Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ



atheatignosi.blogspot.gr
Αρθρο της telegraph.co.uk
Η ναυπηγική βιομηχανία της Γερμανίας αντιμετωπίζει ένα κύμα πτωχεύσεων κατά τους προσεχείς μήνες , με την χρηματοδότηση να στερεύει σε ολόκληρο τον κόσμο που προκαλεί η απότομη συρρίκνωση του εμπορίου εμπορευματοκιβωτίων.
Πάνω από 100 γερμανικά ταμεία πλοίων έχουν ήδη κλείσει αφού η από καιρό υποβόσκουσα κρίση στην παγκόσμια ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων τελικά έφτασε.  800 επιπλέον κονδύλια απειλούνται με πτώχευση, σύμφωνα με συμβούλους του TPW στο Αμβούργο.

Οι Ελληνες έπαιξαν τις κάρτες τους πολύ καλά κατά τη διάρκεια της άνθησης, στην πώληση των πλοίων.

Η ελληνική ομάδα Costamare έχει δαπανήσει 1,2 δισ. $ από τις αρχές του 2011 για την επέκταση του στόλου της. Τον περασμένο μήνα αγόρασε το Stadt Lubeck από πτώχευση της γερμανικής εταιρίας για 11,3 $ .

Ο Γιώργος Ξηραδάκης από τους συμβούλους της XRTC, δήλωσε ότι οι ελληνικές εταιρίες συνεργάζονται με τις κινεζικές τράπεζες. Ο Κινέζος Πρωθυπουργός Γουέν Τζιαμπάο υποσχέθηκε $ 5 δισ. σε δάνεια προς την ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία πριν από δύο χρόνια, μέρος ενός διπλού-διευθυνμένου σχεδίου για να κερδίσει μια ισχυρότερη βάση στην αγορά της ΕΕ και για να παρέχει τη χρηματοδότηση προμηθευτών για τη ναυπηγική βιομηχανία Γιανγκτσέ - που σήμερα είναι σε δεινή κατάσταση.
Γερμανοί εμπειρογνώμονες  λένε ότι τα δύο τρίτα του θαλάσσιου στόλου της χώρας είναι σε οικονομικό κίνδυνο. Αν η κρίση τραβήξει πολύ περισσότερο, οι Έλληνες μπορούν να κάνουν άλματα μπροστά και να γίνουν παγκόσμιοι ηγέτες στη ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων. 
atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger