Εκτακτο Δελτίο

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ: ΤΑ ΑΥΓΑ "ΧΙΛΙΩΝ ΕΤΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΤΟΞΙΚΑ


Επιμέλεια άρθρου Vagedim
atheatignosi.gr
18 Ιουνίου 2013

Τα Κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το Σαββατοκύριακο ότι τριάντα εταιρείες που παράγουν "αυγά στην συντήρηση" στην πόλη Nanchang έχουν κλείσει από τις αρχές, για τη χρήση τοξικών θειικού χαλκού, και όχι μαγειρικής σόδας για να επιταχύνουν τη διαδικασία ωρίμανσης.
Οι μαύρες-κρόκινες ημιδιαφανείς λιχουδιές επίσης γνωστές ως "χιλίων ετών αυγά», αν και στην πραγματικότητα παραμένουν μόνο δύο μήνες στο θειικό άλας τύπος-χαλκού
Η Nanchang παράγει 300.000 τόνους αυγών κάθε χρόνο. 
Σύμφωνα με το αφεντικό σε ένα από τα εργοστάσια, αναφέρει ότι «δεν θα υπάρξει πρόβλημα αν δεν τρώτε πάρα πολλά από αυτά."
Σε μια άλλη περίπτωση, οι οπαδοί του χοιρινού κρέατος και τα μπούτια κοτόπουλου στην ανατολική επαρχία Zhejiangτης Κίνας κατέληξαν στην σκέψη να μεταβούν στην χορτοφαγια: η αστυνομία ανακάλυψε ότι εκείνο το κρέας ένα χρόνο μετά απο την ημερομηνία λήξης του είχε πωληθεί, αφού πρώτα είχε πλυθεί με απορρυπαντικό για να εξαλείψουν οποιαδήποτε οσμή και να σκοτώσουν τα έντομα.
Μετά από αυτούς τους ισχυρισμούς, η κινεζική κυβέρνηση διέταξε ελέγχους σε κονσέρβες με μελιτζάνες σε ολόκληρο το έθνος.
Η πανάρχαια διαδικασία συντήρησης, στην οποία τα αυγά κάθονται σε ένα λουτρό απο ασβέστη, πηλό, φλοιοί ρυζιού, τέφρα, και αλάτι για εβδομάδες ή μήνες, πλέον έχουν αντικατασταθεί με θειικό χαλκό, ένα τοξικό πρόσθετο. 
Ο θειικός χαλκός περιέχει ένα μίγμα μολύβδου,αρσενικού, και κάδμιο. Οποιοδήποτε μίγμα αυτών των χημικών ουσιών μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στα νεφρά. 
atheatignosi

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 ΑΘΕΑΤΗ ΓΝΩΣΗ
Powered byBlogger