Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΡΑΧΝΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΙ ΓΙΑ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!



 Πηγή atheatignosi: Οι ερευνητές έχουν βρει το μόνο απολίθωμα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ από μια αράχνη που  επίτίθεται στο θήραμα της.
Το εξαιρετικά σπάνιο απολίθωμα είναι ένα κομμάτι κεχριμπαριού, που διατήρησε αυτό το γεγονός σε αξιοσημείωτη λεπτομέρεια, μια δράση που έλαβε χώρα στην κοιλάδα του Hukawng Μιανμάρ στην πρώιμη Κρητιδική μεταξύ 97 - 110.000.000 χρόνια πριν.
Εκτός από την προβολή της πρώτης και μοναδικής απολιθωμένης αράχνης που επιτίθεται στη λεία της, το κομμάτι του κεχριμπαριού περιλαμβάνει επίσης το σώμα μιας αρσενικής αράχνης στον ίδιο ιστό. 
Αυτό παρέχει την παλαιότερη απόδειξη της κοινωνικής συμπεριφοράς στις αράχνες, που εξακολουθεί να υπάρχει σε ορισμένα είδη, αλλά είναι αρκετά σπάνια. Οι περισσότερες αράχνες είναι μοναχικές, και συχνά με τάσεις κανιβαλισμού, και τα αρσενικά δεν διστάζουν να επιτίθονται στον ίδιο ιστό.
"Αυτή ήταν μια αρσενική σφήκα που ξαφνικά βρέθηκε παγιδευμένη σε ένα ιστό της αράχνης», δήλωσε ο Poinar."Αυτό ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της σφήκας, και ποτέ δεν τελείωσε. Η σφήκα παρακολουθούσε την αράχνη, όπως ακριβώς ήταν για να επιτεθεί, όταν η ρητίνη απο το δέντρο έρεε πάνω και συνέλαβε και τους δύο μαζί."
Η ρητίνη του δέντρου που αποτελεί το κεχριμπάρι είναι γνωστό για την ικανότητά του να ρέει πάνω από τα έντομα, τα μικρά φυτά, και άλλες μορφές ζωής, διατηρώντας τους στην εγγύς τελειότητα πριν μετατραπούν αργότερα σε ημι-πολύτιμους λίθους.
Αυτή η αράχνη, η οποία μπορεί να περίμενε υπομονετικά για ώρες για να συλλάβει κάποιο θήραμα, πνίγηκε απο την ρητίνη μόλις ένα κλάσμα του δευτερολέπτου πριν από την επίθεση της.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger