Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ FDA ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΕ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ CODEX ALIMENTARIUSΠηγή atheatignosi  «Καταδεικνύοντας την έλλειψη ανησυχίας που κατέχουν οι ρυθμιστικές αντιπροσωπείες για τη δημόσια ασφάλεια ή την κοινή γνώμη καθώς επίσης και τις αυξανόμενες προσπάθειες να γίνουν συμβατοί με τους κανονισμούς του Codex Alimentarius (κώδικα διατροφής), το FDA έχει επεκτείνει πρόσφατα την ποσότητα ιονισμένης ακτινοβολίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταχειριστεί το εκτός ψυγείου ακατέργαστο κρέας.

Όπως αναφέρεται από τις ειδήσεις ασφαλείας των τροφίμων, οι δύο νέες πολιτικές αποφασίστηκαν  από την FDA ως απάντηση σε δύο αναφορές που κατέθεσε το 1999 από την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Υπηρεσία Επιθεώρησης του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Ενώ η προηγούμενη πολιτική ήταν ότι μόνο τα κατεψυγμένα ή παγωμένα κρέατα θα μπορούσαν να ακτινοβοληθούν, ο νέος κανόνας επιτρέπει την ακτινοβολία του εκτός ψυγείου ακατέργαστου κρέατος. Η δεύτερη αλλαγή του κανόνα επιτρέπει την αύξηση της δόσης της ακτινοβολίας ιονισμού στα πουλερικά από το kGY 3.0 σε 4.5 kGy. «
atheatignosi.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger