Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΟΝΔΟΥΡΑ:ΤΟ 91% ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ



Πηγή atheatignosi: Το 91%  των 700.000 κατοίκων της Ονδούρας ηλικίας άνω των 60 δεν έχουν εισόδημα, δήλωσε τη Δευτέρα η Εθνική Ένωση ηλικιωμένων ατόμων, ANAM.
Μόνο το 5% σε αυτή την ηλικιακή ομάδα παίρνει συνταξιοδοτικές παροχές και το υπόλοιπο 4% φροντίζονται από μέλη της οικογένειας δήλωσε ο Πρόεδρος Χούλιο Τόρες.
Η Ονδούρα έχει σήμερα 8,2 εκατομμύρια κατοίκους, από τους οποίους το 8,5% είναι πάνω από 60.
Σε μια διαδήλωση στην Τεγκουσιγκάλπα, εκατοντάδες μέλη ANAM απαίτησαν απο την κυβέρνηση του Προέδρου Πορφίριο Λόμπο τη δημιουργία «πολιτικών προγραμμάτων» που ωφελούν τους γηραιότερους της Ονδούρας.
"Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ηλικιωμένους πολίτες", δήλωσε ο Τόρες, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή έλαβε μέρος στην παρουσίαση της έκθεσης «Γήρανση του 21ου αιώνα» από το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό.
Σύμφωνα με την έκθεση, από το έτος 2050, ο πληθυσμός των ατόμων άνω των 60 ετών θα έχει αυξηθεί σε 2 δισεκατομμύρια σε όλο τον κόσμο.
"Αν δεν υπάρχει σύνταξη για να καλύψει τις βασικές ανάγκες τους δεν θα έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες για τη θεραπεία των ασθενειών τους, η ποιότητα της ζωής τους θα επιδεινωθεί και ο θάνατος θα έρθει νωρίτερα," είπε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ Hugo Γκονζάλες.
Ο μέσος όρος ζωής είναι 78 χρόνια στις ανεπτυγμένες χώρες και 68 ετών στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger