Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: ΤΣΙΠΑΚΙ - ΧΑΡΑΓΜΑ -BARCODE ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!



Κάθε εβδομάδα ένας παγκόσμιος στοχαστής από τον κόσμο της φιλοσοφίας, της επιστήμης, της ψυχολογίας ή της τέχνης του δίνεται ένα λεπτό για να παρουσιάσει μία έμπνευση ή μια αμφισβητούμενη  ιδέα, που δεν έχει σημασία πόσο απίθανη είναι , αλλά που πιστεύει ότι θα αλλάξει τον κόσμο.
Αυτή την εβδομάδα η συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας  Elizabeth Moon  υποστηρίζει ότι στον καθέ άνθρωπο θα πρέπει να δοθεί ένας γραμμικός κώδικας κατά τη γέννηση του.
"Αν ήμουν αυτοκράτειρα του Σύμπαντος,σε κάθε άτομο θα είχα αυτό το μοναδικό αναγνωριστικό μόνιμα προσαρτημένο. ένα barcode!
Ένα εμφυτευμένο τσιπ για να παρέχει έναν εύκολο, γρήγορο και ανέξοδο τρόπο για την αναγνώριση ατόμων.
Θα πρέπει να αποτυπωθεί σε όλους κατά τη γέννηση, να στρέφεις το σαρωτή σε κάποιον και να λές αυτός είναι....
Έχοντας ένα τέτοιο μοναδικό barcode θα υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα. Στον πόλεμο οι στρατιώτες θα μπορούσαν εύκολα να διαχωρίσουν τους στόχους απο ένα πλήθος αμάχων από τους μαχητές
Αυτό θα μπορούσε να αποτρέψει τα λάθη στην ταυτότητα, λάθη που οδηγούν στους θανάτους αθώων. Τα συστήματα όπλων θα κατέγραφαν τον κώδικα της χρήσης, που προσδιορίζει τον τρόπο που πυροβόλησε, οδηγώντας μας σε μεγαλύτερη υπευθυνότητα.
Η ανωνυμία θα ήταν αδύνατη,  όπως και μια λάθος ταυτότητα  καθιστώντας ευκολότερη την ευθύνη να θέσουμε με ακρίβεια, όχι μόνο στον πόλεμο, αλλά και σε μη πολεμικές καταστάσεις. 

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger