Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ 11-ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΕΝΑ ΧΕΡΙ


Πηγή atheatignosi: Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν μια 11-χρονη μαθήτρια εισήχθη σε νοσοκομείο στην Κίνα, με ένα τρίτο χέρι να έχει βλάστησει πίσω από την πλάτη της.
Η μεγάλη μάζα αποκαλύφθηκε ότι είναι μέρος μονογενών διδύμων που είχαν αποτύχει να αναπτυχθούν και ήταν τυλιγμένα στο σώμα της αδελφής του. Περαιτέρω έρευνα διαπίστωσε ότι αποτελείται από ένα στήθος και ένα βραχίονα ο οποίος περιλάμβανε ωμοπλάτη και δύο δάχτυλα.
Η υπόθεση κατέστησε την προσοχή του ιατρικού κόσμου, αφότου τονίστηκε από τον καθηγητή Baogan Peng, του Γενικού Νοσοκομείου της ένοπλης αστυνομικής δύναμης στο Πεκίνο. Ο καθηγητής Peng δήλωσε: «Με βάση την φυσική εξέταση και τα απεικονιστικά ευρήματα, η διάγνωση του εμβρύου σε έμβρυο έγινε προεγχειρητικά.
Το Fetus in fetu (Έμβρυο σε έμβρυο) είναι μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που επηρεάζει μόνο μια στίς πέντε εκατομμύρια γεννήσεις. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου το ακατάλληλο έμβρυο βρίσκεται στο σώμα του διδύμου του. Το έμβρυο βρίσκεται στην κοιλιά στις 80% των περιπτώσεων, αν και έχουν υπάρξει αναφορές ότι εμφανίζεται και στο κρανίο. Εντούτοις, αυτή είναι η πρώτη φορά που έχει αναφερθεί στην πλάτη.
Η νεαρή ασθενής έπασχε επίσης από διαστηματομυελία, η οποία είναι μια εκ γενετής διαταραχή κατά την οποία ο νωτιαίος μυελός είναι χωρισμένος.
Μια αξονική τομογραφία πλάτη του κοριτσιού.  Το βέλος δείχνει προς απόδειξη της διαίρεσης του νωτιαίου μυελού
Μια αξονική τομογραφία στην πλάτη του κοριτσιού. Το βέλος δείχνει την απόδειξη της διαίρεσης του νωτιαίου μυελού.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger