Pages

Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ: ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ , ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ... ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

Μετά την μείωση των διδακτικών ωρών στα αρχαία ελληνικά, στην κυβέρνηση ετοιμάζονται να καταργήσουν και το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας.


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
7 Ιουνίου 2016


Ο διορισμένος απο την νεοταξική συγκυβέρνηση υπουργός Νίκος Φίλης - ο οποίος έμελλε να καταστρέψει την παιδεία, ανακοίνωσε ότι εκτός απο το μάθημα των αρχαίων ελληνικών το οποίο έλαβε διαταγή να το καταργήσει σταδιακά, σειρά πήρε και το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας το οποίο θεωρείται απο την κυβέρνηση λιγότερο σημαντικο από το διάλειμμα και τα αρχαία ελληνικά.

Η Τρίτη Αποστασία, για την οποία έχουμε αναφέρει πολλές φορές από την Αθέατη γνώση προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Κόβεται μία ώρα Αρχαία, πιθανότατα στη Β΄ και Γ΄ τάξη του Γυμνασίου. Στην Α΄ τάξη η ώρα των Αρχαίων δίνεται στη Νεοελληνική Γλώσσα η οποία αυξάνεται κατά μία ώρα.

Επίσης μαθήματα λιγότερο σημαντικά όπως η Οικιακή Οικονομία εναλλάσσονται και έτσι μειώνεται η τρίτη ώρα στο ωρολόγιο πρόγραμμα .. και αυξάνεται ο χρόνος των διαλειμμάτων που θεωρείται μεγαλύτερης σημασίας.

Πολλοί απο εσάς, μπορέι να θεωρείται ότι το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας είναι περριτό και πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση που δεν το θεωρεί συμαντικό. 

Ομως αν διαβάσουμε τα ωφέλη που προσφέρει στον μαθητή αλλά και την σημαντική αναφορά στους τύπους της ελληνικής οικογένειας και της Oικογενειακής αγωγής, τότε γίνεται καταννοητό αμέσως γιατί το θεωρούν περριτό για τον μαθητή.

Η Oικιακή Oικονομία ασχολείται με την οικογένεια και γενικότερα με το ανθρώπινο περιβάλλον. Προσφέρει γνώση για τη δημιουργία ενός φυσικού, κοινωνικού, οικονομικού, πολιτισμικού αλλά και αισθητικού περιβάλλοντος, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, την ευημερία του ατόμου, της οικογένειας και της κοινωνίας γενικότερα.

Το βιβλίο της Οικιακής Οικονομίας προσφέρει σημαντικές γνώσεις γύρω από πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής, όπως για την οικογένεια και τον κοινωνικό περίγυρο, τα οικονομικά της οικογένειας, τη διατροφή, την αγωγή υγείας και την πρόληψη των ατυχημάτων, την κατοικία και την ενδυμασία.

Το βιβλίο αναφέρει την σημερινή κοινωνία και την οικογένεια η οποία διακρίνεται σε:

Πυρηνική οικογένεια: αποτελεί την κύρια μορφή οικογένειας. Δημιουργείται με το γάμο και αποτελείται από τους συζύγους μόνο ή από τους συζύγους και τα παιδιά τους.

Μονογονεϊκή οικογένεια: αποτελείται από ένα ή περισσότερα παιδιά και τον έναν γονέα. Σε αυτόν τον τύπο οικογένειας συμπεριλαμβάνονται και οι ανύπαντρες μητέρες με παιδιά.

Oικογένεια χωρίς γάμο: αποτελείται από ζευγάρια που συζούν, με ή χωρίς παιδιά.

Εκτεταμένη οικογένεια: αποτελείται από τρεις ή περισσότερες γενιές που ζουν στο ίδιο σπίτι (π.χ. παππούς-γιαγιά, γονείς, παιδιά).

Αυτά που διαβάσατε θεωρούνται πλέον ξεπερασμένα και θα πρέπει να αλλάξουν και να προστεθούν και οι νέοι τύποι της Οικογένειας, αλλά και το πως θα πρέπει να αποδεχτούμε και να ενσωματώσουμε στην κοινωνία ενα παιδί το οποίο μεγαλώνει με δυο μπαμπάδες, δυο μαμάδες η ακόμη και δύο τραβεστί για γονείς ως κάτι το φυσιολογικό.

atheatignosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου