Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ




Πηγή atheatignosi:  ΛΑΓΟΣ, ΝΙΓΗΡΙΑ  - Εννέα χριστιανοί σκοτώθηκαν και τέσσερις εκκλησίες κάηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις την 1 Δεκεμβρίου στη βορειοανατολική Νιγηρία από ενόπλους με υποψίες ότι είναι μέλη της ισλαμιστικής ομάδας Boko Haram .
Το περιστατικό συνέβη όταν οι ισλαμιστές μέλη της ομάδας πήγαν και έκαψαν 20 σπίτια και μια εκκλησία στην περιοχή, ενώ τρεις εκκλησίες κάηκαν στο Gamboru Ngala.
Ενας πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της τοπικής κυβέρνησης ο Nuhu Clark, είπε ότι οι επιτιθέμενοι εισέβαλαν στο χωριό περίπου στις 9 μ.μ. το Σάββατο, και στη συνέχεια, έκαψαν τα σπίτια πριν χρησιμοποιήσουν όπλα και μαχαίρια για να σκοτώσουν τα θύματά τους.

"Τα περισσότερα από τα θύματα θάφτηκαν σήμερα», δήλωσε ο Κλαρκ την Κυριακή. «Είναι ατυχές το γεγονός ότι, θα μπορούσε να συμβεί σε ενα τέτοιο ειρηνικό χωριό."
«Είναι σαφώς μια επίθεση κατά των χριστιανών από τα μέλη της Boko Haram σε μια τοπική αυτοδιοίκηση που είναι κατά κύριο λόγο χριστιανική», είπε ένας Χριστιανός ηγέτης στην περιοχή.

Ο κυβερνήτης του κράτους συναντήθηκε τη Δευτέρα με πολιτειακούς και τοπικούς αξιωματούχους της χριστιανικής ένωσης, του τοπικού συμβουλίου, και οι ηγέτες της κοινότητας. Θα καθορίσουν με ποιον τρόπο θα υποστηρίξουν τις πληγείσες οικογένειες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger