Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ "ΧΡΥΣΟ ΡΥΖΙ" ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΔΟΚΙΜΩΝΕπιμέλεια άρθρου Vagedim atheatignosi.gr 
11 Αυγούστου 2013


Περισσότεροι από 400 αγρότες που προέρχονται από όλη την Μπικόλ εισέβαλαν στον τομέα ελέγχου του Χρυσού ριζιού (Golden Rice) στο Τμήμα Γεωργίας της Περιφερειακής Μονάδας του Camarines Sur ».
Οι αγρότες ξερίζωσαν το γενετικά τροποποιημένο ρύζι, προκειμένου να σταματήσει η σχεδιαζόμενη εμπορευματοποίηση του Χρυσού ριζιού.
"Οι αγρότες έχουν αποφασίσει να λάβουν μέτρα κατά των εν εξελίξει δοκιμών στον τομέα του Χρυσού ρυζιού. 
Το Golden Rice δεν αποτελεί απάντηση στο πρόβλημα της χώρας σχετικά με την πείνα και τον υποσιτισμό ", δήλωσε ο Bert Autor, αγρότης και εκπρόσωπος της SIKWAL-GMO. SIKWAL-GMO,  υπάρχει μια συμμαχία απο αγρότες, ανθρώπους της εκκλησίας, φοιτητές, ακαδημαϊκούς και καταναλωτές που βρίσκονται στη Μπικόλ που είναι ενάντια στα μεταλλαγμένα και των πολυεθνικών εταιριών στη γεωργία».
Οι πολυεθνικές αγροχημικών, οι οποίες προστατεύονται και υποκινούνται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, κερδίζουν εκατομμύρια από τα  ΓΤΟ, ακόμη και σε βάρος της υγείας και της διαβίωσης των αγροτών των Φιλιππίνων και τους καταναλωτές.
atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger