Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ




Πηγή atheatignosi: Εκατοντάδες χιλιάδες γενετικά τροποποιημένα κουνούπια περιμένουν ομοσπονδιακή έγκριση για απελευθέρωση στη Φλόριντα ως μέρος ενός πειράματος με στόχο τη μείωση του κινδύνου του δάγκειου πυρετού.
Οι υπάλληλοι των υπηρεσιών ελέγχου κουνουπιών έχουν ζητήσει απο την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων να υπογράψει για το πείραμα που θα είναι το πρώτο του είδους στις ΗΠΑ.
Ορισμένοι κάτοικοι της πόλης της τουριστικής Key West ανησυχούν αν, και πόση έρευνα έχει γίνει για να καθορίσει τους κινδύνους απο τα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια στο εύθραυστο οικοσύστημα.

Η ιδέα είναι ότι θα ζευγαρώσουν με τα άγρια ​​θηλυκά, και τα παιδιά τους θα πεθάνουν πριν από την αναπαραγωγή. Μετά από μερικές γενιές, τα κουνούπια Aedes aegypti (Αηδής ο αιγυπτιακός) του πληθυσμού του Key West θα έχουν πεθάνει, μειώνοντας τον κίνδυνο του δάγκειου πυρετού χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων και με σχετικά χαμηλό κόστος, λένε οι υποστηρικτές. Δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο για τον δάγκειο πυρετό.

Ο Joel Biddle ένας κάτοικος του Key West είναι μεταξύ των ενδιαφερόμενων που ανησυχούν ότι το τροποποιημένο γενετικό υλικό ότι θα περάσει με κάποιο τρόπο στους ανθρώπους ή το οικοσύστημα, και ότι χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα. Αυτός και άλλοι κάτοικοι του Key West ενοχλούνται από το γεγονός ότι το σχέδιο ήταν στα σκαριά πολύ πριν δοθεί στη δημοσιότητα στα τέλη του περασμένου έτους.
atheatignosi.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger