Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Η ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑΛΝΤΑΜΠΑΟΘ: ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ Ο ΣΑΜΑΕΛ

Γιαλνταμπαόθ, στα Εβραϊκά ילדאבהות σημαίνει κυριολεκτικά «τα παιδιά του κενού, από το Εβραικό ילדה = Γιάλντα= παιδί, το בהו = μποχού = κενό και το אבהות = αμπότ = πατρότητα, προέλευση, πατρότητα). Αυτός ο όρος έχει θετική και αρνητική ερμηνεία, γιατί υπάρχουν τα παιδιά του κενού (Άιν Σοφ, Σουνιάτα, ή κενό) και τα παιδιά του κάτω κενού (της αβύσσου).

Επιμέλεια άρθρου: V. D Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
11 Αυγούστου 2015




Η επιμέλεια του άρθρου έγινε απο τον V. D Vagedim για την Αθέατη γνώση. 
Θα ήθελα επίσης, πρίν ξεκινήσω να γράφω αυτό το άρθρο να αναφέρω την πολύτιμη βοήθεια του συνεργάτη της Αθέατης Γνώσης Δημήτρη Παπαδούδη σε πολλά από τα άρθρα που ανεβάζουμε καθημερινά από την ιστοσελίδα μας.

Σύμφωνα με τα αρχαία Γνωστικα κείμενα, υπάρχει ένας δημιουργός Θεός ο οποίος ονομάζεται Γιαλνταμπαόθ, και περιγράφεται ως Παιδί του Χάους, και ήταν ο γιος της Σοφίας (φρόνηση) στη Γνωστική Κοσμογέννηση. 

Γιαλνταμπαόθ καλείται ένας άγγελος στο απόκρυφο Ευαγγέλιο του Ιούδα. Αναφέρεται αρχικά «στον κόσμο, το χάος, και τον κάτω κοσμο», ως έναν από τους δώδεκα αγγέλους που γεννήθηκε για να λάβει εξουσία πάνω από το χάος και τον [κάτω κοσμο]". Στο «Ευαγγέλιο του Νικόδημου," ο Γιαλνταμπαόθ ονομάζεται Σατανάς.

Οι θεοσοφιστές λένε ότι τo Γιαλνταμπαόθ είναι ταυτόσημο με το Φεταχίλ του Κώδικα Ναζηραίος, ο δημιουργός του Βαλεντινιανού συστήματος (Lucifer, VI, 33), ο Πρόαρχος των Βαρβηλιτών (Ειρηναίος I XXIX, 4), ο Μέγας Άρχων του Βασιλείδη και ο Ελοχίμ του Ιουστίνου.  

Ο Γιαλνταμπαόθ είναι ο δημιουργός της ορατής σφαίρας ή αλλιώς της κοινωνίας του Μάτριξ και πρίγκιπας των δημιουργικών δυνάμεων στους ανθρώπους ο οποίος είναι ο πατέρας του σύγχρονου ανθρώπου με τη μορφή του επίγειου Αδάμ και της Εύας του βιβλικού Κήπου της Εδέμ.

Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης είπε ότι «μεταξύ των Εβραίων (Φοίνικες και Έλληνες ) αναφέρουν ότι ο Μωυσής κάλεσε τον Θεό Ιάο ή Ιάχ και Γιάχ των Εβραίων. 

Γιαλνταμπαόθ είναι το πύρινο φίδι (σκουλήκι) του Μωυσή το οποίο γίνεται είδωλο ενός φιδιού από ορείχαλκο που αναφέρεται στις Γραφές αριθμούς 21: 8, όπου είναι γραμμένο, «Έτσι, οι άνθρωποι ήρθαν στον Μωυσή και του είπαν:« Έχουμε αμαρτήσει, διότι έχουμε μιλήσει εναντίον του Κυρίου και εσείς μεσολαβήστε στον Κύριον να απομακρύνει τα φίδια απο εμας." 

Και ο Μωυσής παρενέβει για τους ανθρώπους, και κατόπιν ο Κύριος είπε στον Μωυσή: «Φτιάξε ένα χάλκινο φίδι και βάλε το πάνω σ' ένα κοντάρι. Όποιος δαγκώνεται από κάποιο φίδι, θα το κοιτάζει και δε θα πεθαίνει».Έτσι ο Μωυσής κατασκεύασε ένα χάλκινο φίδι και το έβαλε πάνω σ' ένα κοντάρι. Κι όταν ένα φίδι δάγκωνε κάποιον, αυτός κοιτούσε το χάλκινο φίδι και δεν πέθαινε (Αριθμοί 21,4-9).

Στα κέιμενα Πίστη-Σοφία, ο Γιαλνταμπαόθ ομιλείται ως αυτός που κατοικεί στο "μεγάλο χάος το οποίο είναι η εξωτερική Ομίχλη», με τους  σαράντα εννέα Δαίμονες του, να βασανίζει τις ασεβείς ψυχές (σελ. 382). 

Είναι από το φίδι (σκουλήκι) Γιαλνταμπαόθ (ή Ιλντα-Μπαόθ) ότι οι άνθρωποι παραχωρούνται με την ιερή γνώση του Θεού ως δημιουργοί, και καταστροφείς τους για όσους παραβιάζουν την καθολική σοφία των φυσικών νόμων του Θεού, όπου θα τιμωρηθούν από τα δαιμόνια παράσιτα του Γιαλνταμπαόθ. 

Αυτός είναι ο άρχοντας αυτού του κόσμου, που είναι ο Αρχηγός Άρχων ο οποίος είναι ο γιος του δημιουργού Θεού της Γένεσης. Η έννοια του ονόματος Δημιουργού είναι ο κατασκευαστής που έφτιαξε τον υλικό κόσμο." Το γεγονός αυτό είναι το κλειδί για την κατανόηση της έννοιας και το ρόλο του Γιαλνταμπαόθ πέρα απ τον υλικό κόσμο ή το Μάτριξ των Γνωστικών.

Κατά τη Γνωστική Βιβλιοθήκη Ναγκ Χαμαντί στα απόκρυφα του Ιωάννη (Το μυστικό βιβλίο του Ιωάννη - Η μυστική Αποκάλυψη του Ιωάννη), αναφέρει ότι Ο Γιαλνταμπαόθ είναι ο κύριος Άρχων που δημιουργήθηκε από την θεά Σοφία στη "μορφή ενός λιονταριού με όψη φιδιού, με τα μάτια του σαν τις λάμψεις των αστραπών.

Ο Αγιος Επιφάνιος Επίσκοπος Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Adversus haereses (Κατά αιρέσεων) είχε γράψει: « Οι Ὀφιανοί υποτίθεται είπαν:« Εμείς τιμούμε το φίδι, διότι ο Θεός το έκανε αίτιο της Γνώσης για την ανθρωπότητα.

Ο Γιαλνταμπαόθ (ο Δημιουργός ο οποίος ήταν ο «θεός των Εβραίων), με τους άνδρες δεν είχε οποιαδήποτε ανάμνηση της μητέρας ή του πατέρα από τον Θεό. Ήταν το φίδι, το οποίο τους έβαλε σε πειρασμό, τους έφερε την Γνώση, που δίδαξε τον άνδρα και τη γυναίκα την πλήρη γνώση των μυστηρίων από τον Θεό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πατέρας [του] Γιαλνταμπαόθ τρελός από οργή, το πέταξε κάτω από τους ουρανούς.»

Δεν χρειάζεται να ψάξουμε περισσότερο σε βάθος για να κατανοήσουμε ότι αυτό το σκουλήκι Θεός που είναι τόσο δημιουργός όσο και καταστροφέας και ονομάζεται Γιαλνταμπαόθ είναι ο Γιαχβέ, ο Θεός των Εβραίων. Ωστόσο, ο Γιαχβέ, αυτός ο αιμοσταγής δολοφόνος, στην πραγματικότητα είναι ο ίδιος ο Διάβολος (Σαμαέλ) 

Για να γίνω πιό καταννοητός επειδή η υπόθεση αυτή είναι λίγο μπερδεμένη, ένα από τα ονόματα του Σαμαέλ (Διάβολος) είναι και Γιαχβέ, ο οποίος παρουσιάζεται με την ιδιότητα του Θεού των Εβραίων (Γιαχβέ, Ιεχωβάς) η Γιαλνταμπαόθ.  O Ων, είναι η λέξη που λανθασμένα χρησιμοποιεί η Εκκλησία στα Ελληνικά, για να αποδώσει την Εβραϊκή λέξη: "Γιαχβέ" στη γλώσσα μας. 

Τώρα ας δούμε τι αναφέρει η Παλαιά Διαθηκη Έξοδος 20/κ΄ 1-6 για τον Γιαχβέ.

"Και είπε ο Γιαχβέ όλους αυτούς τους λόγους, λέγοντας: ΄΄Εγώ είμαι Γιαχβέ ο Θεός σου, ο οποίος σε έβγαλε από τη γη της Αιγύπτου, από σπίτι δουλείας. Δεν θα έχεις άλλους θεούς εκτός από εμένα. Δεν θα κατασκευάσεις για τον εαυτό σου είδωλο, ούτε οποιοδήποτε ομοίωμα, όσων είναι στον ουρανό πάνω, και όσων είναι στη γη κάτω, και όσα στα νερά κάτω από τη γη. Δεν θα τα προσκυνήσεις αυτά, ούτε θα τα λατρέψεις. Επειδή εγώ είμαι Γιαχβέ ο Θεός σου, Θεός ζηλιάρης, που αποδίδει αμαρτίες πατέρων στα τέκνα, μέχρι τρίτης και τετάρτης γενιάς σε αυτούς που με μισούν, και κάνω έλεος σε χιλιάδες γενιές αυτών που με αγαπούν και φυλάνε τα προστάγματά μου". 

Βλέπουμε ότι ο Γιαχβέ στό κείμενο της Εξόδου λέει: Εγώ είμαι Γιαχβέ ο Θεός σου, ο οποίος σε έβγαλε από τη γη της Αιγύπτου, από σπίτι δουλείας. Δεν θα έχεις άλλους θεούς εκτός από εμένα. 

Επίσης εντελώς συμπτωματικά(;) ο Γιαλνταμπαόθ είπε τα ίδια λόγια με τον Γιαχβέ, «Εγώ είμαι ο Θεός και δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από μένα.

Προσπάθησαν να γίνω όσο πιό κατανοητός μπορούσα στην προσπάθεια μου να σας αποκωδικοποιήσω την ονομασία της λέξης "Γιαλνταμπαόθ", που αντικατοπτρίζει ως λέξη το πρόσωπο του Γιαχβέ, όπου στην πραγματικότητα μιλάμε για τον ίδιο τον (Σαμαέλ) Διάβολο.  

Ο Γιαχβέ , έτσι όπως έχουμε γράψει και σε παλαιότερο μας άρθρο αποτελεί ένα ουσιαστικά προσωπείο για τον Σαμαέλ , ο οποίος έχει πολλά ονόματα προσπαθώντας να κρύψει από τον κόσμο το όνομα που πραγματικά έχει ως το πραγματικό του , όπως και το αγγελικό γένος από το οποίο προέρχεται , αυτό των Οφανίμ δηλαδή .

atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger