Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΝΕΟ ΑΥΤΙ ΠΟΥ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΕΝΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Ear growing in arm

Πηγή AtheatiGnoSiΗ Sherrie Walter έχασε το αυτί της απο καρκίνο πριν από δύο χρόνια.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη πρόσφεραν στην Walter μια πιθανότητα για ένα νέο αυτί - μόνιμο που χτίστηκε από τον ιστό της.

Η διαδικασία περιγράφεται ως μια από τις πιό περίπλοκες κατασκευές αυτιών στις ΗΠΑ, όπου περιλαμβάνει την αφαίρεση του χόνδρου από το θώρακα για να διαμορφώσει ένα νέο αυτί, το οποίο τοποθετείται έπειτα κάτω από το δέρμα του αντιβράχιου για να αναπτυχθεί.

«Ήταν κάτω από το χέρι μου για περίπου τέσσερις μήνες," δήλωσε η Walter. «Απλά σκέφτηκα ότι ήμουν κάτι από επιστημονική φαντασία."
Αυτή την εβδομάδα στην Walter είχαν προστεθεί μερικές από τις τελευταίες πινελιές στο αυτί της, με τους γιατρούς να χαράζουν τον ιστό για να τον επανατοποθετήσουν.

Το ταξίδι της Walterξεκίνησε το 2010, όταν μια πληγή στο αριστερό αυτί της είχε διαγνωστεί ως καρκίνωμα, ένας τύπος καρκίνου του δέρματος.
"Ο Δερματολόγος μου κοίταξε για λιγότερο από πέντε λεπτά και είπε:« Έχεις καρκίνο.

Μια ομάδα γιατρών παρενέβη και είπε στην Walter τι επιλογές είχε.

ο Δρ Πάτρικ Byrne, αναπληρωτής καθηγητής στη χειρουργική ωτορινολαρυγγολογίας στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins School of Medicine, ο οποίος πρωτοστάτησε στην διαδικασία, είπε ότι για την ανοικοδόμηση του αυτιού χρησιμοποιούν μέρη του προσώπου του λαιμού του δέρματος, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της Walter είχε απομακρυνθεί από τις περιοχές αυτές.
Οι γιατροί επέλεξαν να τοποθετήσουν το αυτί κάτω από το αντιβράχιο.

Τον Νοέμβριο του 2011, το νέο αυτί της Walter εισήχθη κάτω από την επιφάνεια του δέρματος της.
"Έχουμε την εμφύτευση του αυτιού κοντά στον καρπό και θα το αφήσουμε εκεί, έτσι όλο το δέρμα θα μπορούσε να αυξηθεί», δήλωσε ο κ. Byrne.
Μετά από τέσσερις μήνες, το αυτί αφαιρέθηκε από το χέρι της και επανατοποθετήθηκε στο κεφάλι της.
Η όλη διαδικασία διήρκεσε 20 μήνες.
Μετά απο αυτή την εκ νέου σύνδεση το Μάρτιο, ο Byrne και η ομάδα του έχουν εργαστεί για την αισθητική πλευρά του αυτιού, που ταιριάζει απόλυτα στο δεξί αυτί της.
Θα το αποκαλύψουμε σε περίπου μια εβδομάδα, και αυτό πρόκειται να είναι πραγματικά κάτι καταπληκτικό," δήλωσε ο κ. Byrne.
Για την Walter, η ανάδειξη στο νέο της αυτί της είναι η ευκαιρία να δώσει ελπίδα στους επιζώντες του καρκίνου.
"Θέλω οι άνθρωποι να μάθουν και να κατανοήσουν ότι υπάρχουν επιλογές ," δήλωσε η Walter. "Μιλώντας με το γιατρό σας θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε επιλογές. Επειδή ειλικρινά, όλα είναι δυνατά. "

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger