Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

ΙΕΡΕΑΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ



Πηγή atheatignosi:  Ένας καθολικός ιερέας έχει προκαλέσει οργή στην Ιταλία με τον ισχυρισμό ότι οι γυναίκες φέρουν τη σεξουαλική και φυσική βία στον εαυτό τους με προκλητικά ντυσίματα και παραμελούν τις δουλειές του σπιτιού, ανέφεραν τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Π. Piero Corsi λέει σε ένα μήνυμα των Χριστουγέννων που ταχυδρομήθηκε στην πόρτα της εκκλησίας του στη μικρή ενορία του Αγίου Terenzo, κοντά στο Lerici και το Λα Σπέτσια, στη βορειοδυτική Ιταλία:

Πόσο συχνά βλέπουμε κορίτσια και ώριμες γυναίκες να σκανδαλίζουν ντυμένες με προκλητικά ρούχα;
Προκαλούν τα χειρότερα ένστικτα, τα οποία καταλήγουν στη βία ή τη σεξουαλική κακοποίηση. Πρέπει να ψάξουν τις συνειδήσεις τους και να αναρωτηθούν: γιατί το κάνουμε αυτό στον εαυτό μας;

Το φυλλάδιο, αντίγραφο του οποίου δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο πυροδότησε ένα κύμα οργής σε ολόκληρη τη χώρα, δηλώνει ότι οι 118 γυναίκες που σκοτώθηκαν απο πράξεις ενδοοικογενειακής βίας στην Ιταλία το 2012 είχαν ωθήσει τους άνδρες στα όριά τους.
Είναι πιθανό ότι ξαφνικά οι άνδρες έχουν τρελαθεί; Δεν το πιστεύω.
Το γεγονός είναι ότι οι γυναίκες είναι όλο και πιο προκλητικές, γίνονται αλαζόνες, θεωρούνται αυτάρκες και τελικά επιδεινώνουν την κατάσταση.
Τα παιδιά εγκαταλείπονται στην τύχη τους, τα σπίτια είναι βρώμικα, τα γεύματα είναι κρύα ή γρήγορο φαγητό, τα ρούχα είναι βρώμικα.

Ο επίσκοπος της περιοχής, Luigi Ernesto Palletti  παρενέβη στην ιστορία και είπε ότι τα λόγια του Corsi ήταν "απαράδεκτα και πηγαίνουν ενάντια στο κοινό συναίσθημα της εκκλησίας για το θέμα αυτό".

Εν μέσω διαμαρτυριών για τα δικαιώματα των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας απο ακτιβιστές, ο Corsi αναφέρθηκε ευρέως από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης οτι ζήτησε συγγνώμη από το ποίμνιό του και υπέβαλλε την παραίτησή του.

Αρνήθηκε αργότερα τις εκθέσεις, λέγοντας ότι μια επιστολή παραίτησης που εστάλλει στα πρακτορεία ειδήσεων ήταν "πιθανώς ψεύτικη", προσθέτοντας ότι επρόκειτο να "ξεκουραστεί", αλλά δεν έχει καμία πρόθεση να παραιτηθεί.
«Δεν ξέρω εάν είστε "αλλόκοτοι" ή όχι, αλλά εσείς τι αισθάνεστε όταν βλέπετε γυμνές γυναίκες;» ρώτησε έναν δημοσιογράφο απο το ραδιόφωνο Rai.

«Δεν είναι οι γυναίκες οι ίδιες που προκαλούν αποκαλύπτοντας τον εαυτό τους

Ο δήμαρχος του San Terenzo ανέφερε ότι το μήνυμα είχε αφήσει τους κατοίκους της πόλης "άναυδους και αγανακτισμένους", ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα κάτοικος δήλωσε στην τηλεόραση του Sky Italia  ότι ο Corsi "θα πρέπει να κρατάει ένα χαμηλό προφίλ, καθώς ο ίδιος έχει πολλά μυστικά που δεν θα επιθυμούσε να βγούν".

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger