Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΈνα νέο εύρημα υποδηλώνει ότι οι αλλαγές στο γήινο μαγνητικό πεδίο συνδέονται με την ανάπτυξη του εσωτερικού πυρήνα. Ο Peter Olson και Renaud Deguen του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη, Μέρυλαντ,  χρησιμοποιεί αριθμητικά μοντέλα για να αποδειχθεί ότι ο άξονας του μαγνητικού πεδίου της Γης βρίσκεται στο αυξανόμενο ημισφαίριο . Ενώ το ενα μέρος του γήινου στερεού εσωτερικού πυρήνα αυξάνεται ελαφρώς, το άλλο μισό λιώνει
Καθώς η Γη περιστρέφεται, λιωμένο σίδερο μέσα  ρέει με ένα αρκετά σταθερό τρόπο εδώ και χιλιετίες. Για κάποιο λόγο κατά τη διάρκεια της γεωμαγνητικής αναστροφής, κάποια αστάθεια προκαλεί διακοπή στη σταθερή παραγωγή σε παγκόσμιο μαγνητικό πεδίο, με αποτέλεσμα η αναστροφή-πτώση, μεταξύ των πόλων. Εκτός από το δίπολο Βορρά Νότου , υπάρχει ένα πιο αδύναμο μαγνητικό πεδίο που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη, και μάλλον δημιουργείται στον εξωτερικό πυρήνα της Γης.
Πολική δίνη στον εξωτερικό πυρήνα της Γης: γεωμαγνητικές κοσμικές παραλλαγές στο όριο πυρήνα-μανδύα μεταξύ 1870 και 1990.
Οι ερευνητές εικάζουν ότι η ταχεία κίνηση του άξονα του πεδίου προς τα ανατολικά στα τελευταία εκατό χρόνια, μπορεί να είναι ένας πρόδρομος ανταλλαγής στους πόλους Βορρά και Νότου. Το γήινο μαγνητικό πεδίο αντιστρέφει την κατεύθυνση κάθε χιλιάδες χρόνια, και αν αυτό συμβεί τώρα, θα πρέπει να εκτίθενται σε ηλιακούς ανέμους  ικανούς να χτυπήσουν τις παγκόσμιες επικοινωνίες και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης.
Εικόνες του εσωτερικού πυρήνα της Γης αποκαλύπτουν μια διχοτόμηση Ανατολής-Δύσης. Αυτή η διχοτομία έχει ερμηνευθεί ως μονόπλευρη ανάπτυξη, με την ταχύτερη στερεοποίηση σε ένα ημισφαίριο του εσωτερικού ορίου πυρήνων,  με πιό αργή στερεοποίηση και ίσως τήξη σε άλλο  Νέα μελέτη δείχνει μια συσχέτιση μεταξύ αυτών των αλλαγών και τις ανατροπές του μαγνητικού πεδίου της Γης.
NASA προσομοίωση υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το μοντέλο των Glatzmaier και Roberts. Οι σωλήνες αντιπροσωπεύουν τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου, μπλε, όταν τα σημεία τομέα προς το κέντρο και κίτρινο είναι μακριά. Ο άξονας περιστροφής της Γης είναι κέντρο και κάθετα. Οι πυκνές συστάδες των γραμμών είναι μέσα στον πυρήνα της Γης. (Credit: NASA)
Ο Μπρους Μπάφετ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Berkeley, λέει ότι οι συγγραφείς παρουσιάζουν μια ενδιαφέρουσα απόδειξη της έννοιας με το μοντέλο τους.
Τις περισσότερες φορές το πεδίο της Γης κυριαρχείται από μια δίπολη γεωκεντρική αξονική συνιστώσα, με την κανονική, και την ανάστροφη πολικότητα που εκπροσωπούνται ουσιαστικά σε ίσα μέρη. Αντιστροφές πολικότητας είναι οι μεταβάσεις μεταξύ αυτών των δύο κρατών. Κατά τη διάρκεια μιας  εξόρμησης  το πεδίο αποκλίνει ουσιαστικά από ένα γεωκεντρικό αξονικό δίπολο για μερικές χιλιάδες χρόνια, και στη συνέχεια επιστρέφει στην αρχική της πολικότητας.
Ταχεία μείωση της διπολικής ροπής (Credit: P.Olson / JHU)
Η γεωμαγνητική διπολική ροπή μειώθηκε σχεδόν κατά 6% ανά αιώνα μετά την πρώτη μέτρηση από τον Gauss το 1840. Αυτό είναι 10-20 φορές πιο γρήγορα από το ωμικό ποσοστό αποσύνθεσης του θεμελιώδους τομέα διπόλων στον πυρήνα (πάνω αριστερά). Οι αιτίες αυτής της μείωσης είναι ο πολλαπλασιασμός του αντίστροφου μαγνητικού πεδίου στο όριο πυρήνα-μανδύα, ειδικά κάτω από το Νότιο Ατλαντικό (πάνω δεξιά), και η οριζόντια μεταφορά του μαγνητικού πεδίου από υψηλά σε χαμηλά γεωγραφικά πλάτη από τη ροή στον εξωτερικό πυρήνα (κάτω αριστερά ).Ο συνδυασμός της μετατόπισης του μαγνητικού πεδίου στο όριο πυρήνα-μανδύα και η ακτινική διάχυση της μέσω του ορίου πυρήνα-μανδύα, αποδυναμώνει την διπολική ροπή (κάτω δεξιά).
Magnetic stripes on the ocean floor
Μαγνητικές λωρίδες στον πυθμένα του ωκεανού (. Ευγενική προσφορά της ΛΔ Müller Δείτε RD Müller et al Geochem Geophys Geosyst doi:..... 10.1029/2007GC001743? 2008)
Ο γήινος τομέας  εναλλάσσεται μεταξύ των περιόδων της κανονικής πολικότητας, στην οποία η κατεύθυνση του τομέα ήταν η ίδια με την παρούσα κατεύθυνση, και της αντίστροφης πολικότητας, του οποίου το πεδίο ήταν προς την αντίθετη κατεύθυνση.  Αυτές οι περίοδοι ονομάζονται chrons . Οι χρονικές εκτάσεις των chrons διανέμονται τυχαία  με τα περισσότερα να είναι μεταξύ 0,1 και 1 εκατομμύριο χρόνια. Οι περισσότερες αντιστροφές υπολογίζονται να διαρκέσουν μεταξύ 1.000 και 10.000 έτη. Η πιό πρόσφατη αντιστροφή brunhes-Matuyama, εμφανίστηκε 780.000 έτη πριν. 
Η κίνηση του γήινου υγρού πυρήνα, το αποκαλούμενο  γεωδυναμό, παράγει το μαγνητικό πεδίο του. Ο Gauthier Hulot του I  Institut de Physique du Globe de Paris  και οι συνεργάτες του, χρησιμοποίησαν δορυφορικά δεδομένα που καταγράφηκαν 20 έτη στις αλλαγές διαδρομής σε αυτόν τον τομέα. Σε δύο περιοχές του ορίου μεταξύ του γήινου πυρήνα και του επικαλύπτοντας μανδύα, οι ερευνητές ανίχνευσαν ένα μαγνητικό πεδίο. 
Σε ένα τμήμα που βρίσκεται κάτω από τη νότια άκρη της Αφρικής, το μαγνητικό πεδίο δείχνει προς το κέντρο της γης, απέναντι από τον κυρίαρχο εξωτερικό τομέα του νότιου ημισφαιρίου. 
Και μια δεύτερη σύναξη ανάστροφης υπάρχει κοντά στο βόρειο πόλο. Διαμορφώνοντας την αύξηση και τη μετακίνηση αυτών των τμημάτων ανα:στρέφω-ροής, μπορεί τώρα να αποτελέσουν τη συνολική σχεδόν μείωση στον κύριο τομέα διπόλων της γης στο κύριο μαγνητικό πεδίο της γης τα τελευταία 150 χρόνια. 
Οι ραγδαίες αλλαγές στην κίνηση στον εξωτερικό υγρό πυρήνα της Γης αποδυναμώνουν το μαγνητικό πεδίο σε ορισμένες περιοχές της επιφάνειας του πλανήτη, σύμφωνα με μια μελέτη τον Ιούνιο 2008.
Μετά από 400 περίπου χρόνια σχετικής σταθερότητας, ο Βόρειος Μαγνητικός Πόλος της Γης έχει κινηθεί σχεδόν 1.100 χιλιόμετρα έξω στον Αρκτικό Ωκεανό κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, και στο παρόν ποσοστό του θα μπορούσε να κινηθεί από το βόρειο Καναδά προς τη Σιβηρία μέσα στον επόμενο μισό-αιώνα. Ωστόσο, η ταχεία μετακίνηση του μαγνητικού πόλου δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο πλανήτης μας διανύει μια μεγάλης κλίμακας αλλαγή, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου της Γης. Μπορεί επίσης να είναι μέρος μιας κανονικής ταλάντωσης. Οι υπολογισμοί της θέσης του Βόρειου Μαγνητικού Πόλου από ιστορικά αρχεία πηγαίνει πίσω μόνο περίπου 400 χρόνια, ενώ οι πολικές παρατηρήσεις  επισημαίνονται πίσω στον John Ross το 1838 στη δυτική ακτή της χερσονήσου Boothia.
Μερικοί επιστήμονες δείχνουν ότι το Βόρειο Σέλας , το οποίο προκαλείται από τον ήλιο και στη θέση που καθορίζεται από το μαγνητικό πεδίο, η μετακίνηση με την κίνηση του Βόρειου Μαγνητικού Πόλου  θα μπορεί σύντομα να είναι ορατή και στα πιό νότια μέρη της Σιβηρίας και της Ευρώπης, και σε μικρότερο βαθμό στα βόρεια του Καναδά και της Αλάσκας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger