Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΜΑΧΙΣΑΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ 7-ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΜΠΙΝΩΝ



Επιμέλεια άρθρου Vagedim

19 Φεβρουαρίου 2013



Επιτιθέμενοι που συλλέγουν μέρη του σώματος των αλμπίνων για μαγεία, έχουν κομματιάσει το χέρι ενός επτάχρονου αγοριού στην Τανζανία, η πιο πρόσφατη μέσα απο μια σειρά αιματηρών επιθέσεων, δήλωσαν οι αξιωματούχοι την Κυριακή.
"Το αγόρι δέχθηκε επίθεση το Σάββατο απο τρία άτομα καθώς πήγαινε στο σπίτι του με τέσσερις φίλους του σχολείου του," είπε ο Apolinary Macheta, ο τοπικός ηγέτης της κυβέρνησης στη νοτιοδυτική Τανζανία στη συνοικία Milepa.

Το αγόρι αυτή την στιγμή αναρρώνει στο νοσοκομείο.

Στην Τανζανία, οι Αλμπίνοι σκοτώνονται και διαμελίζονται λόγω μιας πεποίθησης ότι η γοητεία διακρίνεται από τα μέλη του σώματος που τους φέρνει καλή τύχη και ευημερία.
Ο Αλμπινισμός, η αλφισμός, είναι μια γενετική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μια ανεπάρκεια της χρώσης μελανίνης στο δέρμα, τα μαλλιά η οποία προστατεύει τα μάτια από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Οι άνθρωποι που πάσχουν από την πάθηση υφίστανται διακρίσεις και διώξεις σε πολλές αφρικανικές χώρες.

Τον περασμένο μήνα, ένα παιδί με Αλμπινισμό πέθανε στην Tabora, μια περιοχή της Τανζανίας όταν οι επιτιθέμενοι κομμάτιασαν το χέρι του με ένα μεγάλο μαχαίρι.
Ο Kijo Bisimba, των Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Τανζανίας (LHRC) είπε ότι υπάρχει μια άνοδος των επιθέσεων όπου είναι "ανησυχητική" και τόνισε επίσης μια έξαρση επιθέσεων μετά από μήνες ηρεμίας.

Τελετουργικές δολοφονίες σημειώθηκαν επίσης στο γειτονικό Μπουρούντι, και μερικοί από τους επιτιθέμενους υπάρχουν υπόνοιες ότι είναι από την Τανζανία, όπου μέρη του σώματος των αλμπίνων μπορεί να φέρουν χιλιάδες δολάρια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger