Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Απίστευτο βασανιστήριο σκύλων στη Βουλγαρία (Προσοχή: Βίντεο με σκληρές εικόνες)

Απίστευτο βασανιστήριο σκύλων στη Βουλγαρία

Προσοχή: Βίντεο με σκληρές εικόνες

Δεν είναι λίγες οι φορές που διαπιστώνουμε πως το ανθρώπινο είδος είναι το χειρότερο από τα έμβια όντα πάνω στη Γη. Αυτή η σκέψη επανήλθε βλέποντας το βίντεο αυτό από μία μέθοδο που εφαρμόζεται ακόμα στη Βουλγαρία για την αντιμετώπιση της λύσσας…

Οι άνθρωποι δένουν τα σκυλιά με σχοινί και τα αφήνουν να στροβιλίζονται πάνω ένα ποτάμι και τελικά να πέφτουν μέσα.

Το «έθιμο» αυτό, σύμφωνα με τη Daily Mail, μετρά αιώνες στην πόλη Μπροντίλοβο στα νοτιοανατολικά της χώρας και επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με την άφιξη της άνοιξης. 

Τα άτυχα ζώα περνούν τόσο στρες και στροβιλίζονται με τόση ταχύτητα που όταν πέφτουν στο νερό δεν μπορούν ούτε να κολυμπήσουν. 

Η «παράδοση»- έχει απαγορευτεί δια νόμου από το 2006 αλλά ακόμα εφαρμόζεται- έχει ξεσηκώσει τις οργανώσεις προστασίας των ζώων που μάχονται για να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα. 

Μέλη της οργάνωσης Animal Rights Sofia φύλαξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τις όχθες του ποταμού Βελέκα για να διασφαλίσουν πως οι ντόπιοι θα προσάρμοζαν τη… μέθοδό τους στους νέους κανονισμούς, σύμφωνα με τους οποίους τα σκυλιά βουτούν στο ποτάμι και απλά κολυμπούν με ασφάλεια ως την άλλη όχθη.

«Δεν είναι το καλύτερο αλλά είναι καλύτερο από ό,τι πριν», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης. «Κάποιες από τις παραδόσεις αυτές είναι ριζωμένες εδώ και εκατοντάδες χρόνια, δεν μπορείς να τις αλλάξεις σε ένα βράδυ», είπε. 

Δείτε το βίντεο

newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger