Pages

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΤΙ ΠΙΝΟΥΜΕ?? Φρέσκοι χημικοί χυμοί φρούτων χωρίς φρούτα


ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ vagedim atheatignosi.blogspot.com   
Ένα online βίντεο, στο οποίο ένας καθηγητής χημείας παράγει χυμό  με τη μίξη διάφορων πρόσθετων ουσιών μέσα στο νερό, και διαδίδεται από την Κυριακή σε πολλές ιστοσελίδες.


Το βίντεο παρουσιάζει στην τάξη ο δάσκαλος όπου δείχνει τη διαδικασία δημιουργίας ενός χυμού μέσω της ανάμειξης ορισμένων πρόσθετων υλών μέσα στο νερόΤο μάθημα στοχεύει να ενημερώσει τους μαθητές πώς γίνεται η δημιουργία ορισμένων ποτών.

Ο καθηγητής πρόσθεσε ταρτραζίνη  σε ένα κατά το ήμισυ γεμισμένο μπουκάλι νερό  που προκάλεσε το νερό να αλλάξει το χρώμα του αμέσως.
Ο καθηγητής εξήγησε ότι η διαδικασία αυτή χρησιμοποιείται για την παραγωγή ορισμένων ποτών τσαγιού που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Πρόσθεσε στη συνέχεια καρμίνιο στο μείγμα, και το ποτό μετατράπηκε σε ρόζ χρώμα.

Δύο διαφορετικά είδη  γλυκαντικής ουσίας προστέθηκαν μετέπειτα στο μίγμαμαζί με κιτρικό οξύ, για να κάνει τη γεύση του ποτού πιό γλυκειά. Τέλοςο καθηγητής πρόσθεσε άρωμα απο γεύση ροδάκινου και πηκτίνη για να δώσει την εντύπωση ότι το «ποτό» ήταν ένας φρεσκοστυμμένος χυμός.

Μετά την παρακολούθηση του βίντεοπολλοί στο διαδύκτιο άφησαν μηνύματα υποστηρίζοντας ότι οι λεγόμενοι φρεσκοστυμμένοι χυμοί που πωλούνται στην αγορά είναι μείγματα απο διάφορα πρόσθετα. Κάποιοι άλλοι ισχυρίστηκαν ότι θα σταματήσουν να πίνουν αυτά τα ποτά.

Ο πρύτανης του Πεκίνου Τεχνολογίας και Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου, δήλωσε ότι η προσθήκη ορισμένων προσθέτων στα τρόφιμα τα επιτρέπει να διατηρούνται. 
Τόνισε επίσης ότι είναι αδύνατο για τους ανθρώπους να αποφύγουν εντελώς τα πρόσθετα.

ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ vagedim atheatignosi.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου