Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ "NIWAKA" ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΓΗ!



Πηγή atheatignosi: Επιστήμονες από το Φουκουόκα Institute of Technology, Ιαπωνία ανέπτυξαν ένα μικρό τεχνητό δορυφόρο που ονομάζεται FITSAT-1.Επίσης, έχει το παρατσούκλι "NIWAKA".
Το σχήμα είναι ένας κύβος 10 εκατοστών, και το βάρος του είναι 1.33kg.
Η κύρια αποστολή του δορυφόρου αυτού είναι να καταδειχθεί η συσκευή αποστολής σημάτων που αναπτύσει ταχύτητα.Μπορεί να στείλει μια VGA-εικόνα jpeg (480x640) μέσα σε 6 δευτερόλεπτα.
Ο καθηγητής σχολίασε: "Δεν υπάρχει κανένας πρακτικός στόχος σε αυτό, απλά είναι ένα διασκεδαστικό πείραμα που ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει». Κάθε παρατηρητής με κιάλια, θα είναι σε θέση να δει τις λάμψεις φωτός,

Το NIWAKA, που είναι πλέον σε κανονική τροχιά, ξεκίνησε από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό 390 χιλιόμετρα (242 μίλια) πάνω από τη Γη στις 15:44 στις 4 Οκτωβρίου 2012 (UTC).
Το NIWAKA θα γράψει μηνύματα στο νυχτερινό ουρανό με κώδικα Μορς.


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνσηΟ κώδικας Μορς στο νυχτερινό ουρανό - μεταδίδεται από το δορυφόρο μεγέθους παλάμης, NIWAKA που σχεδιάστηκε από επιστήμονες στο Φουκουόκα Institute of Technology. Συντελεστές: Φουκουόκα Institute of Technology, Ιαπωνία

Το NIWAKA θα δοκιμαστεί στη δυνατότητα της οπτικής επικοινωνίας μέσω δορυφόρου. Θα αστράψει πραγματικά ως τεχνητό αστέρι.
Η Υψηλής ισχύος LED του μικροδορυφόρου, οδηγείται με περισσότερο από 200W παλμούς, για να παραγάγει τις εξαιρετικά φωτεινές λάμψεις, που θα παρατηρηθούν με γυμνό μάτι ή με μικρά κιάλια.


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση Μοντέλο πτήσης 

Το σώμα NIWAKA γίνεται με την κοπή ενός τμήματος απο σωλήνα αλουμινίου10 τετραγωνικά εκατοστά. Και οι δύο άκρες του κομμένου σωλήνα καλύπτονται με πλάκες αλουμινίου. Η επιφάνεια του σώματος είναι τελειωμένη με μαύρο ανοδικό επίστρωμα.


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση





Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Η τροχιά του ISS τείνει 51,6 μοίρες από τον ισημερινό, έτσι το NIWAKA θα ταξιδέψει μεταξύ 51,6 μοίρες νότια γεωγραφικού πλάτους και 51,6 μοίρες βόρεια γεωγραφικού πλάτους.
Το NIWAKA θα φέρει έναν τοποθετημένο μαγνήτη νεοδυμίου για να τον αναγκάσει να δείξει πάντα το μαγνητικό Βορρά όπως μια πυξίδα. Όταν ο NIWAKA υψώνεται πάνω από τον ορίζοντα, θα είναι στα νότια του σταθμού εδάφους Φουκουόκα, και τόσο η 5,8 GHz κεραία και τα LED θα πρέπει να στοχεύουν με ακρίβεια από το μαγνήτη ευθυγραμμίζοντας τον εαυτό της και το δορυφόρο με το μαγνητικό πεδίο της γης και ότι ο επίγειος σταθμός του Φουκουόκα θα είναι μέσα στις κύριες ακτίνες.



Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση



Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση


Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση



Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνσηΚαθηγητής Takushi Tanaka κατέχει τον δορυφόρο μεγέθους παλάμης στο εργαστήριο του στην περιοχή Φουκουόκα.

Οι επιστήμονες θα εκτελέσουν και τα δύο 5.8 Ghz πειράματα μεγάλης ταχύτητας και οπτικών επικοινωνιών για περίπου 3 λεπτά καθώς ο δορυφόρος θα ταξιδεύει κατά μήκος της τροχιάς που εμφανίζεται ως κόκκινη γραμμή στο σχήμα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger