Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΦΕ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΡΑΣΗΣ Η ΤΥΦΛΩΣΗ


Πηγή atheatignosiΜια νέα μελέτη του Χάρβαρντ, ανακάλυψε μια υψηλή συχνότητα προβλημάτων όρασης μεταξύ των ανδρών και των γυναικών που έπιναν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο Investigative Ophthalmology & Visual Science, συνδέεται με βαριά κατανάλωση καφεϊνούχων καφέ με αυξημένη πιθανότητα ανάπτυξης σε αποφολιδωτικο γλαυκωμα, μια οφθαλμολογική διαταραχή που επηρεάζει περίπου το 10% των ενηλίκων άνω των 50 ετών και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια όρασης ή τύφλωση. 

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέφεραν ότι οι ενήλικες που έπιναν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 34% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αποφολιδωτικο γλαυκωμα,σε σύγκριση με όσους απείχαν από τον καφέ. Οι γυναίκες με οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο, και απειλούνται για αποφολιδωτικο γλαυκωμα κατά 66%, αν καταναλώνουν τρία ή περισσότερα φλιτζάνια ανά ημέρα. 

Τι είναι το αποφολιδωτικό γλαύκωμα; 

Το αποφολιδωτικό γλαύκωμα είναι πιο σοβαρό από το πρωτογενές γλαύκωμα ανοικτής γωνίας και έχει κακή πρόγνωση. 

Οι ασθενείς με αποφολιδωτικό υλικό έχουν διπλάσιες πιθανότητες να μετατραπεί υπάρχουσα οφθαλμική υπερτονία σε γλαύκωμα. Έχουν μεγαλύτερη μέση ενδοφθάλμια πίεση, μεγαλύτερη ημερήσια διακύμανση της πίεσης, μεγαλύτερη απώλεια όρασης και οπτικών πεδίων, μεγαλύτερη βλάβη του οπτικού δίσκου, φτωχότερη αντίδραση σε φάρμακα, μεγαλύτερη ανάγκη για χειρουργική επέμβαση, ταχύτερη εξέλιξη της νόσου και μεγαλύτερο ποσοστό τύφλωσης.
atheatignosi.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger