Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

«ΒΟΜΒΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ



Πηγή atheatignosi: Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νέα Ζηλανδία διεύθυναν μυστικές δοκιμές μιας «βόμβας τσουνάμι» με σκοπό να καταστρέψουν τις παράκτιες πόλεις για να προκαλέσουν ογκώδη παλιρροιακά κύματα.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στα ύδατα γύρω από τη Νέα Καληδονία και το Ώκλαντ κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και έδειξαν ότι το όπλο ήταν εφικτό και μια σειρά από 10 μεγάλες υπεράκτιες εκρήξεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ενα τσουνάμι ικανό να κατακλύσει μια μικρή πόλη.
Η κορυφαία μυστική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία "Seal Project", δοκίμασε τη συσκευή Ημέρας της Κρίσεως ως πιθανό αντίπαλο για την πυρηνική βόμβα. Περίπου 3.700 βόμβες εξερράγησαν κατά τη διάρκεια των δοκιμών, πρώτα στη Νέα Καληδονία και αργότερα στη χερσόνησο Whangaparaoa, κοντά στο Ώκλαντ.
«Πιθανόν αν η ατομική βόμβα δεν είχε λειτουργήσει όπως έπρεπε, να είχαμε δεχτεί ενα τσουνάμι,» δήλωσε ο κ. Waru.
Τα σχέδια ήρθαν στο φως κατά τη διάρκεια της έρευνας από έναν συντάκτη της Νέας Ζηλανδίας και έναν παραγωγό ταινιών, τον Ray Waru, ο οποίος εξέτασε τα στρατιωτικά αρχεία που θάφτηκαν στα εθνικά αρχεία.
«Ήταν απολύτως εκπληκτικό. Πρώτον ο καθένας θα μπορούσε να επανέλθει με την ιδέα της ανάπτυξης ενός όπλου μαζικής καταστροφής που βασίζεται σε ένα τσουνάμι ... και επίσης ότι η Νέα Ζηλανδία φαίνεται να το έχει αναπτύξει με επιτυχία σε βαθμό που θα μπορούσε να δουλέψει. "Το έργο ξεκίνησε τον Ιούνιο του 1944  από έναν αξιωματικό του ναυτικού των ΗΠΑ, EA Gibson, που παρατήρησε ότι οι εργασίες ανατίναξης για να καθαρίσουν τους κοραλλιογενείς υφάλους γύρω απο τα νησιά του Ειρηνικού παρήγαγαν μερικές φορές ένα μεγάλο κύμα, αυξάνοντας την πιθανότητα δημιουργίας μιας «βόμβας τσουνάμι ".
Ο κ. Waru είπε ότι η αρχική δοκιμή ήταν θετική, αλλά το έργο τελικά αναβλήθηκε στις αρχές του 1945, αν και οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας συνέχισαν να παράγουν εκθέσεις σχετικά με τα πειράματα στη δεκαετία του '50. Οι εμπειρογνώμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ενιαίες εκρήξεις δεν ήταν αρκετά ισχυρές και μια επιτυχής βόμβα τσουνάμι θα απαιτούσε περίπου 2 εκατομμύρια κιλά εκρηκτικών να παρατάσσονται σε μια γραμμή περίπου πέντε μίλια από την ακτή.
"Εάν το βάζατε σε μια ταινία του James Bond θα έπρεπε να θεωρηθεί ως φαντασίωση, αλλά αυτό ήταν μια πραγματικότητα».

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger