Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΣΕ ΕΡΕΙΠΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ

Κομμένο χέρι

Ένα κομμένο δεξί χέρι ανακαλύφθηκε μπροστά από ένα παλάτι στο Υκσώς Avaris (σύγχρονο Tell el-Ντάμπα
Χέρια
Αρκετά ακρωτηριασμένα χέρια αποκαλύφθηκαν σε ένα λάκκο στο Tell el-Ντάμπα
Οι αρχαιολόγοι έχουν κάνει μια ανατριχιαστική ανακάλυψη κατάλληλη για ένα θρίλερ τρόμου: 16 ακρωτηριασμένα χέρια θαμμένα μέσα και γύρω από ένα αρχαίο αιγυπτιακό ανάκτορο.

Μια ομάδα αρχαιολόγων έφερε στο φως 3600 χρόνων οστά απο 16 ακρωτηριασμένα χέρια σε τέσσερις λάκκους, και πιστεύεται ότι είναι απο μια βασιλική ένωση Υξώς.

Ο Αυστριακός Μάνφρεντ Bietak αρχαιολόγος , ο οποίος ηγείται των ανασκαφών στην αρχαία πόλη του Avaris, είπε στο περιοδικό  αιγυπτιακή Αρχαιολογία ότι τα ακρωτηριασμένα χέρια εμφανίστηκαν να είναι τα πρώτα στοιχεία για να υποστηριχθούν οι ιστορίες στις αρχαίες αιγυπτιακές γραφές και η τέχνη των στρατιωτών που κόβουν τα δεξιά χέρια διεκδικόντας μια αμοιβή χρυσού.

Κόβοντας το χέρι ήταν ένας συμβολικός τρόπος της δύναμης ενός εχθρού


Tel el-Ντάμπα

Tel el-Ντάμπα
Ανασκαφές στο Τελ ελ Ντάμπα-. Το ανακτορικό συγκρότημα βρίσκεται στα αριστερά του χάρτη.
"Τα αποδεικτικά στοιχεία μας είναι η πρώτη απόδειξη και η μόνη φυσική απόδειξη σε όλους. Κάθε λάκκος αντιπροσωπεύει μια τελετή."
Δύο από τα κοιλώματα περιέχουν απο ένα χέρι στο καθένα - είναι τοποθετημένα μπροστά από μια αίθουσα θρόνου χτισμένη σε ένα τμήμα της Αιγύπτου, που κάποτε ελεγχόταν από μια εισβολή ανθρώπων που πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Χαναάν.
Το υπόλοιπο, πιθανότατα να έχει θαφτεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, είναι στο εξωτερικό λόγω του παλατιού.
Η αρχαιολογική αποστολή στην Tell el-Ντάμπα διεξάγεται από το Αυστριακό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και την Ακαδημία Επιστημών της Αυστρίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger