Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΥΝΟΥΧΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ


Eunuch
Πηγή Αθέατη γνώση: Ένας ευνούχος που φέρει ένα όπλο παρακολουθεί ένα χαρέμι στην Τυνησία το 1931. Μια νέα έρευνα  προτείνει ότι τα ευνουχισμένα άτομα μπορούν να πάρουν μια ώθηση διάρκειας ζωής.

Ιστορικά οι ευνούχοι της Κορέας αφαίρεσαν τους όρχεις τους προκειμένου να εξασφαλίσούν υψηλές θέσεις στην ιεραρχία των παλατιών, επιβίωσαν αντίστοιχά με τους μή ευνουχισμένους κατά τουλάχιστον 20 έτη, βρίσκει η μελέτη.

Στα ζώα, ο ευνουχισμός τείνει να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής. Η τεστοστερόνη είναι ένα ανοσοποιητικό σύστημα καταστολέα για παράδειγμα, και μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο. 

Αλλά στον άνθρωπο, τα αποτελέσματα έχουν αναμιχθεί ως προς το αν ο ευνουχισμός μακραίνει τη διάρκεια ζωής.


Παρ 'όλα αυτά, οι ερευνητές έχουν υποθέσει ότι η τεστοστερόνη έχει επιπτώσεις και  μπορεί να είναι ο λόγος που οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες κατά μέσο όρο. 

Στη νέα μελέτη, ο πανεπιστημιακός ερευνητής Inha Kyung-Min Jin και οι συνάδελφοί του, βρήκαν ιστορικά αρχεία  από τη δυναστεία Chosun της Κορέας (ή Joseon), η οποία διήρκησε από το 1392 έως το 1910. . 


Μέχρι το 1894, ο ευνουχισμός ήταν ένας τρόπος για τους άνδρες να αποκτήσουν πρόσβαση στην πολιτική εξουσία και το κύρος της δυναστείας. Οι ευνούχοι μπορούσαν να επιτύχουν στις επίσημες τάξεις και να παντρεψουν και να υιοθετήσουν τα κορίτσια και τα ομοίως ευνουχισμένα αγόρια προκειμένου να διατηρηθεί μια οικογενειακή καταγωγή. Οι ευνούχοι και τα αρσενικά μέλη βασιλικών οικογενειών ήταν οι μόνοι άνδρες που μπορούσαν να μείνουν όλη τη νύχτα στο βασιλικό παλάτι. 

Στην πραγματικότητα, οι ευνούχοι χρησιμοποιούνται σε πολλές αρχαίες αυτοκρατορίες για τη φύλαξη στα βασιλικά χαρέμια, δεδομένου ότι δεν θα μπορούσαν να πειράξουν την βασίλισσα ή την ερωμένη του αυτοκράτορα. 

Με τη σύγκριση απο μια γενεαλογία του 1805 των ευνούχων και των οικογενειών τους, οι συνεργάτες του ήταν σε θέση να καθορίσουν τη διάρκεια ζωής από 81 ευνούχους. 

Σύγκριναν έπειτα εκείνους τους κύκλους ζωής με εκείνους των μη-ευνουχισμένων ατόμων της παρόμοιας κοινωνικοοικονομικής θέσης που ζούσαν συγχρόνως. Αυτά τα άτομα ήταν μέλη τριών προεξέχουσων οικογενειών, τα περισσότερα από τα οποία ήταν ανώτεροι αξιωματικοί, υπάλληλοι ή αστικοί διοικητές. 


Διαπίστωσαν ότι ο μέσος κύκλος ζωής για έναν κορεάτη ευνούχο ήταν περίπου 70 ετών, συν ή μείον 1,76 χρόνια. Αυτό ήταν 14,4 - 19,1 χρόνια περισσότερο από το μέσο όρο των μη-ευνούχων, οι οποίοι είχαν την τάση να ζουν μεταξύ 50,9 και 55,6 ετών. 

atheatignosi.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger