Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΟΜΑΔΑ ΑΥΣΤΡΑΛΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ: ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ BIG BANG!


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Πηγή Αθέατη γνώση:Όλοι γνωρίζουμε ότι η θεωρία του Big Bang είναι μια προσπάθεια να εξηγήσουμε τι συνέβη στην αρχή του σύμπαντος μας.

Ωστόσο, μια αυστραλιανή ομάδα φυσικών στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, λένε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει η κατανόησή μας για αυτή τη διαδικασία.
Αντί να σκεφτόμαστε την έναρξη του σύμπαντος ως ένα Big Bang, πρέπει να την φανταστούμε ως το πάγωμα νερού στον πάγο.


Ο επικεφαλής της έρευνας του έργου, James Quach  προτείνει ότι με την έρευνα των ρωγμών και των ρωγμών κοινώς για όλα τα κρύσταλλα - συμπεριλαμβανομένου του πάγου, η κατανόηση της φύση του Σύμπαντος θα μπορούσε να φέρει επανάσταση.
Οι Αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι αναρωτήθηκαν απο τι αποτελείται η ύλη: αν ήταν φιαγμένη από συνεχή ουσία ή από μεμονωμένα άτομα;

"Με πολύ ισχυρά μικροσκόπια, τώρα ξέρουμε ότι η ύλη αποτελείται από άτομα."
"Χιλιάδες χρόνια αργότερα, ο Albert Einstein θεώρησε ότι ο χώρος και ο χρόνος ήταν συνεχής και κυλούσε ομαλά, αλλά τώρα πιστεύουμε ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να ισχύσει πολύ στίς μικρές κλίμακες.


Το «κβαντικό graphity είναι ένα ανεξάρτητο πρότυπο υποβάθρου που παρέχει μια εναλλακτική άποψη στην έννοια και τη δομή του διαστήματος, βασισμένο στις συμπυκνωμένες έννοιες αλλά που επεκτείνεται σε ένα δυναμικό πλέγμα της κβαντικής μηχανικής, δηλώνουν στο έγγραφό τους ο Quach και οι συνάδελφοί του .



Αυτή η νέα θεωρία του «κβαντικού graphity», προτείνει «ότι το διάστημα μπορεί να αποτελείται από αδιαίρετες δομικές μονάδες, όπως τα μικροσκοπικά άτομα. Αυτοί οι αδιαίρετοι φραγμοί μπορούν να θεωρηθούν παρόμοια με τα pixels που συνθέτουν μια εικόνα σε μια οθόνη.

Η πρόκληση είναι ότι αυτές οι δομικές μονάδες του διαστήματος είναι πολύ μικρές, κι έτσι είναι αδύνατο να τις δούμε άμεσα. "





Ο James Quach και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι έχουν υπολογίσει έναν τρόπο για να τις δούμε έμμεσα.

"Σκεφτείτε το πρώιμο σύμπαν, σαν ένα υγρό,» είπε.
"Στη συνέχεια, καθώς το σύμπαν ψύχεται, κρυσταλλώνεται» σε τρεις διαστάσεις και ενός χρόνου που βλέπουμε σήμερα. Θεωρόντας αυτόν τον τρόπο, καθώς το σύμπαν ψύχεται, θα περιμέναμε ότι θα πρέπει να αποτελείται απο ρωγμές, παρόμοιες με τις ρωγμές που σχηματίζονται όταν το νερό παγώνει σε πάγο.



Και εάν τέτοιες ρωγμές υπάρχουν - «το φως και άλλα μόρια θα έκαμπταν ή θα απεικόνιζαν από τέτοιες ατέλειες, και επομένως θεωρητικά πρέπει να είμαστε σε θέση να ανιχνεύσουμε αυτά τα αποτελέσματα,» σύμφωνα με τον καθηγητή Andrew Greentree, πανεπιστημιακό μέλος ερευνητικών ομάδων RMIT.

Η ομάδα έχει υπολογίσει μερικά από αυτά τα αποτελέσματα και εάν οι προβλέψεις τους επαληθευτούν πειραματικά, το ερώτημα ως προς το εάν το διάστημα είναι ομαλό ή κατασκευασμένο από μικροσκοπικά αδιαίρετα μέρη θα λυθεί μια για πάντα.
atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger