Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ» ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΕΟΣ



Πηγή atheatignosi: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην Αμερική "θρησκευτική" ομάδα αποτελείται από άτομα που δεν έχουν καθόλου θρησκεία, σύμφωνα με μια έρευνα που δείχνει ότι ένας στους πέντε Αμερικανούς δεν συνδέεται με καμία θρησκεία.
Ο αριθμός αυτών των Αμερικανών έχει αυξηθεί κατά 25% μόνο κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από το Pew Forum για τη Θρησκεία και τη Δημόσια Ζωή.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι τάξεις αυξάνονται ακόμα γρηγορότερα μεταξύ των νεώτερων Αμερικανών.
Τριάντα τρία εκατομμύρια Αμερικανοί δεν έχουν πλέον καμία θρησκεία, με 13 εκατομμύρια σε αυτή την ομάδα να προσδιορίζονται είτε ως άθεοι ή αγνωστικιστές σύμφωνα με τη νέα έρευνα.
Η έρευνα διαπίστωσε ότι εκείνοι που είναι θρησκευτικά ομοειδής, είναι γενικά λιγότερο θρησκευόμενοι. Παρευρίσκονται στην εκκλησία σπάνια, εώς και καθόλου, και κατά ένα μεγάλο μέρος δεν αναζητούν τη θρησκεία, και λένε ότι η έλλειψη της από το στις ζωές τους είναι μικρής σημασίας.
Και όμως η έρευνα διαπίστωσε ότι το 68% των μη συνδεδεμένων θρησκευτικά λένε ότι πιστεύουν στο Θεό, ενώ το 37% περιγράφουν τους εαυτούς τους ως "πνευματωδεις", και όχι "θρησκευόμενους". Ένας στους πέντε δήλωσε ότι προσεύχονται ακόμη και καθημερινά.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger