Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΗΠΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ




Οι ΗΠΑ αναμένεται να εκτελέσει έναν ακόμα άνθρωπο διανοητικά ανάπηρο στην πολιτεία της Γεωργίας, παρά τις διαμαρτυρίες από όλο τον κόσμο καθώς και την οικογένεια του ανθρώπου.
Ο Αφρο-Αμερικανός Warren Hill, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία ενός συγκρατούμενόυ του, θα αντιμετωπίσει την θανατική ποινή τη Δευτέρα. 

Οι Ιατρικές εξετάσεις απέδειξαν ότι ο 52χρονος πάσχει από σημαντικές διανοητικές αναπηρίες. 

Παρά το γεγονός ότι το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδικάζει την εκτέλεση των κρατουμένων με διανοητικές αναπηρίες, το 2002, το Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργίας έιχε αρνηθεί  επιείκεια στον Χιλ . 

«Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσει αυτή την κατάσταση στη Γεωργία για την εκτέλεση ενός άνδρα που τα στοιχεία δείχνουν σημαντική διανοητική αναπηρία.

"Πρόκειται για μια (συνταγματική) παραβίαση για  προστασία απο τη θανατική ποινή που επιβάλει την ανώτατη ποινή για τα άτομα που πάσχουν από ψυχοκοινωνικά προβλήματα», δήλωσε ο Christof Heyns, του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών  για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. 


Η Γαλλία έχει επίσης εκφράσει «ανησυχία για την κατάσταση." 

Την περασμένη Τετάρτη, ένας 33χρονος με ψυχικές διαταραχές εκτελέσθηκε στην αμερικανική πολιτεία του Τέξας με θανατηφόρο ένεση. 



atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger