Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΑΡΡΑΒΩΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης παρουσίασης βιβλίου στη Ρώμη, ένας θεολόγος είπε ότι η Κίνα θα κυριαρχεί σε πλειοψηφία χριστιανών στον κόσμο μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.
«Ο Διαθρησκειακός διάλογος είναι η αιτία που η Κίνα θα έχει τον παγκόσμιο μεγαλύτερο χριστιανικό πληθυσμό σε 20 χρόνια, το ζούμε καθημερινά », δήλωσε ο Harvey Cox κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο γρηγοριανό πανεπιστήμιο της πόλης Jesuit. 
Ο Cox παρουσίασε το βιβλίο του "Καθολικοί αρραβώνες με τις παγκόσμιες θρησκείες:  Μια περιεκτική μελέτη, σε διάλογο με τους δύο συντάκτες του στις 30 Νοεμβρίου, τον Καρδινάλιο Γιόζεφ Καρλ Μπέκερ, έναν Γερμανό θεολόγο του Βατικανού για το δόγμα της πίστης, και την Ilaria Morali του επισκοπικού Συμβουλίου για το Διαθρησκευτικό Διάλογο. 

Ο Cox, ο οποίος διδάσκει στη Σχολή θεότητας του Χάρβαρντ στη Μασαχουσέτη, δήλωσε ότι το νέο του  βιβλίο "θα διαδραματίσει πολύτιμο ρόλο" στον προσδιορισμό " για το που είμασταν στο παρελθόν, που είμαστε τώρα, και που κατευθυνόμαστε."
«Υπάρχουν δύο παγκόσμια φαινόμενα που συμβαίνουν τώρα", πρόσθεσε. «Το πρώτο είναι ότι δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε το χριστιανισμό ως δυτική θρησκεία, και ο δεύτερος είναι ότι οι χώρες με την ταχύτερη αύξηση του αριθμού των χριστιανών δεν έχουν μια χριστιανική κουλτούρα ή παραδόσεις.

Η Ilaria Morali, μια καθηγητής του Χάρβαρντ που διδάσκει τη θεολογία στο πανεπιστήμιο και ειδικεύεται στο διάλογο με το Ισλάμ, σημείωσε ότι η «αφετηρία του βιβλίου ήταν η εμπειρία που είχαμε σε διαφορετικά πλαίσια.»

"Έχω επισκεφτεί επτά φορές την Τουρκία, όπου γνώρισα έναν μουσουλμάνο καθηγητή και συζητήσαμε πολλά θέματα σχετικά με τις θρησκείες μας, "είπε η Morali. «Του είπα σχετικά με την ανάγκη για τους νέους φοιτητές να έχουν ένα μέσο για να τους βοηθήσει να κατανοήσουν και να εμβαθύνουν τις θεολογικές τους γνώσεις και τη στάση της Καθολικής θεολογίας προς τις μη χριστιανικές θρησκείες." Σύμφωνα με την ίδια, είναι θεμελιώδες ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν την ταυτότητά τους.

"Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έχουμε διαφορετικούς τρόπους λαμβάνοντας υπόψη "τα Θεία" και δεν μπορούμε να αποφύγουμε αυτές τις διαφορές, αλλά πιστεύω ότι η ταυτότητά μας είναι πολλές φορές το μέσο για να εισάγουμε ένα βαθύτερο διάλογο"

Η Morali απεικόνισε ότι ο διαθρησκευτικός διάλογος είναι σημαντικός, διότι «είναι ο μοναδικός τρόπος σήμερα για να ξεπεραστούν κάποιες εντάσεις και να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον."
Η παρουσίαση του βιβλίου ήταν μέρος μιας διήμερης συνόδου των συνομιλιών στο Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο για τον εορτασμό της 80ης επετείου της σχολής, η μελέτη του ιεραποστολικού έργου.
Ο Πάτερ Φερνάντο Βελάσκεθ, ο οποίος παρακολούθησε επίσης την παρουσίαση του βιβλίου, δήλωσε ο ίδιος ότι πιστεύει ότι ο διαθρησκευτικός διάλογος είναι "ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα" που  αντιμετωπίζει η Εκκλησία σήμερα.

"Ο Διάλογος έχει ένα λαμπρό μέλλον και η Εκκλησία το διευθύνει εξαιρετικά, διότι δεν φοβάται ». 

"Ο Καθ. Cox έχει αναζωογονήσει τα μυαλά μας και πρέπει να πάμε πίσω στο κύριο μήνυμα του Ιησού Χριστού, και τι θα έκανε όταν θα συναντούσε κάποιον διαφορετικό. "

"Ο Ιησούς συναντιόταν πάντα με ανθρώπους που ήταν διαφορετικοί από αυτόν," 
είπε ο Fr. Βελάσκεθ, προσθέτοντας ότι ο φόβος και η παρεξήγηση προέρχονται συχνά από τα μέσα ενημέρωσης ", τα οποία απεικονίζουν ένα μικρό μόνο μέρος για το τι είναι οι άλλες θρησκείες και, δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν ενημερώνονται καλά." "Η λύση", τόνισε, "είναι να συναντηθείτε με τους ανθρώπους μιας άλλης θρησκείας και να μοιραστείτε την πίστη σας από μια προσωπική εμπειρία. "

Σχόλιο: Οι διαθρησκειακές συναντήσεις, οι εκδηλώσεις και οι παρουσιάσεις βιβλίων είναι η προπαγάνδα του διαβόλου για την επερχόμενη πανθρησκεία μέσω των διακόνων της Νέας Τάξεως πραγμάτων.
atheatignosi.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger