Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΣΒΗΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 21:00 ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ - ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΤΙΒΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Πηγή atheatignosi:
Τεράστιες εκτάσεις της Βρετανίας θα βυθιστούν στο σκοτάδι καθώς όλο και περισσότεροι φωτεινοί σηματοδότες σβήνονται από τα συμβούλια και τις οδικές αρχές.
Τα φώτα θα σβήσουν στους αυτοκινητόδρομους και στους μεγάλους οδικούς άξονες, στα αστικά κέντρα και τις κατοικημένες οδούς, δεδομένου ότι τα συμβούλια προσπαθούν να κερδίσουν χρήματα  στους λογαριασμούς ενέργειας, και την επίτευξη των στόχων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. 
Η απενεργοποίηση ξεκινά από τις 21:00.
Κάνουν αυτή την κίνηση παρά τις ανησυχίες των ακτιβιστών από την ασφάλεια και την αστυνομία, ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων και της εγκληματικότητας.

Η πλήρης έκταση της συσκότισης έρχεται από την ημέρα που γύρισαν τα ρολόγια μία ώρα πίσω, καθιστώντας το σκοτάδι νωρίτερα το βράδυ - και διαπιστώθηκε ότι:
  • 3.080 μίλια αυτοκινητοδρόμων και οδικών αρτηριών στην Αγγλία είναι πλέον εντελώς σκοτεινά,
  • περαιτέρω 47 μίλια του αυτοκινητόδρομου δεν έχουν τώρα κανένα φως, μεταξύ των οποίων ενα από τα πιο πολυσύχναστα τμήματα της Βρετανίας, μεταξύ Luton και το Milton Keynes.

από τα 134 συμβούλια που απάντησαν στην έρευνα, το 73% είπαν ότι τα φώτα είχαν απενεργοποιηθεί ή προγραμμάτιζαν κάποιες διακοπές.
  • Τα 27 νομαρχιακά συμβούλια της Αγγλίας έχουν απενεργοποιηθεί, ή είναι απενεργοποιημένες οι λάμπες του δρόμου στις περιοχές τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμβουλίων έχουν επιλέξει να σβήσουν τα φώτα τη νύχτα, κατά περιόδους, όταν λένε ότι υπάρχει μικρότερη ανάγκη για αυτούς, ενώ άλλοι έχουν εγκαταστήσει λαμπτήρες που μπορεί να ρυθμιστούν.
Οι τοπικές αρχές λένε ότι αυτή η κίνηση βοηθά στην μείωση των λογαριασμών ενέργειας, σε μια εποχή όπου οι τιμές της ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται. Αρκετές από τις μεγάλες εταιρείες ενέργειας έχουν παρουσιάσει αύξηση των τιμών κατά τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των British Gas, npower και EDF Energy - η οποίες αυτή την εβδομάδα είπαν ότι θα αυξήσουν τις τυποποιημένες μεταβλητές αξίες της των πελατών αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας κατά 10%.
atheatignosi.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger