Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΠΟΙΑ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ.. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΠΑΓΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ... ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ!


antarctic sea ice
Πηγή atheatignosi: Ο πάγος γύρω από την Ανταρκτική έφθασε στο ετήσιο ανώτατο χειμερινό όριο του - για να θέσει ενα νέο πιο υψηλό όριο.
Ο θαλάσσιος πάγος επεκτείνεται πάνω από 19,44 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα (7,51 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια) για το 2012, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο δεδομένων χιονιού και πάγου (NSIDC). Το προηγούμενο ρεκόρ των 19,39 εκατομμυρίων χιλιομέτρων (7.490.000 τετραγωνικά μίλια) τέθηκε το 2006. 

Ο ανωτέρω χάρτης απεικονίζει την θαλάσσια έκταση των πάγων γύρω από την Ανταρκτική στις 26 Σεπτέμβρη του 2012, όταν ο πάγος κάλυψε περισσότερο το Νότιο Ωκεανό από οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Ο χάρτης είναι βασισμένος σε μια NSIDC ανάλυση δεδομένων από τον Ειδικό αισθητήρα μικροκυμάτων απο το Αμυντικό Μετεωρολογικό Δορυφορικό Πρόγραμμα. 
Το έδαφος είναι σκούρο γκρι, και οι πάγοι που είναι συνδεμένοι με τους χερσαίους παγετώνες, αλλά επιπλέουν στον ωκεανό - είναι ανοικτό γκρι. Το κίτρινο περίγραμμα δείχνει τη μέση έκταση του θαλάσσιου πάγου το Σεπτέμβριο από το 1979 ως το 2000. 
Η θαλάσσια έκταση του πάγου ορίζεται ως η συνολική έκταση στην οποία η συγκέντρωση του πάγου είναι τουλάχιστον 15 τοις εκατό.
atheatignosi.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger