Pages

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο ΓΑΠ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Βρήκε ο γυφτος την γενιά του και αναγάλιασε η καρδιά του!


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
16 Απριλίου 2015


Η συνάντηση του Γαπανδρέου με τον Τσιπραλέξη διήρκησε 2 ώρες και τα θέματα που απασχόλησαν τον πρώην και τον νύν πρωθυπουργό ήταν η Ατζέντα 21, οι σκληρές μεταρυθμίσεις που αργεί να υλοποιήσει η κυβέρνηση του Σύριζα και η βοήθεια που θα προσφέρει ο Γάπ ως μελλοντικός Πρόεδρος του Πασόκ μετά τις εκλογές που φαίνεται πως πλησιάζουν σε λίγους μήνες.

Η αλληλοσυμπάθεια που υπάρχει μεταξύ των δύο ηγετών και η κοινή πολιτική που ακολουθούν είναι κάτι δεδομένο και πιστεύω ότι δεν δέχεται αμφισβήτηση απο κανέναν. Ελα Αλέξη να αναβιώσουμε μαζί το πτώμα του Πασόκ, διώξε τα Αριστερά και Ακροδεξιά υποκείμενα που κάνουν ζημιά στο κόμμα σου κι εγω μαζί με το τσιράκι του Μπόμπολα (βλέπε Θεοδωράκη) θα σε βοηθήσουμε.

Μην νομίζετε ότι απέχει και πολύ αυτό που έγραψα από την πραγματικότητα. Πάνω κάτω αυτά θα είπαν μεταξύ τούς όταν έκλεισαν οι τηλεοπτικές κάμερες και άρχισε η συζήτηση τους.

Οφείλω επίσης να σας θυμίσω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στηρίζει από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενώ κατηγορεί για την κρίση αποκλειστικά την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Η δήλωση του Παπανδρέου μετά το τέλος της συνάντησης:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον πρωθυπουργό για θέματα στην Ελλάδα, στην ΕΕ και διεθνώς. Οι θέσεις μου είναι γνωστές και επιβεβαιώνονται οι αλήθειες από όσα ζούμε. Πατριωτικός σκοπός ήταν και παραμένει να μείνει η Ελλάδα όρθια και να διατηρήσει μια σκληρή κατάκτηση, να μείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Βέβαια θέλαμε και μια άλλη Ευρώπη με αλληλεγγύη, μια Ευρώπη της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Για αυτή την Ευρώπη παλεύουμε. Είμαστε μέσα σε μια συντηρητική Ευρώπη και μέσα σε αυτό πρέπει να κινηθούμε. Πρέπει να γίνουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ξεκινήσαμε το 2009 και έμειναν στη μέση. Για να διαμορφώσουμε ένα κράτος δικαίου που θα μας επιτρέψει να σταθούμε στα πόδια μας.Εμείς για αυτόν το στόχο θα παλέψουμε και θα βοηθήσουμε».

Η πράσινη ανάπτυξη που ανέφερε ο Παπανδρέου είναι κοινός στόχος και του Τσίπρα. Ας θυμηθούμε τι είχαμε δημοσιεύσει στην Αθέατη γνώση στις 13 Μαρτίου του 2015 από δηλώσεις του πρωθυπουργού στον ΟΟΣΑ.

Τι υπέγραψε ο Τσίπρας

12/03/2015 - Ο ΟΟΣΑ και η Ελλάδα συμφώνησαν σήμερα να συνεργαστούν για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να εξασφαλιστεί βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Angel Gurría και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέγραψαν ένα κοινό έγγραφο για την ενίσχυση της συνεργασίας, μετά από συνομιλίες στο Παρίσι μεταξύ των εμπειρογνωμόνων του ΟΟΣΑ και τους Έλληνες υπουργούς σχετικά με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Τώρα ας δούμε πως ο Τσίπρας συμπεριέλαβε την Ατζέντα 21 στις μεταρυθμίσεις του, αναφέροντας την ως "Πράσινη Ανάπτυξη". Μια λέξη που είχαμε να ακούσουμε πολύ καιρό από τότε που την προωθούσε ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου.

Μεταρυθμίσεις Τσίπρα

Αλέξης Τσίπρας - Ο.Ο.Σ.Α:  «Πρέπει να προχωρήσουμε με το Συμβόλαιο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι, αν επιτύχουμε τη βιωσιμότητα του χρέους και ένα κατάλληλο δημοσιονομικό χώρο, θα έχουμε ένα μοντέλο που θα είναι οικονομικά βιώσιμο και θα απαντά σε δημοκρατικές, κοινωνικές και οικολογικές προσδοκίες».

Ενοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ με διάφορους φορείς διαχείρισης των δημόσιων περιουσιακών στοιχείων που σήμερα είναι διασκορπισμένοι σε ολόκληρο τον δημόσιο τομέα με σκοπό την ανάπτυξη των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και την αύξηση της αξίας τους μέσω μικροοικονομικών μεταρρυθμίσεων και μεταρρυθμίσεων σχετικά με τα δικαιώματα ιδιοκτησίας.

Πράσινη Ανάπτυξη: 
Σύμφωνα με τις προτεραιότητες που εξήγγειλε η νέα Επίτροπος της ΕΕ για το περιβάλλον, θα θέλαμε να γίνει η Ελλάδα ένας ηγέτης στις στρατηγικές του πράσινου μετασχηματισμού

Μερικές από τις μείζονες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν μέσω της εισαγωγής των κατανεμημένων συστημάτων (στον τομέα της ενέργειας ή των αποβλήτων, για παράδειγμα), αλλά αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπως οι κατασκευές και ο βιομηχανικός σχεδιασμός.

Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε το παρόν, διατηρώντας σταθερά το βλέμμα μας στραμμένο σε ένα μέλλον με οικονομικά και οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη και πλήρη απασχόληση.

Τώρα διαβάστε τι είχε δηλώσει ο ΓΑΠ το 2009 στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, ούτως ώστε να συνδυαστεί η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, πρότεινε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες. 

Σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας κ. Γκόρντον Μπράουν - με τον οποίο δείχνει να δημιουργεί έναν άτυπο ελληνοβρετανικό άξονα- και τον καγκελάριο της Αυστρίας κ. Βέρνερ Φάιμαν, ο έλληνας πρωθυπουργός εισηγήθηκε την επιβολή φόρου στις κινήσεις κεφαλαίων (στα πρότυπα του γνωστού φόρου Τόμπιν), την έκδοση «πράσινων ομολόγων» από διεθνείς πιστωτικούς οργανισμούς και την επιβολή φόρου διοξειδίου του άνθρακα («πράσινο φόρο»), με στόχο τη χρηματοδότηση της στροφής των οικονομιών σε νέα μοντέλα ανάπτυξης. 

ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ????

atheatignosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου