Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΝΝΑΒΗ .... ΚΑΘΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ

Οι ραγδαία μετατόπιση της πολιτικής για την ιατρική κάνναβη θα αλλάξει δραματικά την Τρίτη καθώς η κυβέρνηση της Αυστραλίας παίρνει μέρος σε μια εθνική κλινική δοκιμή για τις αμφισβητούμενες θεραπευτικές της ιδιότητες.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
14 Οκτωβρίου 2014


Οπως γνωρίζετε, έχουμε αναφέρει πολλές φορές από την Αθέατη γνώση για τις αντικαρκινικές θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης μέσα από δεκάδες επιστημονικές μελέτες που το αποδεικνύουν περίτρανα.

Σήμερα, η κυβέρνηση της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία θα αναλάβει το στήσιμο μιας διαδικασίας πολλαπλών ελέγχων μετά από συζητήσεις μεταξύ των ηγετών του κράτους και ηγετών της περιοχής κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής των Κυβερνήσεων της Αυστραλίας σε συνάντηση στην Καμπέρα.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ έχει επίσης προσφέρει δημόσια στήριξη για τη νομική χρήση της κάνναβης ως μέρος θεραπείας σε τελικές και χρόνιες ασθένειες -  και η πολιτική πάνω σε αυτό το θέμα έχει αλλάξει δραματικά τους τελευταίους μήνες.

Ένα ξεχωριστό νομοσχέδιο για την ιατρική κάνναβη για την Αυστραλία, που θεσπίστηκε με τον υπουργό Shane Rattenbury των πρασίνων, έχει οριστεί να εξεταστεί από μια επιτροπή Νομοθετική Συνέλευση με μια έκθεση που έχει προγραμματιστεί μέχρι τον Ιούνιο του 2015.

Την περασμένη εβδομάδα ο Rattenbury κατηγόρησε τους πολιτικούς ηγέτες που ψάχνουν για κλινικές δοκιμές ως «τακτική καθυστέρησης" για την εισαγωγή των θεραπειών κάνναβης, που ήδη χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό.

Μια πανεθνική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο έδειξε ότι σχεδόν το 66 τοις εκατό των Αυστραλών υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς.

Η ιατρική κάνναβη, συμπεριλαμβανομένης της μορφής ελαίου, χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των χρόνιων πόνων και τη θεραπεία συμπτωμάτων όπως ναυτία και επιληπτικές κρίσεις. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία, που πάσχουν από καρκίνο και με συνθήκες συμπεριλαμβανομένης της σκλήρυνσης κατά πλάκας έχουν αναφερθεί ότι έχουν ανακούφιση από την κάνναβη.

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger