Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΙΓΗΡΙΑ: ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ - Η ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΠΡΩΝ ΣΤΗ ΜΙΝΝΑ


Πηγή Αθέατη γνώση: Μια επίσκεψη στο λεπροκομείο στη Minna της Νιγηρίας, είναι σίγουρο ότι θα φέρει στο προσκήνιο τον ανείπωτο πόνο και τις αγωνίες της ατυχίας να προσβληθούν από τη λέπρα που διέρχεται.
Οι εμπειρίες τους είναι αξιολύπητες. Το περιβάλλον μέσα στο οποίο γίνονται δεκτοί και αντιμετωπίζονται δεν είναι ούτως ή άλλως κατοικήσιμο, καθιστώντας έτσι την κατάσταση πιο απάνθρωπη και βασανιστική.
Το λεπροκομείο, το οποίο είναι ένα από τα λίγα στη χώρα που χτίστηκε το 1950, είναι ερειπωμένο, με την οροφή του θαλάμου σχεδόν έτοιμη να καταρρεύσει. Η υποβαθμισμένη είκονα συνεχίζεται με ιστούς αράχνης που καλύπτουν τους βρώμικους τοίχους, κουρελιασμένα στρώματα, σκισμένα σεντόνια και μαξιλάρια, ενώ το δάπεδα των θαλάμων έχουν αρκετές ρωγμές που προκαλούνται από τις ρίζες των δέντρων.
Λαμβάνοντας υπόψη την επικρατούσα θλιβερή και νοσηρή κατάσταση στο λεπροκομείο, δεν υπάρχει κανένα ώφελος, και το γεγονός ότι τα άτομα με την εισαγωγή τους και άλλοι που αναζητούν ιατρική φροντίδα, δεν θα γυρίσουν ποτέ πίσω στα σπίτια τους υγιής, ανεξάρτητα από τη θεραπεία που δίνεται.
Το λεπροκομείο Chanchaga είναι στρατηγικής σημασίας για την χώρα που λαμβάνει μεταξύ 40 και 50 ασθενείς από όλα τα μέρη της χώρας σε μηνιαία βάση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger