Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

11ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΕΝΟΣ 30.000 ΧΡΟΝΩΝ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ


Παιδί βρίσκει 30.000 χρόνια παλιά μαμούθ στη Βόρεια Ρωσία (AFP PHOTO / Ναταλία Kolesnikova)
Πηγή atheatignosi: Ένα 11χρονο αγόρι ανακάλυψε το πτώμα ενός 30.000 χρόνων-μαμούθ στη βόρεια Ρωσία. Οι επιστήμονες λένε ότι τέτοια ευρήματα είναι πολύ σπάνια και ισχυρίζονται ότι είναι το δεύτερο καλύτερα διατηρημένο μαμούθ που ανακαλύφθηκε ποτέ στην ιστορία της παλαιοντολογίας.
Ο Evgeny Salinder, ο οποίος ανακάλυψε το μαμούθ στο Cape Sopochnaya Kagra στη χερσόνησο Ταϊμίρ, το είπε στους γονείς του οι οποίοι επικοινώνησαν στη συνέχεια με τις αρχές.
Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι όταν βρήκαν όχι μόνο έναν σκελετό, αλλά το σύνολο του ζώου της Εποχής των Παγετώνων. Ισχυρίζονται ότι το εύρημα είναι μοναδικό, και αυτό μπορεί να πει πραγματικά πολλά για τα αρχαία ζώα. Τα υπολείμματα του μαμούθ είναι πολύ καλά διατηρημένα με γούνα, το κρέας, το λίπος, ακόμη και τα όργανα. Μια παρόμοια ανακάλυψη είχε γίνει τελευταία στη Ρωσία πάνω από έναν αιώνα πριν.
Χρειάστηκαν μια εβδομάδα οι επιστήμονες για να ανακτήσουν τα  λείψανα αυτού του ζώου από το μόνιμο στρώμα πάγου. Επρεπε να χρησιμοποιήσουν ειδικές γεννήτριες ατμού για να ελευθερώσουν τα  τμήματα του σκελετού από το χιόνι και το παγωμένο έδαφος.
Το μαμούθ θα γίνει το κύριο έκθεμα στο περιφερειακό μουσείο Ταϊμίρ  το οποίο έχει ήδη συμφωνήσει να μεταβιβάσει το μοναδικό εύρημα στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών για περαιτέρω μελέτη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger