Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ BITCOIN

Το "Bitcoin στα πρωτοσέλιδα" είναι μια εβδομαδιαία ματιά στις ειδήσεις που αφορούν το Bitcoin , όπου αναλύουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τις επιπτώσεις του.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
4 Ιουλίου 2015



Μετά το μαιμού δημοψήφισμα που υποτίθεται θα αποφασιστεί τι θα γίνει με το μέλλον της χώρας, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο εξωτερικό έχουν προωθήσει την κάλυψη του ψηφιακού νομίσματος σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. 

Ενω εμείς βρισκόμαστε κοιμώμενοι και σε διχασμό για το ποιό μνημόνιο είναι καλύτερο από το άλλο, η παγκόσμια ελίτ σε συνεργασία με την Ελληνική συγκυβέρνηση και τον Γιάννη Βαρουφάκη προωθεί το ψηφιακό νόμισμα. 

Οσοι έχουν ενημερωθεί από την ιστοσελίδα της Αθέατης γνώσης γνωρίζουν όλο το σενάριο που παίζεται αυτή την στιγμή - αφού είχαμε προειδοποιήσει πρώτοι στην Ελλάδα γι αυτά που έρχονται.

Μια γρήγορη αναζήτηση στις ειδήσεις στο Google έχει ως αποτέλεσμα πάνω από 100 άρθρα.

Με δεδομένο τους περιορισμούς ρευστότητας στη χώρα και το κλείσιμο των τραπεζών, οι δημοσιογράφοι έχουν διερευνήσει τις δυνατότητες του Bitcoin στην Ελλάδα.

Η Αθέατη γνώση σας παρουσιάζει τα κορυφαία πρωτοσέλιδα Bitcoin από ολόκληρη την υφήλιο.

Ερωτευμένος με τους Έλληνες



Ο Ντάνιελ Ρόμπερτς απο το περιοδικό Fortune έγραψε ένα κομμάτι στο οποίο επισημαίνει τους τρόπους με τους οποίους εταιρείες Bitcoin προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή των Ελλήνων.

«Καθώς το οικονομικό σύστημα της χώρας τους καταρρέει, οι Έλληνες πολίτες είναι απελπισμένοι στο να αποκτήσουν πρόσβαση στα χρήματά τους και οι επιχειρηματίες αλλού στον κόσμο είναι πρόθυμοι να τους ενημερώσουν ότι έχουν μια άλλη επιλογή:. το Bitcoin».

Ο Ρόμπερτς σημειώνει ότι η Coinbase (Bitcoin πορτοφόλι) παραιτήθηκε από τις αμοιβές συναλλαγών για τις ευρο - αγορές που θα γίνονται μέχρι τις 5 Ιουλίου - που συμπίπτει με την ημερομηνία του δημοψηφίσματος - σε μια προσπάθεια να ενθαρρυνθούν οι αγορές του bitcoin .

Με ακρίβεια, ωστόσο, ο Ρόμπερτς είχε επισημάνει «να καθοδηγήσεις τους Έλληνες στο ψηφιακό νόμισμα δεν είναι τόσο απλό».

Και συνέχισε:

«Αυτή τη στιγμή, στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολύ λίγοι τρόποι για τον καθένα στην Ελλάδα να αποκτήσει ακόμη και bitcoins. Οι τράπεζές τους είναι κλειστές για μια εβδομάδα τα ATM τους έχουν περιοριστεί στα  €60 ανά ημέρα και από την Τρίτη, δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες για συναλλαγές στο διαδίκτυο. 

Φάνηκε ότι το Bitcoin ήταν καταδικασμένο να παραμείνει ανέπαφο, παρά τις προσπάθειες των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο.

Ωστόσο, ο Φρέντ Εχρσαμ, συνιδρυτής και πρόεδρος του Coinbase, που αναφέρεται στο άρθρο, δήλωσε ότι κίνητρο της εταιρείας ήταν να απευθύνω έκκληση προς τους Ευρωπαίους που δεν βρίσκονται στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν λίγες [επιχειρήσεις Bitcoin] στην Ελλάδα. Αν κάθεστε στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία ή είστε λίγο ανήσυχοι, ίσως είναι πιο λογικό να εκτιμίσετε την αξία του Bitcoin. «Κάντε 'το, πριν να είναι πολύ αργά».

Σε τελευταία ανάλυση, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία έχουν εξοικειωθεί με τις συνέπειες του εξωτερικού χρέους.


Bitcoin vs χρυσού



Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα το παλεύει, αλλά γιατί οι πολίτες της δεν στρέφονται σε μια από τις παλαιότερες μορφές του χρήματος - το χρυσό;

Αυτό ακριβώς συζήτησε το CNBC και ο Μπράιαν Κέλυ σε ένα σημείο με τίτλο «Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση - γιατί δεν παρουσιάζει καμία αγάπη για το χρυσό;"

Το πολύτιμο μέταλλο θα παραμείνει αντιπαθές επειδή είναι μια πολιτική κρίση, και όχι μια νομισματική κρίση, είπε. «Ο κύριος λόγος που θα αγοράζατε το" βάρβαρο λείψανο »που είναι ο χρυσός είναι ο φόβος μιας παγκόσμιας νομισματικής κρίσης."

Ο Κέλυ έχει δίκιο. Η έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και η ραγδαία πτώση των χρηματιστηριακών αγορών πυροδότησε μια άτακτη φυγή στις αγορές χρυσού από το 2007 έως και το 2008.

Το BBC αναφέρει σε μια επικεφαλίδα του τον τίτλο «Τα οικονομικά ατού της πολιτικής στην ελληνική κρίση χρέους» και το Channel 4 με τον Πόλ Μέισον εκτίθεται με μια παρόμοια άποψη με τίτλο "η κρίση στην Ελλάδα: μια αποτυχία της οικονομίας στο πρόσωπο της πολιτικής».

Επιπλέον στα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στέκεται αυτήν την περίοδο σε ένα εντυπωσιακό 177% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρά την εξήγηση των πηγών του -  δεν είχε ελέγξει μια απότομη αύξηση της αγοράς του Bitcoin αποδιδόμενη στην Ελλάδα, ο Κέλυ είπε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η ελληνική κρίση ήταν άσχετη με την πρόσφατη ραγδαία αύξηση των τιμών.

"Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν είναι η αιτία για την πρόσφατη άνοδο του Bitcoin. Οι κερδοσκόποι αγοράζουν Bitcoin ως ενα ασφαλές καταφύγιο εναλλακτικής επένδυσης. - Πιο συγκεκριμένα ένα περιουσιακό στοιχείο που εμπορεύεται 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο και είναι μακριά από κυβερνητικά διατάγματα και το κλείσιμο των τραπεζών.

Η Φρανσίν Μάκ Κένα του MarketWatch προστεθεί στη συζήτηση ενα τίτλο που λέει  "Για την Ελλάδα, το Bitcoin είναι περισσότερο συζήτηση παρά μια πραγματικότητα".





Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον Αντώνη Πολεμίτη, Διευθύνων Σύμβουλο της Νέας Υόρκης με βάση το ledra capital και εκπαιδευτής στο Master of Science στο ψηφιακό νόμισμα στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας στην Κύπρο.

Είπε στην Μάκ Κένα:

«Εντούτοις, η Ελλάδα έχει ένα χαμηλό ποσοστό υιοθέτησης για το bitcoin και είναι πάρα πολύ αργά τώρα για τον οποιονδήποτε, εκτός αν προηγουμένως μετέτρεψαν τα χρήματα τους για να εκμεταλλευτούν τη λειτουργία του για αυτήν την κρίση.»

Σύμφωνα με την αναφορά της Μάκ Κένα, η υιοθέτηση του ψηφιακού νομίσματος εξακολουθεί να είναι περιορισμένη στο μυαλό των πολιτών οι οποίοι μπορεί να θέλουν μια πρακτική, και όχι πολιτική, εναλλακτική λύση σε ό, τι θεωρείται ότι είναι ένα ασταθές παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Ωστόσο, ο Κέλυ εξακολουθεί να βλέπει δυνατότητες το ψηφιακό νόμισμα να ευδοκιμήσει στην Ελλάδα:

"Ένα περιουσιακό στοιχείο δεν επηρεάζεται από την πολιτική κρίση, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο συναλλαγής σε πάνω από 100.000 εμπόρους και είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις χρήσης για το Bitcoin, κατέληξε.

Εαν τοBitcoin θα βοηθήσει την Ελλάδα μένει να το δούμε. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι οι επιλογές των Ελλήνων γρήγορα θα εξαντληθούν. Οι τράπεζες παραμένουν κλειστές και μόλις χθες, η δημοσιογράφος Σέλλυ μπάντζο, ανέφερε ότι το PayPal δεν υφίσταται πλέον στη χώρα, κλείνοντας τον πληθυσμό της Ελλάδας μακριά από τις online πληρωμές.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger