Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΒΡΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (?)




Πριν από μερικά χρόνια, το 2005, πάνω από τις πλαγιές του βουνού Gongga στην Κίνα, όλοι οι βράχοι ξαφνικά έγιναν κόκκινοι.
Με τον καιρό, όλη η περιοχή έγινε γνωστό ως η "Red-Stone-Κοιλάδα" και σήμερα είναι ένα εντυπωσιακό τοπικό τουριστικό αξιοθέατο.
Για πολλά χρόνια, οι επιστήμονες έχουν αναρωτηθεί τι προκάλεσε τις πέτρες για να αλλάξουν το χρώμα τους έτσι απροσδόκητα;

Σήμερα, οι επιστήμονες μπορούν να έχουν επιτέλους μια εξήγηση για το τι κρύβεται πίσω από αυτό το παράξενο φαινόμενο.
Σύμφωνα με τον Liu Guoxiang της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, και των συναδέλφων του, οι βράχοι έγιναν κόκκινοι, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης ανακάλυψης μιας ποικιλία των φυκών Trentepohlia jolithus  που επεκτάθηκε ξαφνικά .

 Τα «Trentepohlia είναι ένα γένος των subaerial πράσινα φύκια, που είναι διαδεδομένα σε τροπικές, υποτροπικές και εύκρατες περιοχές, επίσης, με υγρά κλίματα».Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι ο λόγος που η άλγη Trentepohlia jolithus άρχισε να επεκτείνεται οφείλεται στην υπερθέρμανση του πλανήτη καθώς και στις διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες.
«Αυτή η νέα ποικιλία ευδοκιμεί μόνο στον εγγενή βράχο, τόσο η υπερθέρμανση του πλανήτη, μαζί με την ανθρώπινη δραστηριότητα έχουν παράσχει τις ογκώδεις περιοχές των κατάλληλων υποστρωμάτων: οι επιφάνειες στα βράχια του ποταμού κοιλάδα Yajiageng,είχαν εκτεθεί εκ νέου-λόγω της βαριάς ροής συντριμμιών το καλοκαίρι του 2005





Μικροσκοπική άποψη απο τα Trentepohlia jolithus. 
Σήμερα, τα περισσότερα από τα βράχια είναι καλυμμένα με βαθύ κόκκινο χρώμα φυκών στην  κοιλάδα του ποταμούYajiageng.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger