Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

MOIRE: Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ DARPA ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Επιμέλεια άρθρου Vagedim
27 Ιανουαρίου 2013   

Οι παγκοσμιοποιητές, τα τσιράκια της Νέας τάξης πραγμάτων για να μπορέσουν να ετοιμάσουν πρόσφορο έδαφος και να στρώσουν το κόκκινο χαλί για την έλευση του παγκόσμιου δικτάτορα, έχουν εντολή να δώσουν κι άλλη τεχνολογία στον κόσμο η οποία τεχνολογία θα φέρει όλους τους ανθρώπους σε μια κατάσταση ακόμη πιό ελεγχόμενης διαβίωσης, με το κεντρικό τους όργανο προώθησης της τεχνολογίας, που "επί της γής" ονομάζεται... DARPA. 

Αυτό θα επιτευχθεί με διάφορες δραστηριότητες της DARPA, όπως, με την ρομποτική τεχνολογία με κατασκευές πανίσχυρων ρομποτικών στρατιωτών για την αντιμετώπιση καταστροφών, με την κατασκευή μη επανδρωμένων στρατιωτικών αεροσκαφών, και με τον κατασκοπευτικό δορυφόρο "MOIRE" όπου θα παρέχει σε πραγματικό χρόνο - βίντεο και φωτογραφίες απο οπουδήποτε στη γη.


Στο χόλιγουντ αρέσει να φαντάζεται στρατιωτικά συστήματα με όλα τα είδη των δυνατοτήτων που δεν υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο. Ένα από τα αγαπημένα τους είναι ο δορυφόρος που είναι σε θέση να αιωρείται πάνω από ένα στόχο βασισμένο σε υψηλής ανάλυσης εικόνες πίσω σε έναν επίγειο σταθμό στη Γη.
Αυτό δεν είναι δυνατόν στον πραγματικό κόσμο επειδή οι τρέχοντες δορυφόροι απεικόνισης είναι σε χαμηλή γήινη τροχιά, κινούνται σε σταθερές πορείες πτήσης, και βλέπουν μόνο ένα μικρό μέρος της γης σε κάθε δεδομένη στιγμή.

Αυτό δεν πρόκειται να πει ότι οι πολεμιστές δεν θα επιθυμούσαν να έχουν κάτι που να μοιάζει με εκείνες τις πλασματικές δυνατότητες. Το πρόγραμμα SeeMe της DARPA  (Space Enabled Effects for Military Engagements) αυτή τη στιγμή προσπαθεί να αναπτύξει μια τέτοια δυνατότητα με έναν αστερισμό μικρών, χαμηλού κόστους δορυφόρων απεικόνισης που θα μπορούν να επεκταθούν σε μεγάλους αριθμούς. Ο Αμερικανικός στρατός των ΗΠΑ - Διαστήματος και Πυραυλικής Άμυνας, δοκιμάζει μια παρόμοια προσέγγιση σε τρία μικρά δορυφορικά προγράμματα, το Kestrel Eye, NanoEye, και SATS .

Ένας γεωσύγχρονος δορυφόρος απεικόνισης θα είχε ένα σαφές πλεονέκτημα στην παροχή της σταθερήςκάλυψης εκτενών ζωνών. Θα ήταν επίσης ένας δύσκολος στόχος για τα αντιδορυφορικά όπλα (ASAT). Τεχνικά, εντούτοις, ένας γεωσύγχρονος δορυφόρος παρουσιάζει μια σημαντική πρόκληση. Λόγω του πολύ υψηλότερου ύψους του, ένας γεωσύγχρονος δορυφόρος απεικόνισης θα χρειαζόταν ένα πολύ μεγάλο αρχικό άνοιγμα για να πάρει καλής ανάλυσης εικόνες.

Ένα συμβατικό κάτοπτρο ή ένας φακός με την απαιτούμενη διάμετρο θα ήταν πολύ βαρύς και πολύ μεγάλος για να ξεκινήσει από τη Γη, εκτός του ότι θα ήταν ακριβός στην κατασκευή. Ο "MOIRE" της DARPA θα αναπτύξει μια εναλλακτική λύση: μια ελαφριά μεμβράνη που χαράζεται με ένα περιθλαστικό σχέδιο που χρησιμοποιείται για να εστιάσει το φως σε έναν αισθητήρα. Αυτή η νέα τεχνολογία υπόσχεται να είναι τέσσερις έως πέντε φορές ελαφρύτερη από ένα συμβατικό αντικείμενο με το ίδιο εμβαδόν.

Το έργο MOIRE βρίσκεται τώρα στη φάση 2, η οποία επιδιώκει να κατασκευάσει ένα τμήμα πέντε μέτρων πρωτογενούς οπτικού, μαζί με την απαραίτητη δευτεροβάθμια οπτική για τις επίγειες δοκιμές. Επιπλέον, ο MOIRE θα εκτελέσει δοκιμή-τροχιάς μιάς μικρής κλίμακας οπτικού συστήματος μεμβρανών, μέσω της ακαδημίας falcon SAT-7 της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Το περασμένο καλοκαίρι, το προσωπικό της Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας κατέδειξε το σύστημα επέκτασης falcon SAT-μεμβρανών κατά τη διάρκεια μιας πτήσης μικροβαρύτητας στο Boeing 727. Το Falconsat-7 έχει προγραμματιστεί για εκτόξευση το 2014.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger