύνδεσμος απο την μασονική στοά Φοίνιξ http://www.grandlodge.gr/%CF%86%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CE%BE-51/


Κράτος χωρίς νόμισμα δεν νοείται! Αποφασίζει λοιπόν ο Καποδίστριας να κόψει τα πρώτα Ελληνικά νομίσματα. Σαν βάση έλαβε τον Φοίνικα. Έκοψε δε ένα νόμισμα ασημένιο που από τη μια μεριά είχε τον φοίνικα, δηλαδή το πουλί που ξαναγεννιέται από τη στάχτη του με ένα σταυρό στο κεφάλι του το έμβλημα της Ορθοδοξίας και από την άλλη μεριά τις λέξεις «Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας.» και δυο φύλα: Ένα δάφνης και ένα ελιάς..Θυμάστε το ελληνικό πεντακοσάρικο με τη μορφή του Καποδίστρια; Προσέξετε το πεντακοσάρικο απο τη μεριά του Καποδίστρια και θα παρατηρήσετε τρία μασονικά σύμβολα 1.το φίδι τυλιγμενο σε κύκλο
2.τα χέρια σε χειραψία
3.η μασονική βίβλος-βιβλίο επισκεπτών

Οταν λοιπόν πέθανε ο Καποδίστριας, πήρανε το πτώμα του, το ταρίχευσαν και το βάλανε στην εκκλησία πάνω σε ένα μαρμάρινο υπόβαθρο σκεπασμένο με ένα μαύρο βελούδο με γυάλινο σκέπασμα για να το βλέπει ο κόσμος και από κάτω έβαλαν τους 15 μεγαλόσταυρους που του είχαν απονείμει τα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη.  Τέκτονας Ιππότης Μεγαλόσταυρος λοιπόν ο Καποδίστριας που αποδεικνύεται και απο τα παράσημα που είχε τιμηθεί στην Ευρώπη. Γι αυτό και τον εξυμνούν οι μασονικές στοές.


Επίσης έχω παρατηρήσει ότι αναπαράγεται από κάποιους αδαείς μπλόγκερ ενα φανταστικό σενάριο περί Καποδίστρια και κάποια απόρρητη εγκύκλιος που έγγραψε κατά των μασονικών στοών, και ότι αυτός ήταν και ο λόγος που τον σκότωσαν.

Ενας γράφει μια βλακεία, και οι υπόλοιποι ακολουθούν. Η Αθέατη γνώση όμως ξεκαθαρίζει και αυτή την απάτη που διαδίδεται αποκαλύπτοντας την αλήθεια με ντοκουμέντα της εποχής.

Το λογικό είναι να διαβάσουμε το κείμενο του Καποδίστρια αυτολεξή χωρίς να παρερμηνεύουμε τις λέξεις του ότι δήθεν μιλούσε για τις μασονικές στοές αλλά φοβόταν και τις αποκαλούσε <<Μυστικές εταιρίες>>.

Το αν ήταν τέκτονας η όχι ο Καποδίστριας τα συμπεράσματα δικά σας.

Οπως θα έχετε διαβάσει από το γνωστό κείμενο, ο Καποδίστριας δεν αναφέρεται σε κάποια συγκεκριμένη μυστική εταιρεία αλλά σε πολλές μυστικές εταιρίες.


Γι αυτές τις μυστικές εταιρίες αναφέρθηκε την ίδια εποχή και ο Κοσμάς Φλαμιάτος, καθώς γνώριζε τις λέσχες στρατολόγησης που τις ονόμαζε <<εταιρίες>> και την νέα μασονία, που την ονόμαζε ξεκάθαρα φαρμασονία. 

Πρώτα όμως ας διαβάσουμε το σχετικό έγγραφο του Καποδίστρια για τις λεγόμενες Μυστικές Εταιρίες.
________________________________________
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Πρός το Πανελλήνιον


Πρός τούς κατά το Αιγαίον Πέλαγος και την Πελοπόννησον Εκτάκτους Επιτρόπους και τους Αρχηγούς των κατά ξηράν και θάλασσαν Δυνάμεων.


Γνωρίζει η Κυβέρνησις, ότι Πολίται τινές επιμένουν πιστεύοντες και τους άλλους πείθοντες, ότι αι μυστικαί Εταιρείαι χορηγούσι μέσα σωτήρια εις την Πατρίδα, ή τουλάχιστον Αιγίδα υπό την οποία συνδεόμενοι μεταξύ των άνθρωποι διά μυστικών δεσμών δύνανται να απολαύσωσιν εντός Πατρίδος των και διά της ξένης επιρροής αξιώματα, τιμάς, και το πλέον τύχην, ό εστί χρήματα.


Όσον και αν ελεεινολογή η Κυβέρνησις την απειρίαν των Ελλήνων των από τοιαύτας εισηγήσεις παρασυρομένων δεν ήθελε δώσει… τήν προσοχήν της, άν δέν ήτο καταπεπεισμένη πόσον όλέθρια άποτελέσματα δύναται νά φέρη είς τήν κρίσιμον ταύτην στιγμήν ή περί τούτων γνώμη, τήν όποίαν οί έχθροί τής Ελλάδος ήθελον συστήσει καί τόν Κόσμον, και είς τάς Εύρωπαϊκάς Κυβερνήσεις.


Αν ή Ελλάς έγκατελείφθη άπό τό 1821 έως τόν Ιούλιον μήνα του τελευταίου έτους, τούτο προήλθε διότι οί εχθροί της τήν παρέσταιναν αδιακόπως πρός τους Βασιλείς, ώς λαόν έπαναστατωθέντα καί άγωνιζόμενον ύπό τήν διεύθυνσιν καί ύπό τούς σκοπούς Μυστικών Εταιρειών, όθεν έπήγασαν αί Kαταστροφαί της ‘Ισπανίας και Ιταλίας.


Εύκολον ήτο αναμφιβόλως να αναιρεθή ή σφαλερά αυτή δόξα. μ’όλον τούτο εχρειάσθησαν ολόκληρα επτά έτη βασάνων και δυστυχιών είς αναίρεσίν της. Μόλις ανηρέθη, καί ενώ ή Ελλάς άρχίζει νά λαμβάνη δείγματα εύνοίας καί καλοκαγαθίας έκ μέρους τών Συμμαχικών Δυνάμεων, οί έχθροί της θέλουν πάλιν τήν παραστήσει ώς υπεξούσιον τών Μυστικών Εταιρειών, καί είς άπόδειξιν τούτου θέλουν φανερώσει, ότι υπό διαφόρους ονόμασιν αί Εταιρείαι αυταί υπάρχουν καί πολλαπλασιάζονται μεταξύ των εν τοίς πράγμασι και τής πολιτικής τάξεως, και της στρατιωτικής δυνάμεως, ίσως καί αύτού του στόλου.


Τόσον ουσιώδες θεωρεί τούτο η Κυβέρνησις ώστε μή εγκρίνουσα να δείξη διά τινος δημοσίου καί επισήμου πράξεως την ύπαρξιν αυτού του κακού, εκπληροί διά του τύπου της παρούσης εγκυκλίου το χρέος, το οποίον δεν ημπορεί να παραμελήση χωρίς να καθυποβληθή είς βαρυτάτην εύθύνην. Τω όντι τοιούτον δημόσιον έγγραφον μεταξύ τών Πολιτικών, οί οποίοι επιμένουσι να μήν παραχωρώσιν είς τήν Ελλάδα έντιμον μέλλον , ήθελε χρησιμεύσει ώς μέσον του να αποδείξωσιν ότι οί Βασιλείς διά τών ευεργεσιών των υποθάλπουσιν είς την Ελλάδα τόν εχθρόν, τον οποίον και αλλαχού, και εις τας ιδίας των Επικρατείας πολεμώσι.


Η παρατήρησις αυτη, Κύριοι, σας διδάσκει μέ πόσην φρόνησιν καί οξυδέρκειαν απαιτείται ή έκπλήρωσις τής ακολούθου παραγγελίας τής Κυβερνήσεως. Θέλετε κοινοποιήσει διά ζώσης φωνής είς τούς υπαλλήλους σας ή τούς υπό τήν όδηγίαν σας άξιωματικούς, τό περιεχόμενον τής παρούσης, καί θέλετε τούς κάμει νά σας φανερώσουν αν άνήκουν είς καμμίαν τών Μυστικών Εταιρειών, ή όχι.


Αν είναι τό πρώτον θέλετε τούς παρατηρήσει, ότι εάν είς τήν παρελθούσαν κατάστασιν τής αναρχίας, καί τής αταξίας ήταν ίσως άναγκαίον είς τούς πολίτας νά ζητήσωσι προσωπικήν ασφάλειαν διά του δεσμού μυστικής τινος Εταιρείας, ο δεσμός ούτος διαλύεται καθ’ ήν στιγμήν ο τού νομίμου όρκου καί πρός την Κυβέρνησιν, και πρός τους Νόμους, χορηγεί είς ένα έκαστον και είς όλους, όλας τας απαραιτήτους ασφαλείας.


Από τοιαύτην αρχήν ορμώμενοι ευκόλως, θέλετε αποδείξει το ασυμβίβαστον των δύο όρκων, ήγουν του υπηρετείν το Κράτος, και υπηρετείν μυστικήν Εταιρείαν, της οποίας ο σκοπός είναι ώς επί το πλείστον άγνωστος είς τους Εταίρους.


Αν λοιπόν οι υπάλληλοί σας ή οι υπό την οδηγίαν σας αξιωματικοί ανήκουσιν είς τίνα Εταιρείαν, ανάγκη να παραιτηθώσι, και περί τούτου οφείλεις να μας βεβαιώσης. Εξ εναντίας θέλετε τους εξηγήσει τους κινδύνους είς τους οποίους εκτίθενται πλανώμενοι από ολίγους τινάς όλως διόλου εις τα τοιαύτα ενασχολούμενους. Από την κατηγορίαν των Εταιρειών των μή συμβιβαζομένων με τα κατά Νόμους καθεστώτα δεν αποκλείομεν και την πρό αιώνων γνωριζομένην υπό τω ονόματι της Αδελφοποιείας, ή Αγάπης.


Παραγγέλεσθε, Κύριοι, κατ’ επανάληψιν να κάμετε χρήσιν της κοινοποιήσεως ταύτης κατά τόν συνετώτερον και ωφελιμώτερον τρόπον.


Προθύμως η Κυβέρνησις θέλει δεχθή τάς ειδοποιήσεις, όσας εν καιρώ και τόπω θέλετε δυνηθή να την χορηγήσετε.


Εν Πόρω τή 8 Ιουνίου 1828


Ο Κυβερνήτης


Ι. Α. Καποδίστριας

Οπως παρατηρήσατε κι εσείς, δεν υπάρχει καμία αναφορά σε μασονικές στοές μέσα σε αυτό το έγγραφο. Εχετε την εντύπωση, ότι θα φοβόταν ολόκληρος κυβερνήτης να τις κατονομάσει και μάλιστα σε επίσημο του έγγραφο;;;;


Ας διαβάσουμε τώρα τι γράφει για αυτές τις μυστικές εταιρίες ο Γέροντας Κοσμάς Φλαμιάτος το 1840 σε απόσπασμα από χειρόγραφο του που εκδόθηκε στην Αθήνα το 1849 μ.Χ - δηλαδή 20 χρόνια μετά από την εγκύκλιο του Καποδίστρια για την οργάνωση αυτών των εταιρειών. Το έγγραφο είναι 100% γνήσιο, παραδόθηκε στον Δημοσθένη Λιακόπουλο αφού φωτογραφήθηκε το πρωτότυπο από κελιώτες μοναχούς του Αγίου όρους. 


Τα σχόλια επισημαίνονται με έντονο χρώμα.

Μια από τις πιό σπουδαίες και ολέθριες ραδιουργίες της επιβουλής, μέσω της οποίας προ πολλού ετοιμάζει να επιφέρει τα γενικά ναυάγια στους επιβουλευόμενους λαούς και στα κράτη, είναι η μυστική οργάνωση των εταιρειών. Μέσω αυτών υποκινεί και μέσω αυτών γίνεται με το πρόσχημα της ελευθερίας η συνομωσία κατά της πίστεως, κατά του κλήρου, κατά των θρόνων και κατά όλων των εκκλησιαστικών και πολιτικών αρχών.


Μέσω αυτής της ραδιουργίας φροντίζει με επιτυχία και χωρίς να προκαλεί υποψίες τη διάδοση της πλάνης, της διαφθοράς, της κοινής προδοσίας και κάθε άλλης κακίας, της αποστασίας και της αναρχίας, τον όλεθρο του λαού και την τελική καταστροφή και πτώση στα επιβουλευόμενα έθνη.


Αυτή μέσω των ραδιουργιών που προαναφέρθηκαν νοθεύει και προετοιμάζει κάποια άτομα με τελείως απόκρυφο και μυστικό τρόπο και έπειτα τα υποκινεί και αυτά γίνονται οι μπροστάρηδες και οι κορυφαίοι των εταιρειών που αναφέρουμε.


Φροντίζει και οργανώνει σε διάφορους βαθμούς αυτές τις εταιρείες, μέσα στις οποίες οι κατώτεροι αγνοούν παντελώς τον κύριο σκοπό και τα μυστικά των ανώτερων βαθμών, πολύ δε περισσότερο τον πρώτο δημιουργό και διοικητή τους.


Υποκινεί και διοργανώνει δυο είδη εταιρειών: το μεν ενα κατά κύριο λόγο σύμφωνα με το πνεύμα της πλάνης, της υλοφροσύνης και του θεισμού και της αθείας., το δε άλλο σύμφωνα με την αγγλική θρησκεία των διαμαρτυρόμενων. 


Το μεν ενα το διοργανώνει διότι είναι πιό κατάλληλο για την κατασροφή των αρχών και για τον όλεθρο του λαού και μπορέι να επιτύχει καλύτερα τη διάδοση, επειδή κινείται με το πρόσχημα της ελευθερίας. Ειναι προπαρασκευαστικό για την αποδοχή της αίρεσης του λουθηροκαλβινισμού, με την οποία είναι μικρή η διαφορά του και η εξομοίωσή του όσον αφορά το πρακτικό μέρος.


Και στα δυο είδη εταιρειών όμως, τα πρακτικά και οι λόγοι φαίνονται σχεδόν ίδια μεταξύ τους, αφού διοργανώνονται και καθοδηγούνται από τον ίδιο δημιουργό: η υποκρισία, ο δόλος, η διαφθορά και η διατυμπάνιση του αποκαλούμενου απ αυτούς διαφωτισμού και της ελευθερίας, ο χλευασμός και ο εμπαιγμός του αποκαλούμενου απ αυτούς μεσαίωνα, το εγκώμιο της σημερινής εποχής, που δήθεν υπόσχεται μεγάλες αλλαγές στα πράγματα, η περιφρόνηση πρός όλους τους γέρους ορθόδοξους, ο εμπαιγμός και ο χλευασμός τους σαν δεισιδαίμονες και προληπτικούς, ο συνεχής διασυρμός των δεισιδαιμονιών, των καταχρήσεων και των τυραννιών των Παπών της Παλαιάς Ρώμης, έπειτα δε χωρίς να προκαλούνται υποψίες και με μεγάλη μαεστρία - η συκοφαντία κατά του ορθόδοξου και του ανατολικού κλήρου, η κλήση και η αφοσίωση πρός αυτόν τον Σατανά, την Αγγλία.


Αυτά λοιπόν, είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα και άλλα πολλά, που εμφανίζονται στα δυο είδη εταιρειών.


Αυτό που εδω ο Κοσμάς Φλαμιάτος ονομάζει εταιρείες, εμείς στην εποχή μας το ονομάζουμε << Δεξαμενές σκέψεις>>, << Μη κυβερνητικές Οργανώσεις>>, << Ακτιβιστικές Κινήσεις>> κτλ.


Οι μεγαλύτερες εταιρείες που δημιουργήθηκαν και ουσιαστικά μέσω των αποφάσεων τους σήμερα διοικούν τον κόσμο, είναι ο Ο.Η.Ε. ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κτλ.


Συνεχίζουμε με ενα ακόμη απόσπασμα από το χειρόγραφο σχετικά με τις μυστικές εταιρίες εκείνης της εποχής:


Μέσω του πρωθυπουργού υποκινεί την δημιουργία της λεγόμενης μυστικής αστυνομίας οχι για την ασφάλεια του κράτους, αλλά για να προλαβαίνει ώστε να μην φτάνουν στα αυτιά του βασιλιά και των αρχών όλα εκείνα τα σημεία και τα δεδομένα, απ τα οποία ενδεχεται να ανακαλυφθεί η κρυφή συνομωσία. Μερικές φορές υποκινεί και γίνεται αποστασία σε κάποιο κράτος. Στην περίπτωση αυτή, υποκινεί τους εφημεριδογράφους και τους πληρωμένους σπερμολόγους να εγκωμιάσουν το έργο σε άλλο κράτος επιβουλευόμενο και παράλληλα υποκινεί μέσω των πρωθυπουργών τους θρόνους και επιβαρύνουν τονζυγό του υπηκόου, ώστε να τον ενθαρρύνουν στην αποστασία.


Τις εταιρίες αυτές υποκινούν και διοργανώνουν συστηματικά στην Επτάνησο οι Αρμοστές, που στέλνονται κατά καιρό εκεί από το Λονδίνο.


Συστιματικές προαγωγές αρχικά σε όλες τις εκκλησιαστικές, διδασκαλικές, πολιτικές και άλλες θέσεις. Εξαιτίας αυτού δελεάζει και τον επιβουλευόμενο λαό και έτσι αυτός συσσωματώνεται στην συνομωσία αυτών των εταιρειών, ενω σγχρόνως μέσω αυτών διευθύνει σύμφωνα με τους σατανικούς της σκοπούς το επιβουλευόμενο κράτος.


Να πούμε και πάλι ότι αναφέρεται σε εταιρείες. Οταν λέει εταιρείες, εννοεί τις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Τους συλλόγους, τις μη κυβερνητικές, όπως είπα και πρίν οργανώσεις, που έχουν σαν σκοπό την στρατολόγηση πρόθυμων δούλων που επιζητούν μια θέση, ενα αξίωμα και βεβαίως χρήμα.


Ομιλοι, συλλόγοι, ιδρύματα και οργανώσεις, αυτά ονομάζει εταιρείες, που νομικά είναι ουσιαστικά εταιρείες και σε όλα τα κράτη λειτουργούν έχοντας ταυτόχρονα και παγκόσμια διοίκηση και έλεγχο για το πως θα προωθούν την ιδεολογία της ελίτ.


Προαγωγές σε ανώτερους βαθμούς των εταιριών και βραβεία ανάλογα με τα σκάνδαλα της πλάνης και με τον αριθμό του προσηλυτισμού, που θα κατορθώσει κάθε εταίρος.


Εδω έχουμε τα βραβεία που είναι γνωστά στην εποχή μας τουλάχιστον, Νόμπελ, Γκράμυ, Πούλιτζερ κτλ που τα δίνουν σε εκείνους που κάνουν καλά τη δουλειά τους.


Μετά από τα στοιχεία που σας παρέθεσα αποκαταστάθηκε μια αλήθεια διαστρεβλωμένη από κάποιους που επιμένουν να γράφουν με εντυπωσιακούς τίτλους "Για αυτό σκότωσαν τον Καποδίστρια. Απόρρητη εγκύκλιος κατά των μασονικών στοών!!!", προωθόντας εσκεμμένα έναν τίτλο σε ενα έγραφο του Καποδίστρια κομμένο και ραμμένο στα δικά τους μέτρα.


Και τώρα ας κάνουμε εν περιλήψει μια σύνοψη όλων των στοιχείων που ερευνήσαμε για την τεκτονική σύνδεση του Καποδίστρια.


1) Ηταν μέλος σε διάφορα τάγματα των Ναϊτών 


2) Επικεφαλής του απελευθερωτικού κινήματος (τεκτονικού) των Καρμπονάρων

3) Μυήθηκε ως ιππότης Β' Τάξεως του τάγματος της Αγίας Άννας και κατόπιν έγινε υπουργός εξωτερικών της ρωσίας.

4) Ανοδος του Καποδίστρια στη ρωσία από τον Τσάρο Αλέξανδρο Α', ο οποίος πριν από λίγο καιρό ήταν τέκτονας και υποστήριζε ανοιχτά την Μασονία.5) Σημαντικές φιλικές σχέσεις του Καποδίστρια με Τέκτονες φίλους6) Εγκυρα μασονικά λεξικά όπως το Lenhoff-Posner και το J. League αναφέρουν ότι ο Καποδίστριας ήταν Τέκτων.


7) Ο αδελφός του Ιωάννη Καποδίστρια, "Βιάρος Καποδίστριας" και ο μικρότερος αδερφός του, "Αυγουστίνος Καποδίστριας"είχαν μυηθεί στην μασονική Φιλική Εταιρεία.


8) Η υπογραφή του είχε τα χαρακτηριστικά μασονικής υπογραφής. Η ένδειξη που έλαβε ο ερευνητής Π. Κρητικός από τη Μεγάλη Στοά της Ελβετίας Alpina το 1965 ότι ο Καποδίστριας ήταν μέλος της Στοάς Modestie της Ζυρίχης.


9) Αποφασίζει ο Καποδίστριας να κόψει τα πρώτα Ελληνικά νομίσματα. Σαν βάση έλαβε τον Φοίνικα. (πασίγνωστο έμβλημα της μασονίας σε τεκτονικές στοές και στην δικτατορία στην ελλάδα).


10) Οταν πέθανε ο Καποδίστριας, του έβαλαν τους 15 μεγαλόσταυρους που του είχαν απονείμει τα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη.


atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger