Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ» ΔΥΟ ΑΓΟΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΟΠΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 9 ΚΑΙ 10 ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΣΚΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΟΥΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ



 Πηγή atheatignosi: Δύο Κόπτες αγόρια ηλικίας 9 και 10 είναι εν αναμονή της δίκης τους μετά την κατηγορία ισλαμικών κληρικών για σκίσιμο και ούρηση στο Κοράνι. Οι οικογένειες των αγοριών »λένε ότι τα αγόρια είναι αναλφάβητα και βρήκαν τις σελίδες απο το Κοράνι, ενώ έπαιζαν στα σκουπίδια.
Ο Sheik Γκαμάλ Shamardal, ένας μουσουλμάνος κληρικός και ο τοπικός ηγέτης ισχυρίστηκε ότι οι γείτονες είδαν τους Nabil Nagy Rizk, 10, και Mina Nady Farag, 9, να παίρνουν τις σελίδες απο το Κοράνι πίσω από ένα τοπικό τζαμί και να ουρούν πάνω τους.

Πριν στραφεί προς τις αρχές, ο Shamardal πήγε τα δύο παιδιά στην Κοπτική εκκλησία τους, αλλά, όπως λέει, ο ιερέας απέρριψε το περιστατικό ως "παιχνιδάκι", το οποίο δεν προοριζόταν ως αδίκημα.

Ο πατέρας του Rizk αργότερα ομολόγησε ότι τα αγόρια είναι αναλφάβητοι, και έπαιζαν με σκουπίδια ψάχνοντας για "κάτι χρήσιμο" σε ένα κάδο βρήκαν μια λευκή τσάντα με ορισμένες ξεθωριασμένες σελίδες.
Βάζουν τα ευρήματά τους δίπλα στο τζαμί, επειδή δεν ήξεραν τι να τα κάνουν.

Καθώς η αστυνομία συνέλαβε τα αγόρια την Τρίτη, ένα εξαγριωμένο πλήθος συγκεντρώθηκε γύρω από το αστυνομικό τμήμα. Οι δυνάμεις ασφαλείας χρειάστηκε να προσφύγουν σε περισσότερο προσωπικό, φοβούμενοι τις συγκρούσεις μεταξύ Μουσουλμάνων και Κοπτών.
Την πέμπτη, τα αγόρια αφέθηκαν ελεύθερα "λόγω του νεαρού της ηλικίας τους", όμως δεν ακολούθησε μαζί και η αθώωση τους.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger