Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΤΙ Η ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ


Δύο επιστήμονες του California Pacific Medical Center στο Σαν Φρανσίσκο ανακάλυψαν ότι ένα συστατικό που μπορεί να εξαχθεί από την κάνναβη έχει τη δυνατότητα να σταματήσει τη μετάσταση σε πολλές μορφές επιθετικού καρκίνου και εν δυνάμει να αντιστρέψει τη θανατηφόρο κατεύθυνση της ασθένειας για πάντα.

«Μας πήρε 20 χρόνια έρευνας περίπου για να το βρούμε αυτό αλλά είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι» δήλωσε στη Huffington Post ο Πιέρ Ντεσπρέζ, ένας από τους επιστήμονες πίσω από την ανακάλυψη. «Θέλουμε να αρχίσουμε με τις δοκιμές όσο πιο γρήγορα γίνεται».
Η σημαντική ανακάλυψη έχει ήδη περάσει από εργαστηριακές δοκιμές αλλά και από δοκιμές σε ζώα και περιμένει την άδεια για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.
Ο Ντεσπρέζ, μοριακός βιολόγος, μελέτησε για δεκαετίες το ID-1, το γονίδιο που ευθύνεται για την εξάπλωση του καρκίνου. Στο μεταξύ, ο συνάδελφος του ερευνητής Σον Μακάλιστερ μελετούσε τις επιδράσεις της κανναβιδιόλης (cannabidiol ή CBD), μιας μη τοξικής και χωρίς ψυχο-ενεργές ιδιότητες ουσίας που βρίσκεται στο φυτό της κάνναβης. Τελικά οι δυο τους συνεργάστηκαν, συνενώνοντας σε ένα τρυβλίο Πέτρι την κανναβιδιόλη και κύτταρα που περιείχαν υψηλά επίπεδα του ID-1.
«Αυτό που βρήκαμε είναι ότι η κανναβιδιόλη μπορούσε ουσιαστικά να “εξουδετερώσει” το ID-1» είπε ο Ντεσπρέζ. Τα κύτταρα σταμάτησαν να εξαπλώνονται και επέστρεψαν στο κανονικό.
Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας είχαν δημοσιευθεί το 2007. Τώρα όμως τα νέα είναι ακόμα καλύτερα. «Ξεκινήσαμε κάνοντας έρευνα πάνω στον καρκίνο του μαστού», είπε ο Ντεσπρέζ. «Αλλά τώρα βρήκαμε ότι η κανναβιδιόλη κάνει για πολλούς τύπους επιθετικών καρκίνων –εγκεφάλου, προστάτη– κάθε τύπο στον οποίο υπάρχουν υψηλά επίπεδα του ID-1.
Ο Ντεσπρέζ ελπίζει ότι πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν τις κλινικές δοκιμές.


1 σχόλιο :

 1. Αποκάλυψη-σοκ για τα κυκλώματα στο ΑΧΕΠΑ

  www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17574&pubid=6323625&subid=2

  Μια αποκάλυψη-σοκ για τα κυκλώματα που δρουν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έκανε ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας την Τρίτη στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα ΜEGA".

  Όπως έκανε γνωστό ο Ανδρέας Λοβέρδος, η υπεύθυνη φαρμακοποιός του νοσοκομείου που έφερε στο φως ένα τεράστιο σκάνδαλο παράνομων συνταγογραφήσεων, δέχεται απειλές για τη ζωή της.

  "Προσπάθησε να βοηθήσει το κράτος και τα δημόσια οικονομικά, βρίσκοντας οικονομικότερα φάρμακα της ίδιας χρήσης και την απειλούν πως θα τη πετάξουν σε χαντάκι... Όποιος διανοηθεί να την πειράξει θα έχει να κάνει μ' εμάς" τόνισε ο υπουργός.

  Σε τηλεφωνική της παρέμβαση στην ίδια εκπομπή, η κ. Τσάκαλου δήλωσε: "Με απείλησαν επειδή χορηγώ πιο φτηνά φάρμακα. Εισέρχονταν απειλητικά στο χώρο του φαρμακείου επισκέπτες και γιατροί για να μην συνεχίσω την μέθοδο αυτή... Θίξαμε και συγκεκριμένα συμφέροντα, γιατρών εμπλεκομένων με φαρμακευτικές, φαρμακευτικών που αλωνίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.

  Όπως είπε υπεύθυνη φαρμακοποιός του ΑΧΕΠΑ, "το μεγάλο πανηγύρι γίνεται στα ογκολογικά φάρμακα".

  Για παράδειγμα, από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους ελέγχους που έγιναν προκύπτει ότι γιατρός του νοσοκομείου χορήγησε, χωρίς να υπάρχει σχετική γνωμάτευση, αντικαρκινικά φάρμακα σε συνταγολόγιο ασθενους επτά φορές! Το κάθε σκεύασμα κόστιζε 5.000 ευρώ, με αποτέλεσμα το ταμείο να επιβαρυνθεί με 35.000 ευρώ!

  Ενδεικτική για το όργιο υπερσυνταγογράφησης που αποκαλύφθηκε στο ΑΧΕΠΑ είναι η εκρηκτική αύξηση των χρημάτων που δόθηκαν μέσα σε ένα χρόνο για μια μόνο κατηγορία φαρμάκων, των αντινεοπλασματικών. Το 2008 οι δαπάνες για την προμήθειά τους στο νοσοκομείο ήταν 5,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2009 οι δαπάνες σημείωσαν αύξηση πάνω από 26% και έφθασαν τα 7,2 εκατ.

  Παρά το φρένο που επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση στην ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση, διαπιστώνεται αύξηση 10% στις δαπάνες υγείας τους δυο πρώτους μήνες του χρόνου, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, γι' αυτό και ο υπουργός Εργασίας εξήγγειλε μέσω του MEGA αυστηρές ποινές.

  "Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν τη χώρα και δεν συμμορφώνονται. Εκεί, θα τροποποιήσουμε το ποινολόγιο. Η επιβολή θα είναι άμεση και καταλυτική, επιτόπου κλείσιμο του μαγαζιού".

  Δεν είναι, όμως, μόνον η παράνομη συνταγογράφηση. Οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ καταγγέλλουν ότι συγκεκριμένοι γιατροί εδώ και χρόνια κάνουν χιλιάδες εικονικές εισαγωγές ασθενών μιας ημέρας, μόνο και μόνο για να γίνονται πανάκριβες εργαστηριακές εξετάσεις με αντιδραστήρια που πωλούν εταιρείες σε γιατρούς-πελάτες τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger