Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΥΛΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 2013

Αρχαία Τροία
  Πηγή atheatignosi:
Η Τροία είναι μια θρυλική πόλη και το κέντρο του Τρωικού πολέμου, όπως περιγράφεται στο έπος του κύκλου, και ειδικά στην Ιλιάδα, στο ένα από τα δύο ποιήματα έπη του Ομήρου. Σήμερα το όνομα του αρχαιολογικού χώρου, της παραδοσιακής τοποθεσίας της Ομηρικής Τροίας, ονομάζεται τουρκικά Truva, στο Hisarlik στην Ανατολία, κοντά στην ακτή της είναι τώρα το Çanakkale, μια επαρχία στη βορειοδυτική Τουρκία, Νοτιοδυτικά των Δαρδανελίων κάτω από το όρος Ίδη.
Μια διεπιστημονική ομάδα επιστημόνων θα ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα ανασκαφών το 2013. 
Το Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison με τον καθηγητή William Aylward θα οδηγήσει την εκστρατεία. Ο Aylward είναι ένας αρχαιολόγος με μια μακρά ιστορία εμπειρίας ανασκαφής στα ερείπια του κλασικού κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της Τροίας. 
Η νέα ανασκαφή, η οποία θα είναι μια σειρά από αποστολές, θα είναι μια διεθνής συνεργασία με πολλές οργανώσεις, που διεξάγονται υπό την αιγίδα και σε συνεργασία με την Τουρκία και το Çanakkale Onsekiz Mart Πανεπιστήμιο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο χώρο της Τροίας. Η «Τροία αποτελεί την λυδία λίθος του δυτικού πολιτισμού ». 
"Παρά το γεγονός ότι η περιοχή έχει ανασκαφεί στο παρελθόν, υπάρχουν πολλά ακόμη να ανακαλυφθούν. Σχέδιό μας είναι να επεκτείνουμε τις εργασίες σε ανεξερεύνητες περιοχές,και να χρησιμοποιήσουμε συστηματικά τις νέες τεχνολογίες για να εξαγάγουμε ακόμη περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ανθρώπους που έζησαν εδώ χιλιάδες χρόνια πριν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger