Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

2600 ΧΡΟΝΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ, ΣΕ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ



Πηγή Αθέατη γνώση: Οι αρχαιολόγοι που εργάζονται στο York στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακάλυψαν ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο ανθρώπινο εγκέφαλο, που είναι πάνω από 2.500 ετών.

Βρέθηκε από  Βρετανούς ερευνητές, ο εγκέφαλος βρίσκεται σε ένα αποκεφαλισμένο κρανίο ηλικίας 2.684 χρόνων. Ο εγκέφαλος είναι ο παλαιότερος που έχει βρεθεί στην Ευρώπη ή την Ασία, και πιστεύεται ότι είναι και ο πιό καλύτερα διατηρημένος στον κόσμο.


Η διαπίστωση αυτή είναι ιδιαίτερα περίεργη  διότι, ακόμα και σε μια εγκατάσταση νεκροτομείου  διατηρημένη με απλή ψύξη, ο εγκέφαλος τείνει να αποσυντίθενται γρήγορα σε υγρό. Αυτός, όμως, είναι καλοδιατηρημένος, και δεν είχε κανένα διακριτικό άρωμα που τόσο συχνά συνδέεται με τα νεκρά πτώματα.
Αν και είναι δύσκολο να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου μετά από τόσα χρόνια. Η  Σόνια O'Connor και οι συνεργάτες της πιστεύουν ότι το πρόσωπο απαγχονίστηκε, και στη συνέχεια το κρανίο αποκεφαλίστηκε.

Ο εγκέφαλος είχε διατηρηθεί σε ένα λάκκο με νερό  χωρίς οξυγόνο, είτε είχε τοποθετηθεί εκεί ή έχει πέσει μέσα, ο εγκέφαλος διατηρούταν φρέσκος. Άλλα μέρη του σώματος στο ίδιο περιβάλλον μπορεί να μην ήταν τόσο καλά διατηρημένα, αλλά χάρη στις μοναδικές ιδιότητες του εγκεφάλου, κρατήθηκε φρέσκο.
Δυστυχώς, ενώ η εμφάνισή του εγκεφάλου έχει διατηρηθεί, τα κύτταρα και οι ιστοί είναι νεκρά, αν και αυτό είναι  αναμένόμενο υπό τις περιστάσεις.
Ο εγκέφαλος ανήκε σε άτομο, που κατά πάσα πιθανότητα είναι άνδρας, γύρω στα τριάντα του. 
Το κρανίο βρέθηκε στο Heslington, Γιορκσάιρ, ένα χωριό προαστιακό στα βορειοανατολικά της Αγγλίας.
atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger