Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΒΟΥΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - 1000 ΕΤΩΝ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΜΕΤΕΩΡΙΤΗ ΣΙΔΗΡΟΥ

Πηγή Αθέατη γνώση: Ένα αρχαίο βουδιστικό άγαλμα που για πρώτη φορά είχε ανακτηθεί από την εκστρατεία των Ναζί το 1938 έχει αναλυθεί από μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλή τον Δρ Elmar Buchner από το Ινστιτούτο πλανητολογίας, του Πανεπιστημίου της Στουτγάρδης.

Το πιθανόν 1.000-ετών άγαλμα, το οποίο ονομάζεται "Iron Man", ζυγίζει 10 κιλά, και απεικονίζει τον βουδιστικό θεό Vaisravana και πιστεύεται ότι προέρχεται από την προ-βουδιστική κουλτούρα Bon του 11ου αιώνα. Γεωχημικές αναλύσεις από γερμανοαυστριακή ερευνητική ομάδα αποκάλυψε ότι το ανεκτίμητο άγαλμα ήταν σκαλισμένο από έναν Αταξίτη, μια πολύ σπάνια κατηγορία μετεωριτών σιδήρου.
Ακούγεται σαν ένα τεχνούργημα από την ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς: ένα 1.000 ετών αρχαίο βουδιστικό άγαλμα που για πρώτη φορά είχε ανακτηθεί από την εκστρατεία των Ναζί το 1938 και έχει αναλυθεί από τους επιστήμονες και έχει βρεθεί να είναι λαξευμένο από ένα μετεωρίτη.

Το άγαλμα, που είναι γνωστό ως Iron Man, ζυγίζει 10 κιλά και πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει ενα υφολογικό υβρίδιο μεταξύ των Βουδιστών και της προ-βουδιστικής κουλτούρας Bon που απεικονίζει τον θεό Vaisravana, ο βουδιστής βασιλιάς του Βορρά, γνωστός και ως Jambhala στο Θιβέτ.
Το άγαλμα ανακαλύφθηκε το 1938 από μια αποστολή Γερμανών επιστημόνων με επικεφαλή τον γνωστό ζωολόγο Ernst Schäfer. Είναι άγνωστο πώς το άγαλμα ανακαλύφθηκε, αλλά πιστεύεται ότι η μεγάλη σβάστικα χαραγμένη στο κέντρο του σχήματος μπορεί να ενθάρρυνε την ομάδα για να το πάρει πίσω στη Γερμανία. Από τη στιγμή που έφτασε στο Μόναχο έγινε μέρος ιδιωτικής συλλογής και έγινε διαθέσιμο μόνο για μελέτη μετά από μια δημοπρασία το 2009.

Η πρώτη ομάδα που θα μελετήσει την προέλευση του αγάλματος έγινε με επικεφαλής τον Δρ Elmar Buchner από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης. Η ομάδα ήταν σε θέση να το χαρακτηρίσει ως ένα Αταξίτη, μια σπάνια κατηγορία μετεωριτών σιδήρου με υψηλή περιεκτικότητα σε νικέλιο.
"Το άγαλμα ήταν λαξευμένο από ένα μετεωρίτη σιδήρου, από ένα κομμάτι του μετεωρίτη που έπεσε σε παραμεθόριες περιοχές μεταξύ της Μογγολίας και της Σιβηρίας περίπου 15.000 χρόνια πριν." Ενώ τα πρώτα συντρίμμια ανακαλύφθηκαν επίσημα το 1913 από τον μεταλλοδίφες χρυσό, πιστεύουμε ότι αυτό το μεμονωμένο κομμάτι μετεωρίτη συλλέχθηκε πολλούς αιώνες πριν, "είπε ο Δρ Buchner.
Οι μετεωρίτες ενέπνευσαν λατρείας από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς που κυμαίνονται από τους  Ινουίτ της Γροιλανδίας στους ιθαγενείς της Αυστραλίας.
Ακόμη και σήμερα ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα λατρείας στον κόσμο, η Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, βασίζεται στην Μαύρη Πέτρα, που πιστεύεται ότι είναι ένας πετρώδεις μετεωρίτης.
atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger