Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΠΟΛΗ-ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ





Επιμέλεια άρθρου Vagedim

10 Μαίου 2013

EPECUEN, Αργεντινή: Μια παράξενη πόλη φάντασμα, που πέρασε ένα τέταρτο του αιώνα κάτω από το νερό έρχεται στην επιφάνεια και πάλι στην Αργεντινή στις γεωργικές εκτάσεις νοτιοδυτικά του Μπουένος Άιρες.
Το Epecuen ήταν κάποτε ενα ζωντανό μικρό παραλίμνιο θέρετρο, όπου μια σεζόν 1.500 άτομα εξυπηρετούσαν 20.000 τουρίστες. Κατά τη διάρκεια της χρυσής εποχής της Αργεντινής, τα ίδια τρένα που μετέφεραν σιτηρά προς τον έξω κόσμο, έφερναν επισκέπτες από την πρωτεύουσα για να χαλαρώσουν στα ιαματικά λουτρά αλμυρού νερού στο Epecuen.
Η λίμνη αλμυρού νερού ήταν ιδιαίτερα ελκυστική επειδή έχει 10 φορές περισσότερο αλάτι από τον ωκεανό, καθιστώντας το νερό έντονο. Οι τουρίστες, ειδικά οι άνθρωποι από την μεγάλη εβραϊκή κοινότητα του Μπουένος Άιρες, απολάμβαναν το νερό που τους θύμιζε τη Νεκρά Θάλασσα στη Μέση Ανατολή.

Στη συνέχεια, μια ιδιαίτερα βαριά νεροποντή ακολούθησε μια σειρά από υγρούς χειμώνες, και η λίμνη υπερχείλισε στις 10 Νοεμβρίου του 1985. Το νερό εξερράγη μέσω ενός τοίχου αντιστήριξης και χύθηκε στον παραλίμνιο δρόμο. Οι άνθρωποι έφυγαν με ό, τι μπορούσαν, και μέσα σε λίγες μέρες τα σπίτια τους είχαν βυθιστεί περίπου 10 μέτρα με αλμυρό νερό.
Τώρα το νερό έχει υποχωρήσει ως επί το πλείστον, και μοιάζει σαν μια σκηνή από ταινία για το τέλος του κόσμου. Η πόλη δεν έχει ανακατασκευαστεί, αλλά έχει γίνει ένας τουριστικός προορισμός και πάλι, για τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να οδηγούν τουλάχιστον έξι ώρες από το Μπουένος Άιρες για να φτάσουν ως εδώ, καθώς και 550 χιλιόμετρα απο στενούς δρόμους της χώρας.
Οι άνθρωποι έρχονται να δουν τα σκουριασμένα αμαξώματα αυτοκινήτων και των επίπλων, διαλυμένα σπίτια και σπασμένες συσκευές. Θα ανεβείτε σκάλες που δεν οδηγούν πουθενά, και θα περιπλανηθείτε μέσα από ένα νεκροταφείο, όπου το νερό ανέτρεψε και έκθεσε τις επιτύμβιες στήλες και τους τάφους.
Είναι ενα παράξενο, μετα-αποκαλυπτικό τοπίο που αιχμαλωτίζει μια τραυματική στιγμή.
Ένας άνδρας αρνήθηκε να φύγει. Ο Pablo Novak, πλέον 82 ετών, ζει ακόμα στην άκρη της πόλης, καλωσορίζοντας τους ανθρώπους που περιφέρονται στους δρόμους ναυάγια.
Όποιος περνά από κοντά δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς να τον επισκεφτούν.
Πολλοί κάτοικοι της Epecuen κατέφυγαν σε γειτονικές πόλεις δίπλα στη λίμνη, και έχτισαν νέα ξενοδοχεία και spa, που υπόσχονται χαλαρωτικές αποδράσεις που χαρακτηρίζουν το θαλασσινό νερό και την λάσπη προσώπου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger