Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ ΞΕΘΑΒΟΥΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΛΥΠΤΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!





Ενα όμορφο με ανθρώπινη μορφή κολοσσιαίο άγαλμα είναι ένας από τους τελευταίους πολιτιστικούς θησαυρούς που ανακαλύφθηκε από μια διεθνή ομάδα σε ανασκαφή στη νοτιοανατολική Τουρκία. 
Μια μεγάλη ημικυκλική βάση κίονα, με περίτεχνα διακοσμημένα από τη μία πλευρά, είχε επίσης ανακαλυφθεί.  Και τα δύο κομμάτια είναι από μια μνημειακή πύλη που παρέχει πρόσβαση στην πρωτεύουσα του Νέου Βασιλείου των Χετταίων ΠΑΤΙΝΑ (περ. 1000-738 π.Χ.).
"Αυτά τα γλυπτά που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα στο Tayinat είναι  προϊόν μιας δραστήριας τοπικής γλυπτικής παράδοσης των Νεο-Χετταίων ," είπε ο καθηγητής Tim Harrison, ο διευθυντής έργου Tayinat και καθηγητής της Αρχαιολογίας Εγγύς Ανατολής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Τμήματος της Εγγύς και Μέσης Ανατολής Πολιτισμών."
Παρέχουν μια ζωντανή γεύση από τον καινοτόμο χαρακτήρα και την πολυπλοκότητα των πολιτισμών της Εποχής του Σιδήρου, που προέκυψαν στην ανατολική Μεσόγειο μετά την κατάρρευση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων της εποχής του Χαλκού στο τέλος της δεύτερης χιλιετίας π.Χ.."

Το κεφάλι και ο κορμός της ανθρώπινης μορφής, βρίσκεται περίπου 1,5 μέτρα σε ύψος, γεγονός που υποδηλώνει το συνολικό μήκος του σώματος του απο 3,5 έως τέσσερα μέτρα. 
Το πρόσωπο της μορφής, είναι ένας γενειοφόρος, με όμορφα διατηρημένα ψηφιδωτά μάτια κατασκευασμένα από λευκη και μαύρη πέτρα, και τα μαλλιά του μια επιμελημένη σειρά απο μπούκλες. Τα δύο του χέρια είναι τεντωμένα προς τα εμπρός από τον αγκώνα, το καθένα με δύο βραχιόλια διακοσμημένα με κεφαλές λεόντων. 
Το δεξί χέρι του κρατά ενα δόρυ και στο αριστερό του έναν άξονα σιταριού. 
Ένα σχήμα ημισελήνου θωρακικά κοσμεί το στήθος του.

Το δεύτερο γλυπτό είναι μια μεγάλη ημικυκλική βάση κίονα, περίπου ένα μέτρο σε ύψος και 90 εκατοστά σε διάμετρο, που βρίσκεται δίπλα στην ανθρώπινη μορφή.
Ένας φτερωτός ταύρος είναι χαραγμένος στο μπροστινό μέρος της στήλης και πλαισιώνεται από μια σφίγγα στα αριστερά του. 
"Τα δύο κομμάτια φαίνεται να έχουν ταφεί τελετουργικά στην πλακόστρωτη επιφάνεια της πέτρας από την κεντρική διάβαση μέσα από το συγκρότημα Tayinat".



ΣΧΟΛΙΟ ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ: 
Ρίξτε μια ματιά στα μάτια του μεγάλου αγάλματος που βρέθηκε στην Τουρκία. και να σας υπενθυμίσω κάτι; 
Πόσο μοιάζουν τα Moai του Νησιού του Πάσχα με το παραπάνω ανθρώπινο γλυπτό;



Η λέξη "ΜΟΑΙ" είναι παραφθορά της Ελληνικής λέξεως Ομοίωμα! 


Η ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΛΙΛΙΘ.





atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger